Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Själen värker efter grönska och värme

image3006
Foton Marie Claire Maison

Hur överlever du denna årstid?
Oj så jag kan längta mig fördärvad efter värme, ljus och grönska. En dröm jag har är att få bo utomlands ett tag. Skulle kunna tänka mig att arbeta exempelvis i Indien, Malayisa, Thailand eller Singapore. Livet i Sverige är oerhört bekvämt men tråkigt. Jag kan sakna livet på gatan, och att inte ställa in schemat efter vädret.  Just nu bläddrar jag bland inspirerande trädgårdar och njuter.


Uppvik och Döttrar säljer hus de vill bo i

image3009

image3010

Jag kan inte se mig mätt på denna fantasiska webb. Sveriges mäklare - lär er av Uppvik och döttrar. Så här ska en tilltalande webb se ut. Plötsligt finner jag mig själv drömma om en flytt nedåt i Sverige, det här med jobb ordnar sig väl alltid? Orden smäktar: "Tre Kronor" står det på en liten vit vägskylt. Så heter den lilla, idylliska hussamlingen vid vägs ände, där rovfåglar cirklar högt i skyn över ett mjukt kuperat landskap. Det är en egen liten värld, som under några år varit en konstnärsfamiljs sommarviste. Det är en plats för fullständig avkoppling där det är riktigt tyst om natten, och mörkt, så man ser stjärnorna... "

Så här skriver Gabrielle om företaget hon arbetar med "För egen del upplever jag livskvalitet när jag lyckas vara närvarande i stunden. Uppfyllas av ögonblicket. "Flow" säger expertisen... En försiktig förhoppning är att vi på något sätt ska kunna hjälpa Dig att förhöja Din livskvalitet. Åtminstone vill vi gärna vara Dina rådgivare och stigfinnare. Dina vägvisare och budbärare."

Budoir som riktigt frasar

image3008
Foto JO TYLER

Jo Tyler har fotat dessa interiörer och jag smälter. Jag skulle inte kunna ha det så här frasigt och prassligt. Men jag har en nostalgisk och oerhörd romantisk sida. Men det får inte bli billigt, utan det ska vara dessa vackra dyra tyger och antika möbler. Och de pengarna vill jag inte riktigt lägga ned på mitt hem - men att bo en helg på ett designerhotell i denna miljö skulle vara underbart.

Tapeter på flera sätt

image3004
Foton Marie Claire Maison

Riktigt fina tapeter kan kosta en förmögenhet. Men det är inte alltid du behöver klä in ett helt rum eller ens en vägg för att få njuta av vackra tapeter. En halv vägg, skåpdörrar eller en sänggavel kan tjäna som grunden för din tapet. Kom ihåg att läcka två lager med lack om du ska ha tapeten framme så att den kan bli sliten.

Ljuvlig vit siden

image3001
Inredning från Minh

Underbara fabrikat, lampor och överkastet i skimmrande siden. Jag har själv ljuslyktorna i alabaster och de ser ut som lysande snöbollar - den enda snön jag sett i Eskilstuna. Nog skulle jag kunna möten våren med dessa skönheter i mitt sovrum.

Stilmix som leker med 60-talet

image3003

Selina Lake arbetar med inredning och hon har en skönt stilmix. Hon står för den naiva lite barnsliga inredningstrenden. Det finns alltid en dos av nostalgi från sextiotalet med i bilden, något jag är dålig på datt förvalta, då de möblerna och den tiden - det stod mina föräldrar för, så jag vill så klart ha min egen stil. Men min syster har bättre öga för denna era, antagligen för att hon är yngre än mig och inte har samma minnen till teaken.

Selina Lake "I'm into all things colourful, quirky, vintage and bazaar! One of the best things about being a stylist is sourcing products for shoots, and discovering new designers and makers to feature. I also love rummaging in flea markets, boot sales and charity shops for vintage treasures to decorate my own home."


Bontiful Home - ett koncept för dig med lågt blodsocker

image2996

Bontiful Home är så sött, rosa, vitt och puttenuttit att jag får högt blodsocker efter fem minuter. Det är som en god söt tårta - men jag känner att det räcker med en bit. Jag valde nu dessa sex bitar du ser ovan. Alldeles lagom med krusidull och spetsar. Eller är du en sann romantiker? Missa inte denna webb.

