Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Sopa rent med ljus

image3039

Yvette Laduk har skapat denna sopborste med en ljuskälla. Smart, fånigt eller kul? Kanske alltihop - någonstans tycker jag att den är rätt fin.  Jag undrar om inte denna tingest mest är en pryl för det offentliga rummet - eller om många verkligen skulle vilja ha en ljusborste hemma. Hos 0900-design hittar du denna inredningsdetalj.

McNL ger Mac Donald's meny hemkänsla

image3040

2design4 har lekt med en av de stressades vanligaste lunch. För att få lite hemkänsla så har man toppat med porslin med blå toner.  Gillar locket till dricka-muggen, med hål för sugröret - otroligt praktiskt. Porslinstallrikar och öra till muggen - kan det bli mer känsla av äkthet?

Stickers och foton i kombination

image3038

Via Swiss Miss:

Harmonie har integrerat stickers och foto i en helt ny stil för dekoration av bland annat väggar. Du hittar snygga fotografier som i numrerade kollektiioner. Det är otroligt vad mycket design det kommit för att pryda våra väggar - det kommer något nytt hela tiden, njut. Här har man först lagt en självhäftande stickers på väggen och sedan klistrat på ett fotografi.

Smycken av choklad

image3037

Barbara har en kollektion som heter bijoux-chocolat. En exprementiell kollektion så klart men väldigt vacker tyckte jag så klart. Barbara designar även klasssiska smycken. Jag förstår inte riktigt hur hon lyckats skapa dessa och hur de klarade en fotografering utan att allt smälte.

Galna stilbryt i inredningen

image2999
Foto:  Alexander Romano

Rena klassika grunder, sköna soffor, bra ljussättning och kul konst är Romanos kännetecken när han inreder. Han hanterar både stilren inredning som lekfull - och det är där han kommer till sin rätt. Jag blev grymt inspirerad av hans galna stilbrytningar. Vågar jag, eller tröttnar jag efter en vecka?

Romano is best known for his eclectic and youthful approach to traditional high-end interior design. He likes clean, classic backgrounds, whether it is traditional or modem architecture where the use of clear fresh colors; comfortable seating; good lighting; great artwork and elements that add a touch of whimsy and ultimately reflects the owners personality.

Designonline har stort sortiment från Ferm Living

image3036

Designonline har många nyheter på lagret bland annat en stor kollektion från Ferm Living. Jag ska ju flytta i helgen och funderar på hur jag ska fixa till vår nya, men slitna, hyresrätt. Danska Ferm Living har vackra tapeter och dekorationer utöver det vanliga att fästa på väggarna, och jag kommer nog hämta lite inspiration från dem.

Naturen är en stor inspirationskälla för formgivaren Trine Andersen. Väggdekorationerna finns i en mängd olika modeller, färger och storlekar med blommor, djur, människor, kartor mm. Tapeterna har fantastiska, vackra mönster i sobra färger. Hos Designonline finns möbler, lampor, mattor & tyger, glas & porslin , presenter och mycket annat, fler än 1400 designikoner, prisbelönta produkter för hemmet.

Vita sovrum med detaljer i färg

image2981
Foto Living Etc

Vita sovrum med en gnutta färg är snyggt. Problemet är väl att hålla det så där krispigt vitt. Men det vita är förlåtande för plånboken och därför tror jag att det blivit så populärt. Något påminner om elegans och stil - antikens statyer, om oskuld och om något helt nytt innan det tagit färg av något alls. Kanske påminner det om ljuset, våren och en kontinental touch. Samtidigt som det vita avskalade kan se snyggt ut på bild så kan det te sig oerhört tråkigt uthemma. Den där cerisa kudden gör inte rummet kommer man på, det behövs mer.

Paris i vardagsrummet

image2926
Om du älskar lite humor i design som jag gör så kanske du blir lika förtjust i denna lampa som jag blev? Den känns precis så där lagom. Jag skulle inte ha skärmen på sniskan då jag är en ordentlig flicka. Men visst skulle den pryda det där speciella stället hemma? Se fler produkter hos Ascete.

Husmusen bloggar igen!

25594-1861

Kollage av Frida.

