Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Svenska Dagbladet intervjuade migJust nu kan du läsa en artikel om mig och bloggenSvD/Bostad. Petra Månström intervjuade läs hennes blogg Sommarhem när du är på SvD.

Finsk inredningsblogg värd att njuta avSå var det här med det finska språket tufft att läsa även för en finska som jag. Att läsa finska har jag svårigheter med då jag aldrig behövt göra det utan jag pratar finska hemma hos föräldrarna - vardagstugg.  Men en underbar finsk blogg som är värd att titta in till enbart för bildernas skull är Kesäkumpu som Marikki skriver,  vilka vackra interiörbilder den tjejen tar! Bloggen är personlig i sitt bildspråk och håller till och med en enhetlig färgskala, mycket genomtänkt med andra ord.

Amerikansk namn-generator för IKEA möblerAmerikanarna har roligt åt oss, ve dem. Hos Kim Vallee hittade jag denna roliga namn-generator som omvandlar amerikanska namn till svenska möbelnamn hos IKEA. Jag valde George Clooney och Brad Pitt, jag menar, att skriva Helena var helt värdelöst, man är ju redan en skojig svensk. Men en säng som heter KLLÅONI och en byrå som heter PITRÄK kan väl inte bli fel?

Enkla tips till växthuset


Foto YLE

Finska YLE har ett inredningsprogram som heter Puutarhaunelmia. Vilket då kan översättas närmast som Trädgårdsdrömmar.  Ibland glittrar det till med lite ljusglimtar i programmet och de delar med sig av tips. Jag tycker denna enkla slingerväxt gjord av ståltråd och värmeljus var fin till växthuset. Hemma skulle vardagsrummer ha brunnit upp för länge sedan.

1. Välj längden på din ståltråd.


2. Klipp stöd av stål tråd, cirka 10 stycken bitar på 30 till 40 centimeter per bit. Snurra bitarna runt ståltråden så att grenarna får stöd. Bitarna ska räcka till hållare för ljusen.


3. Planera så att du får ett lämpligt avstånd för att koppla på dina bitar på stammen som kommer att formas till hållare för dina ljus.
------------------------------


1. Choose your length of steel wire for your ‘branch'.

2. Cut the support pieces of steel wire for your smaller branches, about 10 pieces of 30 to 40 centimeters per piece. Spin the pieces around steel wire so that the branches will be supported. These pieces must be long enough to last for holders for the candles'.

3. Plan your work so that a suitable distance to connect to your pieces and holders for the candles' on the strain will be left to shape by the holders for your candles.

Snyggt Fixat sängbordBloggen Rosa Hemmet har renoverat detta fina sängbord och satt sin egen personliga touch på det. Många hade valt att fräscha upp det med lite vit färg men här ville ägaren att det skulle bli en personlig möbel som representerade hennes hem och smak.  Tipset kom från bloggen Pink Friday.

Bloggen Vardagstugg skapas från en lägenhet i ett 1700-tals hus


Foto Annelie


Annelie är 27 år och bor i Umeå , hon har bloggen Vardagstugg, hon blandar loppisfynd med antika saker och mer moderna ting och delar med sig frikostigt. Annelie visar upp så fina foton på saker från hemmet, hennes föräldrars otroliga trädgård till smycken som hennes mamma gjort. Ett utdrag ur bloggen:

"Jag älskar skor! Så, nu är det sagt =) Har väldigt många par hemma , både som jag använder och såna som fortfarande har prislappen kvar. Efter att ha kollat runt lite på nätet kom jag fram till Swedish Hasbeens och då var det kärlek vid första ögonkastet . Det enda som inte föll mig i smaken var väl priset då. Men nu hade jag sån tur att det visade sig att dessa små skönheter låg i min farmors garderob ute i stugan och dom passade perfekt.!


Fritidshusets retroinredning fräschas upp


Foto: Colleen Huffley

Att använda det som redan finns men med lite mer fantasti är budgetvarianten på ett nytt fungerande fritidsboende. Att först köpa ett hus eller friitdshus och sedan ha råd med att inreda det med det senaste är för många en utopi. Eller så hamnar du i lyxfällan och grannarna sätter sockerkakan i halsen när du är på tv.  Retro är rätta looken för ett personligt hem, det betyder klä om, måla om och nöj dig med lite mindre. Det blir snyggt ändå - eller snyggare än vad grannarna trodde var möjligt.