Dekorera mera originellt

image2987
Foto Asuntomessuopas
Tivoli Audio Radio system Bagaren och Kocken

Alltför ofta dekorerar vi som vi alltid gjort, placeras blommorna i likadana krukor, placerar tavlan på traditionellt sätt och sätter upp hyllan på lagom höjd. Det blir ofta väldigt lagom. När vi sedan ser bilder på smarta och kreativa lösningar så går man alltid och funderar efteråt - men varför kom inte jag på det där?

Don't put the shelve on that height as you usually do, or plant flowers in those traditionally pots. Try to hang your painting on a different way. Oh way didn't I think about all these smart solutions?


Keren och Sharnel kan baka kakor

image2998

The Cupcake Company, består av två tjejer och deras Kitchen Aids. De älskar att baka och dekorera och jag tycker att det är så oerhört charmigt med människor som har en sådan här passion - passion föder framgång, jag tror fullt och fast på att man ska göra det man älskar och det ger en framgång, inmateriellt eller materiellt. Det gäller att hitta sin väg bara och den når man genom att prova. Inspirationen är inget väsen som knackar på dörren, den kommer oftast genom hårt arbete.

Inspired by all things beautiful and gorgeous, Keren and Sharnel are two friends with a passion for cupcakes and love nothing more than being surrounded by books, magazines, ribbons, paper, yummy cuppie batter and their fabulous Kitchenaid Mixers!

Kelly Hoppens nya hem

image2995

Ja fy tusan, som Kelly Hoppen får jag nog inte ihop mitt hem. Det saknas både pengar och intresse för att lägga ned så mycket dollars på ett hem. Jag måste få resa också, resa och fota. Vad skulle jag vara utan mina semestrar? Antagligen i den svenska kalla blöta betongen - med värmeljus och tv kvällarna ut. Nej det krävs mer. Men jag har kommit på lite trix, kika in artikeln längre ned på min blogg. Bruden har inte designat ett hem under £300,000! Djäklars.

Top interior designer Kelly Hoppen - who hasn't done a job for less than £300,000. Kelly Hoppen Interiors had an £18 million turnover in the last financial year, and the cheapest job she's ever done was for £300,000. Yet, surprisingly, her new book has so many tips on how to be your own interior designer that she's in danger of making herself redundant.

Med superlim och symaskin

image2993
Foto Kelly Hoppen

Kelly Hoppen är en känd inredningsarkitekt och hon designar även möbler. När jag kikade på hennes prylar så slog det mig att mycket av detta skulle man kunna fixa till själv. Hänga prismor i någon tråkig lampa, kuddar med spännen, en loppisbänk med enorm frans under. Eller hur? Visst skulle vi klara av detta, med lite superlim och en symaskin kommer man långt vågar jag påstå. Snyggt arrangerande blommor, äkta eller oäkta i stilistiska vaser med sand i botten - jo då, jag kan.

Nederländsk heminredning

image2992
Foto Yvonne Eijkenduijn

Yvonne Eijkenduijn bor i Nederländerna och har en underbar blogg. Hon bor med Boris och deras katt Boo. Jag blir facinerad - alla textiler har hon sytt själv. Hennes blogg är fantastiskt fin och hon skriver på engelska, njut av denna granna webb. Mums som en karamell :)

Yvonne Eijkenduijn lives in a new old house in the southern part of The Netherlands with Boris and their cat, Boo. Yvonne love all the good things in life, "good food and nice things around me. I try to live each day like freshly shaven legs under clean sheets".

Att inreda med gardiner och textilier

image2980

Foto Homes and Gardens

Gardiner och kuddar, det är något min sambo inte kan förstå. Inte jag heller, jag blir galen, jag vet faktiskt inte hur många prydnadskuddar jag har. Jag samlar på dem istället för skor. Antagligen har det blivit så för att på sista tiden har jag haft inflammationer i mina hälar - och då går jag gärna inte i högklackat., så snygga skor har bytits till snygga kuddar. Så shoppa kuddar har blivit min grej.

Förr sydde jag gardiner. Men jag tycker inte det är kul längre. Jag har blivit lat. Och det beror på alla dessa färdiga gardinmodeller som finns i handeln, tror jag.... :) Skulle vilja ha orken att sy snygga hissgardiner till min nya lägenhet.  Här kommer ett gäng snygga gardiner, med smarta foder, förlängningar och hissgardiner.