En härlig nyhet är att Frida har bytt jobb och fortsätter nu att blogga: "Jag tycker ju fortfarande att design och inredning är precis lika kul som det alltid har varit, så varför tveka? Jag kanske inte kan blogga i samma utsträckning nu som tidigare, men det får bli ett roligt hobbyprojekt där jag kan få utlopp för mitt intresse. Husmusen är tillbaka!" Läs mer om hennes reportage om Nordiskt hantverk på Formexmässan.

För framgångsrika levnadkonstnärer

image3007
Foto Annie Schlechter

Annie stylar i en modern stil, det är urbant för den beresta framgångsrika levnadkonstnären som har råd. Hängde du med? Ungefär som jag, fast med den pikanta skillnaden, att jag inte har råd. Men visst skulle jag kunna köpa en gammal lampfot och måla den enhetligt i samma kulör som lampskärmen - en kul idé.

Nantaka Joy - drömmar i papper

image2954

Underbara brevpapper som får nästan vem som helst att drömma om att skriva för hand. Visste du att det finns undersökningar som visar att vi använder många fler ord i dag, då vi har ordbehandlingsprogram, än då vi var tvungna att skriva för hand? Förr valde man nog orden med mer omsorg gissar jag.

Inspirerande blogg om inredning

image3030


Mari är 37 år, driver bloggen http://newht.blogspot.com/ hon är fantastisk på att använda loppisfynd och göra om dem till något riktigt snyggt. Jag blir så imponerad av hennes flit och ork, för jag orkar nästan bara jobba och glo på tv.  Jag vill visa hur hon förvandlat enkla rullgardiner till 1700-tals stil, en gammal adventsljusstake till något nästan designat. Men haksläpp får jag när Mari hittade en gammal våningsäng på Myrorna för 400:- i gulnad furu och gör om den, och placerar den i hallen!:

- "Enkel o precis vad jag ville ha i hallen! Flitig som jag är målade jag hela sängen vit när den ännu var omonterad, sen tog gobben isär sängen i minsta beståndsdel bara för att limma ihop den på nytt för den var bra sleten! Sen tog jag mått och sydde 8 skynken av vita enkla lakan från Ikea till förhängen...oboy vad nöjd jag blev med resultatet!"

 ....Det du, något att fundera på i TV-soffan om kvällen :)

Svenska Dagbladet bjöd in mig

image3029


Just nu kan du följa mig på
SvD:s webb. Jag ger tips om lite shopping för den som vill nätshoppa.
SvD har många fina artiklar om inredning på sin webbplats. Du får råd av flera experter inom inredning och kan ställa frågor till dem. En sådan fråga är exempelvis: "Fondväggar - ute eller inne?" Magasinets inredningsexpert André Schievink har svaret.

Eller följ inredningsreportaget hemma hos arkitektparet Anja Geigant och Anders Rehnberg vsom var rätt brutala när de förvandlade en liten, halvtråkigt Söderlägenhet till sin optimala bostad.

Christina Bardram - oljemålningar

image2869

Oljemålningar av Christina Bardram, som är en dansk konstnärinna. Denna tjej kan måla blommor som är undersköna. Vad snabbt jag glömmer vilken rikedom av grönska vi har i det här landet sommartid. I denna grå vardag så suktar jag efter alla resereportage och naturprogram som finns på tv. Ett tecken på att jag vill emigrera.

Svart skinn med organiska former

image3024

Med hjälp av en specialbyggd press, trycker Carina Sohl reliefmönster med levande blad och  växter från den svenska naturen. De organiska materialen ger varje mönster sitt eget  personliga uttryck och gör varje produkt unik. Exklusiva inredningsprodukter som fondtapet, vikskärm och kuddar i svart skinn med  reliefmönster av hallonblad.


Måla om till våren

image3028
Foto Nordsjö

Nya "nästan" vita kulörer speciellt utvalda för att skapa ljus och djup, trenderna inom inredning och mode skiftar i allt snabbare takt. Som kontrast till detta finns en trend anser Nordsjö, som alltid existerar parallellt med de mer föränderliga och det är den vita trenden.  Detta har Nordsjö tagit fasta på och skapat kulörkartan "Variationer i vitt", en kollektion "nästan" vita kulörer som ger hemmet en ljus och lätt känsla utan att för den skull förlora värme och djup.