25 000 kineser flyttar till en kopia av staden Sigtuna i Kina

080118-0099
foto: Pia Nordlander

080118-0106
foto: Pia Nordlander

I Kina byggs en kopia av staden Sigtuna, 25 000 kineser kommer snart att flytta till Sigtuna med utsikt utsikt över Lake Mälarn. I fem år har Jonas Berglund och hans kollega har jobbat med projekt i Kina. Första uppdraget var att lägga förslag på en av nio nya satellitstäder runt Shanghai City. Det resulterade i förorten Luodian New Town, tre mil utanför Shanghai.
- Området är Skandiavieninspirerat . Mitt i allt finns en stor konstgjord sjö. Efterfrågan på den här typen av "småstäder" är stort i Shanghai som har närmare 17 miljoner invånare. Luodian New Towns målgrupp är de lite rikare innerstadsmänniskorna som vill flytta ut på den kinesiska landsbygden. (Via BLT)

Luodian North Europe New Town is one of the most important city development projects of "One City with Nine Towns", which is vigorously planed by Shanghai city government. Located in the Baoshan district of Shanghai, the new town of Luodian will carry a Swedish theme - a copy of the town Sigtuna.


Hemma hos Martina och David i USA

Det är underbart att få titta in till Martina Arfwidson, delägare i Face Stockholm. Hennes man David Weissoch sonen Theo har tagit med sig det svenska till USA.  Rustika, antika svenska möbler med vitmålad interiör ger hemmet en typisk svensk känsla. Dessutom är deras hus helt sagolikt med takbjälkar, stora spröjsade altandörrar och med en bevarad själ.  Jag fick en hel del inspiration i färgsättning till vårt kommande torp. Via Martha Stewart.

Martina Arfwidson, co-owner of Face Stockholm, and David Weiss, restaurant chef, hold their son, Theo.

Ami McKay ekologiska möbler med sting


ami mckay

Visst är soffan ljuvlig? Jag föreställer mig att jag skulle kunna klara av att brodera något liknande på en soffa från Myrorna. Kanske skulle jag vara tvungen att klä om den , men jag tror det finns en hel del soffor med helt okej tyg. I veckan visade Design Sponge upp Amis möbler på sin blogg, kika in hos henne för fler små underverk.

Hemma hos mig i Eskilstuna
Foto Helena

Ja, nu har vi då satt upp den fina fondväggen. Det känns så bra, ett modernt inslag i en mer traditionell-rea-loppis-miljö. Jag strävar efter orientaliskt vitt i mitt hem, det är ett tag kvar, men förhoppningsvis ska jag hitta dessa detaljer. Dessutom vill jag gärna hitta lite komplementfärger till mitt nougat-vita rum, det blir lite för platt, liksom en ischoklad-glass a´ la Big Pack. Jag är inne på någon slags bruten turkos-grön-färg. Den tonen får inte vara för klar. Fondväggen heter Birch och är från Byracka Design.

Hemma hos finska Liivia


Foto Liivia

Hos Liivia så blandar man ogenerat 70-tals mönster med shabby chic. Den finska bloggen bjuder på många bilder från hennes hem och jag undrar hur hon får ihop allt så fint? Jag har nog med att knåpa ihop vitt och brunt. Hemma hos Liivia trivs jag och skulle gärna dricka te och sitta i ullstrumpor, uppkrupen i hennes köksänk. Jag skulle norpa åt mig massor med idéer och ta med mig dem hem.

Fint från Flex och Ernst


Foto TV4

Bloggen Flex Inredning visade så fina bilder från allas vår Ernst senaste verk på Öland där han tog tag i en gammal väderkvarn som stod oanvänd. Kika in hos Flex!

Organiska smycken av Melissa Joy ManningMelissa skapar otroligt vackra smycken i organiska former. Jag är så svag för smycken som dessa. Stenarna får tala  och framträda i sin fulla prakt i hennes smycken och stenarna omsluts endast av en skör ram av guld. Det behövs inte mer. Min favoritring blev den längst ned till vänster.