Marks & Spencer's E-katalog

image2989

Marks & Spencers E-katalog finns nu att bläddra i på deras webbplats. Missa inte att gotta dig i vårens nyheter trots att du inte har råd att ta dig till London, ja i alla fall har inte jag det.


Don't miss Marks & Spencer's E-catalogue. I love these interactive catalogues on webs that present interior decoration.


Köket ofta en dyr renovering

image2988
Foto Ideal Home Magazine
SMEG hittar du hos Bagaren och Kocken


Ett kök kan se ut nästan hur som helst nu för tiden. Dyrt blir det oftast trots att vi lagar allt mindre mat. Men kanske kan du fixa upp ditt kök för en billigare penning genom att blanda gammalt och nytt?


Don't change everything in your kitchen. Why try to overdo it, it gets very expensive and who of us spends more time in the kitchen that's necessary? I don't. Make an effort to mix old and new style - less expensive but still stylish.


Inreda sovrummet i ljusblått, svart och brunt.

image2984
Foto Domino Magazine

Den 1 mars flyttar vi till en större lägenhet. Jag har kommit på mig själv att dagdrömma om hur jag skulle vilja ha det. Tror väl att jag gör som vanligt till slut, efter mycket planerande så blir det ändå lite på en höft. Ljusblått, brunt och svart - en snygg kombination, jag tror jag kommer att landa åt det här hållet.


The 1st of Marsh I'm moving to a bigger apartment. I found myself daydreaming about how I would like to decorate my home. Light blue, brown and black in the bedroom - a powerful combination but still soothing for the soul.  I'm trying to write some of my articles in English. I understand that I have many readers in other countries. And when one of my readers told me that she has a Swedish-English dictionary so that see can understand my blog, well then I realized that maybe I should try to write a couple of sentences in English.


Underbara butiken Landstil

image2983


Tone Marie och Arne Strand driver en butik på gården Hola. de har även en webbutik där du kan shoppa, webb-butiken heter Landstil och har stora detaljerade bilder av sortimentet som är shabby chic möter bondromantik. Nu är jag så sugen på sol, vår och grönt jävla gräs så jag blir galen. Herregud, kom våren, kom så ska jag ta av mig skorna tidigare i år.


Cult Design lanserar en webb

image2982

Foto Cult Design

Cult Design lanserar en helt ny webb: sortimentet visas på ett tydligare sätt och  göra det möjligt för dig att prova olika kombinationer av produkter i hemmets lugna vrå. Bloggen lever så klart kvar och alias Husmusen är inspirerande som vanligt. Missa inte bloggen där du kan bläddra i katalogen interaktivt. Jag blev väldigt förtjust i golvvaserna på bilden längst ned till vänster.


Välj klädsel på din säng hos Mio

image2969
Foto Mio

Mio har en kul webb för sin serie Bed time, en interaktiv sida där du kan testa med olika klädslar för din säng. Jag gillade skarpt den smårutiga historien i kaffetoner. Jag gillar dessa webbsidor då man kan testa gardiner och klädslar, det känns nästan som om jag äger prylen.

Att blanda loppisfynden

image2957
Foto JOANNA HENDERSON 

Det är en konst att blanda och mixa de där loppisfynden. Om du vill göra det enkelt för dig så håller du dig till en enkel färgskala, det blir mer spännande om du bryter av med mer moderna möbler då står föremålen ut på ett helt annat sätt än om du trycker in allt i "bondromantik". Förresten vart tog våren vägen, jag menar vintern?

Resereportage och fotografier från mina resor

Du hittar resereportage och fotografier tagna av mig på mina fotobloggar, eller kalla dem album på nätet. Klicka på bilderna och du förflyttas direkt till bloggarna. Ganska sköna minnen från sol och värme.

image2976image2977

Små utrymmen kräver smarta lösningar

image2948
Foto: Home + Gardens. Nathan Kirkman

För att kunna utnyttja en liten lägenhets potential så gäller det att använda smarta lösningar. Lite mindre säng, lite mindre möbler, speglar som skapar rymd, detaljer som fångar ögat och enhetlig färgskala hjälper till. Glöm vitt överallt, gärna som bas men tränger du ihop möbler och vita väggar så kan lägenheten bli alldeles för steril.

Pappelina har ny fin webb

image2965

Jag tycker Pappelinas webb är så snygg nu, dessutom får man en inblick och förståelse för processen med kvalitetsprodukter. Som besökare får man en god inblick i arbetet med att göra dessa vackra mattor och de går inte att jämföra med billigare produkter.


