Själen värker efter grönska och värme

image3006
Foton Marie Claire Maison

Hur överlever du denna årstid?
Oj så jag kan längta mig fördärvad efter värme, ljus och grönska. En dröm jag har är att få bo utomlands ett tag. Skulle kunna tänka mig att arbeta exempelvis i Indien, Malayisa, Thailand eller Singapore. Livet i Sverige är oerhört bekvämt men tråkigt. Jag kan sakna livet på gatan, och att inte ställa in schemat efter vädret.  Just nu bläddrar jag bland inspirerande trädgårdar och njuter.

Uppvik och Döttrar säljer hus de vill bo i

image3009

image3010

Jag kan inte se mig mätt på denna fantasiska webb. Sveriges mäklare - lär er av Uppvik och döttrar. Så här ska en tilltalande webb se ut. Plötsligt finner jag mig själv drömma om en flytt nedåt i Sverige, det här med jobb ordnar sig väl alltid? Orden smäktar: "Tre Kronor" står det på en liten vit vägskylt. Så heter den lilla, idylliska hussamlingen vid vägs ände, där rovfåglar cirklar högt i skyn över ett mjukt kuperat landskap. Det är en egen liten värld, som under några år varit en konstnärsfamiljs sommarviste. Det är en plats för fullständig avkoppling där det är riktigt tyst om natten, och mörkt, så man ser stjärnorna... "

Så här skriver Gabrielle om företaget hon arbetar med "För egen del upplever jag livskvalitet när jag lyckas vara närvarande i stunden. Uppfyllas av ögonblicket. "Flow" säger expertisen... En försiktig förhoppning är att vi på något sätt ska kunna hjälpa Dig att förhöja Din livskvalitet. Åtminstone vill vi gärna vara Dina rådgivare och stigfinnare. Dina vägvisare och budbärare."

Budoir som riktigt frasar

image3008
Foto JO TYLER

Jo Tyler har fotat dessa interiörer och jag smälter. Jag skulle inte kunna ha det så här frasigt och prassligt. Men jag har en nostalgisk och oerhörd romantisk sida. Men det får inte bli billigt, utan det ska vara dessa vackra dyra tyger och antika möbler. Och de pengarna vill jag inte riktigt lägga ned på mitt hem - men att bo en helg på ett designerhotell i denna miljö skulle vara underbart.