Melissa Joy Manning jewelry is handmade in Oakland, California by trained metal smiths earning a living, working wage: "We manufacture all components of our jewelry in our own studio using only the finest materials purchased from our trusted, American suppliers. We believe in ethical business practices and green resources."

Färg som redskap i inredning


Foto Wendell T Webber

Wendell är en fantastisk inredningsfotograf. Fokus ligger på modern och nutida inredning. Stilen är ganska amerikansk och det är som så ofta ganska lätt att känna igen amerikanska inredningsbilder. Men jag letade lite i hans portfolio och fann några bilder - med dessa idéer tror jag det skulle kunna gå att praktisera hemma i Sverige. Färg är ett av de enklaste redskapen i inredning då du vill skapa förändringar.

Purple Area i tidningen ResidenceFotograf Peo Olsson

Purple Area är en av de favorit bloggar jag tittar in till med jämna mellanrum, jag tror vi började ungefär samtidigt med bloggandet om jag inte misstar mig? Purple är förutom en duktig bloggare även specialiserad på inredning. I tidningen Residence finns ett stort fint reportage om hennes fantastiska hem. "Stora flashiga bilder från alla vinklar och hörn", som hon själv skriver. Purple fortsätter:

"Det började för flera år sedan med att vi fick ett pris i Hus&Hems åretshustävling vilket gav en del publicitet. Vid sidan om mitt arbete började jag åta mig uppdrag att inreda kontor till företag och vardagsrum till privatpersoner. Nyligen tog jag steget och startade eget företag, Purple Area AB, där jag numera arbetar med inredning på heltid. Började blogga för att det kändes så kul och spännande. Att samla all inspiration och dela med sig av denna är en kick, att det sen är flera som läser känns fantastiskt. Jag heter egentligen inte Purple det bara blev så....."

>> Länk direkt till bilderna på Purples hem.

Vacker sommardukning hos Ellas Inspiration


Foto Ella

På den fina bloggen Ellas inspiration kan du hitta så mycket fint just nu. Karin som bloggägaren heter har plockat in naturen i dukningen: "Ett blad och en silverpenna är allt som behövs för att göra ett alldeles eget placeringskort." Jag tycker det var ett underbart enkelt sätt att skapa ett grönt tema.  

Ögonblicksbilder i hem


Foto Bill Kingston

Den Londonbaserade fotografen Bill Kingston har en fantastik portfolio för dig som gillar inredning i mer modernt snitt med känsla. Bill fotograferar hem där ägarna har lagt ned mycket omsorg på just detaljerna i hemmen. Jag tyckte mycket om bokstäverna på väggen samt de indiska stenstoderna. Jag strävar ju efter ett hem i orientaliskt vitt, så de skulle passa alldeles utmärkt här hemma.

Kuddrummet är din personliga inredare online!När jag sett Lottas Norins gardiner så drömmer jag om skräddarsydda veckjalusier
till mitt sovrum fodrade med mörkläggningstyg, det är så vackert!  Lotta har för egen hand utvecklat sitt företag inom inredning och sömnad, företaget heter Kuddrummet.  Här kan du beställa ateljésydda gardiner eller köpa tyger att sy själv, Lotta har både ateljé och showroom hemma i sitt hus, det tror jag många drömmer om - att kunna ha möjligheten att arbeta från hemmet.

Kuddrummet finns som nätbutik också och här kan du shoppa inredning som är både stilren och glamourös. En av Lottas uppdragsgivare är en inredningsarkitekt som heter Sofia Ehrengren. Hon gör inredningar till privatpersoner och offentliga miljöer och ibland behöver hennes kunder gardiner.

Rolig kuriosa om Lotta: Lottas mormor Anna-Maria är polare med Özz Nujen och de hänger ibland i mormors kolonistuga, kolla in Lottas blogg.Kanske har du stött på Lotta på din blogg då hon ofta kommenterar från sin egen blogg Kuddrummet, besök gärna den.


Vinnaren i tävlingen om självhäftande dekorer utsedd

Grattis Saija som vinner persikogrenar från Alfort & Cronholm !
Vinnaren utses av Alfort & Cronholm de levererar vinsten och kontaktar Saija.