Riktigt snygga är de stora mattorna som Pappelina skapat, se bilden med rokokomöblerna. Med ett pris på 4000 kronor får jag nog vänta, men det vore guld med en sådan vacker matta. Jag har en vit Pappelina-matta i köket och är så nöjd med den, bara att spola av i duschen eller tvätta i 30 grader vid hårdare nedsmutsning.


SIA av Sonja Ingegärd Andersson

image2963

Hallaballoba ...  nu är det vår i butikerna och ute regnar det ömsom töar det
Kan jag köpa mig vår? Kanske inte, men sköna färger som får den nordiska själen att långsamt dra in andan hittar du hos SIA. Rosa, pastellblått, aqua-blått och smäktande gult,  åh jag minns 80-talet, eran för pastell-kavalkaden, och sedan blev det 90 och jag ville aldrig mer se pastell-eländet - sa jag då. Nu är jag inne på rosa igen, skulle ha sparat prylarna från flickrummet, jag var även klädd i rosa om jag inte bröt av kläderna med en mintgrön topp. Det du :)

Inredning av proffs i TV4

Slå på TV:n varje måndag. Då får Malou von Sivers besök av Katarina eller Lisbeth från designföretaget Bemz. Bemz är ett Stockholmsbaserat företag som säljer designade, tvättbara överdrag för soffor, fåtöljer och kuddar till kunder över hela världen - via Internet. Överdragen passar idag IKEAs mest populära soffor och fåtöljer .

TV4 väljer en tittarbild och ger den tittaren tips på hur han eller hon kan inreda rummet som Gud glömde. Varje vecka får en tittare chansen. Mejla in en bild på ditt omöjliga hörn av lägenheten till Efter Tio.
Läs mer här >>

image2964


Det svulstigt superfeminina hemmet

image2930
Marjorie Skouras inreder hemmen som andas en slags barock känsla. Hennes grej är kristallkronor med koraller - ganska kraftfulla pjäser tycker jag och har svårt att se dem i ett ordinärt hem. Men hos den mer vågade, lite smått galna och sköna,  för du måste ha ett artelleri hemma som kan möta upp dessa korallhängare. Johnny Depp may be? Jag menar pirat som han spelar - borde passa som handsken.

Enkla sänggavlar målar du direkt på väggen

image2952
Fotografier från Marie Claire Masion

Om det kliar i fingrarna efter att få göra något nytt. Eller om det helt enkelt är så att gubben din har för mycket vax i håret och det bblivit gigantiska fettfläckar på väggen bakom sängen, då kan en målad sänggavel vara lösningen. Eller så har du budget ekonomi efter julen, kila in till Rusta och köp en burk färg och fixa hemma istället för att somna framför reklamen i inredningsprogrammen.

Danska Simmone kan inreda

image2941
Foto Simmone

Danska Simmone har en multiverksamhet, aerobics, måla tavlor och inredning. Det kallar jag enmansföretag och viljan att slita. Skönt blir det när man är multibegåvad som hon. Jag tycker att hennes inredning blir väldigt personlig och modern, inte modern på ett sterilt sätt utan tilltalande med inslag av antika prylar. Jag trivs här.

Fröpuppan som det lyser om

image2947

Hundratals konformade glödlampor bildar en organisk lampa, lampan är skapad av Helen Bilt. Helen Bilts lampa heter Uscher och påminner nästan om en bikupa, eller fröpuppa eller en korall av något slag - organiskt var ordet!

Ljuvliga shabby chic och drömmar om sommaren

image2956
Foto Sandra Lane

Jag är såld på lila, ljung, violett just nu- när jag var liten så sa min mormor att det var syndens färg. Att jag sedan bar en lila klänning på konfirmationsfesten - det var riktigt syndigt. Men nu drömmer jag om milda violetta toner till sommaren - oj vad själen längtar efter solen!

Unika handgjorda lampor

image2949

Dessa fantastiska lampor gjorda av återvunnet material är så snygga. Jag kan se dem i en restaurang med lite råare inredning. Företaget som skapat dessa av kunder specialbeställda lampor heter UNIK och finns i Québec. De har en webb som visar flera helt sanslöst unika lampor - missa inte den.