Stort grattis!
Helena

Att inreda för sommaren


Foto Point Click Home

Att inreda sommarstugan eller sovrummet för sommaren behöver egentligen bara vara att byta textilier. Våga blanda upp det vita med pasteller. Du hittar mycket på Myrorna och loppis, det bågnar rätt friskt av 80-talets rosa inredningstrender. Våga matcha och blanda. Har du fickan full av pengar så kan du handla mycket fint. Sprarymåla den där guldfärgade ljuslampetten i vitt och köp ett par fina nya skärmar. Klä om sänggavlarna i samma toner som sänglinnet och se där - ett mysigt sommarrum tonar sig fram.

Ton med sten och sly bortfraktat från sommartorpet


Foto Helena

Det går inte att illustrera med en bild. För första bilden ser ut som en idyll, och "efter"-bilden ser ut som en potatisåker en gråmulen dag. Men vi är gladast över åkern.  Igår sprängde och schaktade de bort vårat buskage på tomten och träd som drabbats av almsjukan. Det går inte att räkna ut de timmar vi lagt ned på att försöka hålla reda på växtligheten vid vårt sommartorp.

Sly växer upp till två meter på en säsong. Som du ser så har vi mest sly, brännässlor, ogräs, massiva stenblock på ett halvt ton styck varvat med vackra ormbunkar.  Det var inte fint med buskaget och det var inte bra för husen, fukten stannade kvar på gården och sporbildningen på trähusen var stor. Inte kunde vi använda vår stora tomt till något annat än att låta slyn få fäste.

Nu startar ett arbete med att göra en hanterbar gård, vi kommer plantera ormbunkar och gräs men på ett mer harmoniskt vis. Jag vet inte hur många arter av växtlighet vi sanerat bort och det känns sorgligt att vi inte kunde ta om hand om dessa som de amatör-botanister vi är. Omgivningen är grönskande och om tre-fyra år ska vi ha fått till en fin trädgård.

Skulle du vilja och våga?


Foto New York Times

Pamela Bell bad dottern Elenore att bjuda in hela sin klass för att dekorera den vita soffan från John Derian. Med färgglada tuschpennor gick de loss på soffan. Pamela bor i ett välmående område i East Village. Hon har arbetat mer än heltid sedan 1993, men slutade snart att arbeta då företaget hon var delägare köptes upp. Pamela var en av delägarna till Kate Spade som Neiman Marcus, köpte upp år 2006. Så hon har gott om pengar och fixar allt hemma eftersom hon numera inte arbetar längre då uppköpet av företaget gav henne mer pengar än vad hon behövde. Så gör de rika och designintresserade,  skulle du släppa loss en sjundeklass på din vita soffa?
 


Yrke att fota inredning


Foto Gabriella Wachtmeister

Gabriella fotar sköna hem och läckra miljöer. Interiör och exteriör står det på hennes webb, inget mer. Så jag antar att det är hennes vardag. Jag skulle gärna hänga med Gabriella en sväng till dessa miljöer och bränna av ett 4GB minne. Verkar vara en trevlig miljö att arbeta i.

Gabriella Wachtmeister is a Stockholm based interior and architecture photographer. She does photography for interior magazines both in Scandinavia and foreign and works with several advertising agencies and furniture producers.


Det blå sommarhemmet


Foto Alec Hemer

Det är något särskilt med aqua, ljusblått, turkost, akvamarin - kärt barn har många namn. Att bryta dessa toner med en röd skala gör att det nästan sprakar om färgerna. Stilen med det avskavda, begagnade, loppisfynden eller shabby chic om du föredrar det namnet är att de flesta har råd med det. Dessutom ger det en särskild karaktär åt hemmet.  Kuddarna hittar du hos;  Pottery Barn , Pier 1 Imports och West Elm.

Stilrent, retro och klassiskt på samma gång


Foto M Plewa

MAGDALENA PLEWA är en brittisk fotograf som har ett brett register av bilder i sin portfolio vad gäller inredning och design. Jag uppskattar hennes bilder som är mer stilistiska till innehållet. Denna vånda mellan det svulstiga och det mer återhållsamma - lider du av samma vånda som jag? Eller har du bestämt dig så där för evigt för hur du vill ha det?

Tävling, vinn vackra dekorationer till ditt hem!


Alfort & Cronholm utlyser en tävling här på bloggen - vinn en valfri Crearreda-dekor till ditt hem!
Passa på att vinna självhäftande dekorer som är lätta att sätta upp och ta ner, de kan dessutom återanvändas. Du kan fästa dessa på  väggar, fönster, speglar, kakel och porslin. Du hittar sortimentet på Alforts webbsida där du hittar mängder med bilder såväl som nedladdningsbara pdf-broschyrer. Vinnaren utses av Alfort & Cronholm de levererar vinsten och kontaktar vinnaren.

Tävlingsfrågor:
1. Vilken Crearredadekor, vägg-, fönster-, kakel/kreativ-, eller självlysande dekor passar dig bäst? Motivera varför.

2. Var i ditt hem skulle du sätta din Crearreda-dekor? OBS: Du vinner den dekor du valt i fråga 1.Katterna - upphittade i vedboden


Foto Helena

Ja då tog vi då hem familjen från vedboden vid vårt sommartorp. Risken att kattungarna ska bli vildkatter i skogen är för stor. Alla fyra ungar ligger nu  och diar nedanför mina ben när jag skriver detta inlägg. De är fantastiskt fina som familj. Honan är inte gammal och så mager, vi har plockat stora mängder fästingar från hela gänget. Ja inte jag,  men min sambo som är mer härdad typ, fästingar stora som oliver. Jag agerar lådtömmare - jajamensan, alla ungar lärde sig gå på lådan redan första dygnet. Det ni hundägare ;) Jag skurar, sopar och gosar.

Mamman är helt slut och verkar vara nöjd äver att det ständigt finns mat och att hon kan äta upp sig. Aldrig trodde jag att kattungar bajsade så mycket! Ha ha - helt fantastiskt.  Nu har ungarna tuppat av efter att ha diat. Det luktar mycket bajs och kattmat i vårt extrarum, förutom det så var det inga problem med att ta hand om katterna, så jag kan rekommendera upplevelsen. En härlig miljö att skriva en artikel i - geunin bajslukt går inte att ersätta med något annat.

Vi ska ge dem till Djurskyddet här i Eskilstuna. Och det gnager lite i magen, men det får säkert bra nya hem. Usch jag kommer sakna dem, de är så fina och de ger så mycket tillbaka. Vi har skrattat och njutit av detta gäng.

Garanterat vacker inredningBloggen Gardiner och Draperier är full av vackra tips på vackra gardiner,  shopping i underbara miljöer och frikostig med bilder på inredningsförslag. Maria har arbetat så länge hon kan minnas med inredning och design och du har väl inte missat mitt hemma hos reportage hos henne? Hon lever som hon lär kan jag lova. Titta in till Maria och njut av hennes fina blogg, du hittar en länk till hennes butik i höger kolumn.

Vackra självhäftande dekorer från CrearredaCrearreda är ettt märke som står för självhäftande dekorer som är lätta att sätta upp och ta ner, de kan dessutom återanvändas. Du kan fästa dessa på  väggar, fönster, speglar, kakel och porslin. Du får inte missa att gå in på Alforts webbsida där du hittar mängder med bilder såväl som nedladdningsbara pdf-broschyrer. Dekorerna säljs på Bauhaus, Colorama och Beckers Nya Hem, samt hos välsorterade färghandlare. Priset 60 kr - 319 kr/st, produkterna marknadsförs av Alfort & Cronholm.


De där underbara fotograferna


Foto Bailie

Underbara underbara Bailie som fotograferar dessa bröllop som om jag vore en inbjuden gäst. Så levande det känns, så vackert och mitt leende är aldrig långt borta, detta är nästan bättre än den intimaste reality tv: " Sometimes I ask myself why do I want to be a wedding photographer. After all, wedding photography is quite a demanding job. You have one chance (and one chance only) to get the shot at every stage of the day; you need to know your gear is always ready to capture the moment; there's no such thing as sick leave, you have to be there no matter what. Also, to stay on top of game, you have to continuedly challenge yourself to come up with new ideas to stay in the competition."