Ice Hotel

image2959

ICEHOTEL ligger vid Torneälven i Jukkasjärvi, 20 mil norr om Polcirkeln, och har nu i vinter slått upp portarna för artonde året i rad. Livlinan för Jukkasjärvi och ICEHOTEL utgörs av Torne Älv. Täckt av upp till en meter is under större delen av året utgör älven källan till hela vårt råvarumaterial för konst, arkitektur och design.

I slutet på 80-talet bestämde man sig för att vända nackdel till fördel. Att se vintern som en tillgång. Att skapa upplevelser av de naturmaterial som fanns tillgängliga - kyla, mörker, is, snö, norrsken etc.


Inspirerade av besökande japanska konstnärer som skulpterade i is bjöd man 1990 in den franska konstnären Jannot Derid att hålla vernissage i en specialkonstruerad igloo som byggts upp mitt på Torne Älv. Den 60 kvadratmeter stora byggnaden fick namnet Artic Hall. Nyfikna människor vallfärdade för att få sig en titt på galenskapen. Så börjar sagan ....


Att våga använda färger

image2958
Foto CHRIS EVERARD 

Det är sällan man ser färgglada hem i Sverige. Jag är själv försiktig och har antagligen en inbyggd lagom-gen i mig. Någonstans är jag rädd att jag ska känna mig kvävd av färgerna, liksom rusa ut och skrika: "jag blir gaaalen!" Men blir alldeles prillig och glad av att se färgerna på bild. Jag känner ingen som har så där hela rum i klarblått eller rosa. Gör du? Hur känns det att insupa den atmosfären?

Knubbigt på IKEA

image2939

Lampan Knubbig hittar du bland Ikeas vårnyheter. Den kommer i flera färgställningar och kostar 149 kronor. Lamporna är tydligen unika i varje exemplar. De är små och passar ganska bra i fönster eller andra små utrymmen. Snyggt vore så klart att ha ett gäng grupperat, och sedan gäller det att komma på en smart lösning för sladdarna.

Underbara bilder från hem

image2950

Kim Cornelison är en underbar fotograf. Hon fotar hem och mat. När jag bläddrar bland hennes fantastiska bilder så avundas jag lite lyxen att få besöka alla dessa hem. Tänk vad roliga idéer hon måste få. Frågan är så klart om hon hinner omsätta idéerna? Men bara upplevelsen att få vara i dessa fina miljöer - ja hennes arbetsdag går nog inte att jämföra med mina halvtrista på ett torrt kontor.

Onion Action Goggles - ditt vapen mot löken

image2953

Japp, ett effektivt vapen mot lökens svidande safter, i både dam och herrfärger. I kombination med en effektiv metalltvål så kan du äntra köket som en äkta sportsman - cool och grymt förberedd. Kika in hos Violet.

Normala rum från hela världen

image2955

Normal Room heter en webb där du kan kika på hem från hela världen. Bilderna är av skiftande kvalité och smak, och man får en inblick i hur hem kan se ut här på Tellus. Du kan bidraga med egna bilder och skaffa dig ett litet konto på denna webb.

See how people live around the world.Normal Room shows you interior design and home furniture from all around the globe. Search our image database and explore the differences and similarities in architecture and home decoration between people in different countries.


Ett enkelt fat med sten

image2944

Jag tyckte att detta lilla fat var så smart, fylld med småsten så har ägaren använt fatet till både tvålkopp och rökelsefat. Jag har sett sådana här små betongfat här och där, så om du har ett större badrum så kan kanske detta vara en idé att förverkliga?

Schabloner med finess

image2945

Dot Blue saluför schabloner med lite finess. Särskilt trevligt tycker jag var dessa schabloner som har formen av olika lampor, genast satte mina inspirationsknölar fart (knölarna sitter någonstans i mina ögonglober och jag får jag får en extra stirrig blick.)

Stilleben ett steg mot harmoni

image2946
Fotografier Boligmagasinet & Living Etc

Ett steg mot att få ihop ett hem är att samla sitt eventuella rea-fynd i grupper om rea-fynd. Det kan ju med lätthet bli en hel del dekorationsmaterial hemma. Det är många gånger svårt att motstå halva priset och halva rea priset. Plötsligt sitter man där med 25 vykort, en kitchig vas och vitmålade gipsfigurer. Men ge inte upp, Myrorna tar emot prylar och du kan alltid arrangera ett stilleben.

RSS 2.0