15 kvadratI den här boken serverar 15 av Sveriges främsta arkitekter varsitt nyritat och unikt förslag. Det här är en späckad idébok om hur man kan tänka arkitektur i liten skala. Den reder också ut vad de nya reglerna innebär vad man får och inte får göra. Här ger även en grupp av byggnadssnickare, arkitekter och ingenjörer handfasta råd och tips inför läsarens egna byggäventyr. 

Det här är en underbar och inspirerande bok om svenska folkets favorithus, full av idéer och praktiska tips.  Eva Wrede är journalist och har skrivit om arkitektur, design och inredning för både bred och smal läsekrets, bland annat i månadstidningen Hus & Hem och arkitekturtidskriften Forum AID.

I rött, vitt och turkost


Foto Ralph Anderson

Hur matchar jag hemma? Ofta får jag frågor om hur man ska blanda färger, ärvda möbler och det nya man lyckats köpa. Jag tror att en bra väg är att bestämma sig för hur du vill ha det, att ha en inre bild. Sedan kan man faktiskt väldigt enkelt måla om saker. Om du accepterar att det inte blir som en nyinköpt möbel, eller till och med vill ha ett sådant utseende på möbeln så är denna lösning både enkel, billig och miljövänlig.

Drömmen om det vita torpet


Foto: Helén Pe  Sköna Hem

När vi köpte vårt torp så hoppades jag på en renoverad dröm. Nu blev det inte så då torpet var i sämre skick än vad både vi och säljarna visste. Så idag har vi bestämt oss för att använda vårt gamla torp som en lokal, en övernattningsbostad åt gäster och som en festlokal. Vi får bygga nytt brevid helt enkelt. Men med dessa inspirerande bilder från Sköna Hem så känner jag att jag får en målbild. Visst var det vackert?

Hetaste uteduschen i Sverige


Pressbilder © Dermex

Oj vad snygg denna dusch från Demerx är, jag ser den framför dessa snygga svartslammade hus som allt fler bygger.Men den är precis lika snygg framför en faluröd torparstuga som jag har. Duschen heter Sunny 40, den är soluppvärmd och du får möjlighet till gratis varmvatten och den är bra för miljön. Det bästa är att den ger möjlighet till en varm dusch där det endast finns kallvatten! Alla torpägare vet vad jag menar med det utropstecknet.

Varmvattenberedaren som rymmer 40 liter och du kan duscha i hela 20 minuter i skönt tempererat vatten. Med blandaren reglerar du värmen och den har även en fotdusch. Du kopplar den direkt från din trädgårdsslang.  På Demerx webbsida hittar du en animation på hur duschen fungerar, du kan även se på de tillbehör som finns till duschen. Det finns även en mindre variant av denna dusch, kika in på Demerx webb under nyheter.

Återförsäljare av duschen är bl.a.: Coop, K-Rauta, och Comfort , det finns en lång återförsäljarlista på Demerx webb. 


Kreativa Veronica lyfter inredningen hemmaVimsadekor.se är butiken där du kan botanisera bland snygga och inspirerabde väggdekorationer. Jag har plockat ut ett fåtal av alla de texter som finns i butiken att du dessutom kan utforma din text med valfritt typsnitt och färg gör att du i stort sett har en oändlig variation. Hittar du inte typsnittet i butiken, hör du bara av dig till Veronica som driver företaget. Veronica är en av dessa duktiga tjejer som vågat starta eget. (Veronica är annonsör på bloggen denna månad)

Kat von D designar rockeliten - och en rostad macka på tuttenJag gillar verkligen dokumentärer och realityserier, en av de mer intressanta på sista tiden har varit Miami Ink, Dog Whisperer (Mannen som talar med hundar) och Celebrity Rehab. Jag tycker det är fantastiskt att få en inblick i en värld som jag aldrig någonsin skulle få passage in i utan tv, där är tv som bäst, snabbt följt av naturprogram och vetenskapliga program, inte nödvändigtvis nu i den ordningen. Men det är bra för skallen att se att det finns andra sorters liv än den mellan kontoret och hemmet i en småstad.

Kat von D är en 25 årig tjej som var med i grabbarnas Miami Ink programet som hade tre miljoner tittare som mest - och nu har Kat en egen tv-serie L.A. Ink. Lagom till serien tappar hon ett antal kilon, och börjar rita och designa rockeliten i USA med tatueringar - med kameran i hälarna. Kat är specialist på att tatuera porträtt och kunderna är lyriska. Det är kul att Kat är så förbjudet snygg och jag skulle nog vända mig om om hon kom gående på Köpmangatan i Eskilstuna, och låtsas inte se henne och stenglo i skyltfönstret efter henne. Men i L.A. - jag antar att hon bara är oerhört het, så där lagom märkbar, med 450 000 "vänner" på My Space så är hon onekligen intressant för fler än mig - en tjej som inte faller under de stereotyper som finns, för det krävs mod.

Bästa avsnittet var när hon skulle tatuera en helig rostad macka
på en kvinnas bröst. Kvinnan hade sålt den rostade mackan på E-bay och fått en stor summa pengar, då rostningen hade resulterat i en bild av Jungfru Maria. Det fanns alltså de som tyckte mackan var helig och kvinnan hade fått vara med i tv-program. Nu ville hon ha ett minne av mackan. Underbart att se, jag gillar "jag gör det jag själv gillar-attityden" skarpt, jag menar en rostad macka på tutten kan väl aldrig bli fel?


Mer om tv:

  • Cesar Millan har gjort succé i svensk tv, i programmet Mannen som talar med hundar. I serien berättar han personligt om sitt arbete med störda hundar. Han visar hur hundar tänker och agerar och hur man bygger upp en harmonisk relation till hunden, allt för att hunden ska fungera tillsammans med oss människor.
  • Celebrity Rehab - kändisarna ska få hjälp med sitt beroende av alkohol och droger. Serien har fått mycket kritik. Deltagare är "Grease"-stjärnan Jeff Conaway, Daniel Baldwin, Brigitte Nielsen, "American Idol"-finalisten Jessica Sierra, porrstjärnan Mary Carey, rockbandet Crazy Towns Seth Binzer och wrestlingbrotterskan Chyna. Gruppen får hjälp av kändisläkaren Dr Drew Pinsky.

En glad taliban


Foto © Helena

Jag var i Rothoffsparken här i Eskilstuna och lät mig förföras av alla de prunkande rosorna
Förutom det njutbara så träffade jag på en mycket uppåt konstnär, som stulit en parkeringsskylt på Volvo. Vi konstaterade att vi båda var båda födda i Helsingfors men att hans pappa var från Tunisien. Han gillade mig tror jag och ville plötsligt sjunga en fredssång för mig. Så han sjöng, improviserade, det lät riktigt fint. Han såg ut som en glad taliban, med skägg och håret i en tofs, mitt på huvudet.

Han var konstnär och skulle göra installationer på Konstmuséet sa han. Efter sången planterade han skylten mellan rosenbuskarna - och jag sa att han var ju kretiv när det gällde installationer. Han upptäckte  efter ett tag min sambo där han stod och pratade i mobilen - "fota honom för han är så vacker", jag sa att det är min pojkvän. Sedan gick han konstnären, försvann mellan ett par rosenbuskar. Så kan det gå en söndag kväll på stan ett möte med konsten.

Designa ditt eget kakel hos Fotokakel.seDesigna ditt kakel precis som du vill ha det hos Fotokakel.se
Vll du ha eget personligt kakel som du i praktiken kan designa hur du vill då ska du besöka Fotokakel.se där Byracka Design är månadens gästkreatör. Lena Ylisuvanto är en 27-åriga illustratör och grafiska formgivare startade sitt företag under våren 2007.  Lena gästkreatör hos Fotokakel.se , har en egen webb där du kan se hennes tapeter, textilier, vykort och andra illustrationer - samt att hon är en av annonsörerna på ROOM and serve. Lena jobbar gärna med ljus och skuggor i sina motiv och vill att de ska förenkla och förtydliga saker som vi i vardagen ser som komplicerade och belysa saker som vi vanligtvis kanske inte ser. 

RSS 2.0