Enon Hall - restaureringen av amerikansk kulturhistoria

image2986

Bill restaurerar familjens hem kallad Enon Hall. Han inser att det finns väldigt lite dokumenterat om hur man går tillväga och skapar en egen webbsida. Här kan du följa arbetet vecka för vecka. En makalös prestation - renovera och dokumentera. Följ hans arbete.

Enon Hall an adventure of restoring a very old home. Enon Hall is a fantastic archive for those who is in the progress of restoring an old house, there are few resources (books or websites) that follow all of the trials and tribulations of restoring an old home. Thanks to Bill everyone can enjoy this documentary month by month.


Hur länge lever panelgardinen?

image3019

Foto Kirsch

Kirsch spår att paneler kommer fortsätta att vara stort "men vi ser också tydligt att allt fler längtar efter gardiner som innebär mer tyg och en tyngre känsla." Eftersom inredningstrenden som helhet går allt mer mot dekoration och vänder sig bort ifrån minimalismen är förmodligen längtan efter textilier en spegling av detta.

  • Hissgardiner passar extra bra i höga men lite smalare fönster av den typ som man oftast hittar i äldre hus.
  • Gillar du en striktare stil är panelgardiner svaret. Väljer du att hänga flera Panelgardiner omlott kan du dra gardinerna fram och tillbaka och skärma av solljuset efter behov.
  • Kirsch produkter förknippas mest med fönster. Men flera av dem kan också ha andra funktioner. Som rumsavdelare till exempel.

Betong när den är som vackrast

image2943

Nog skulle dessa betongmöbler passa i vilken trädgård som helst. Grillbordet var riktigt smart. Tänk att fjutta på en liten brasa i bordet och knäcka en kall öl efter slit i trädgården, det skulle sitta fint. Danska X-pose design tillverkar dessa smarta möbler.

Förvaring, förvaring, förvaring

image2979
Foto Living Etc

Förvaringslösningar är fascinerande. För då om någonsin känner man sig som en inredningsguru. Erkänn, en lyckad lösning hemma med förvaring får en att må bra. Plötsligt har en stökig börda lyfts från ens axlar - ur kaoset föddes ordning. Den svenska folksjälen trånar efter ordning och reda. Ju finurligare desto bättre.

Färger på väggar och tak - massor med inspiration

image2967

image2968
Fotografier Alcro

När det är dags att måla om hemma, så tänk på att välja kulörer med omsorg. Ofta är färgprover för starka. Dessutom ser du färgerna ofta i färghandeln, där det finns ett överflöd av andra färger och mönster. Ta istället hem färgprovet och prova. Måla en liten del och låt den vara ett tag. Känn efter i olika typer av ljus. Samma sak gäller för gardiner, sofftyger, mattor och tapeter - ta hem och prova!
Fler inredningstips hittar du på Alcros fina webb >>

Upp med minnena på väggarna

image2985

Foton Pottery Barn

Alltför ofta glömmer vi att ens framkalla våra digitala fotografier. De ligger där i datorn och vi tittar på dem ibland. Men digitala medier förändras hela tiden och om tio år kanske vi inte ens har cd-skivor. Glöm inte att framkalla dina bilder, sätt upp dem, minns dem. Jag är rädd för att en generations historia försvinner på sopbergen med hårddiskar.

Often we tend to forget to make paper copies of our digital photos. I'm afraid that a whole generation of every day memories and history will be forgotten. Make paper copies, but them in frames and remember the good times.  


Accessoarer för alla smaker

image3026

Plantation Home Accessories har allt krimskrams och lull lull du kan tänka dig för hemmet. Stinn plånbok krävs dock. Inköparna verkar ha fria händer att lyfta in sortiment efter sortiment till webb-shoppen och jag försöker föreställa mig lagerlokalerna. Idag gick jag på stan och skulle bli lite inspirerad, men i en småstad som Eskilstuna finns inte mycket utöver standard. Så det är webben som gäller, som vanligt. Visst var glasskulpturen som föreställer en bläckfisk läcker?

Ett hem i Carl Larsson stil

image3018
Foto GP

Rebecca och Traolach flyttade med sina tre småbarn från England till Särö.  Nu bor de i ett 500 kvadratmeter stort trähus från 1841. Långsamt renoverar de huset i Carl Larssonstil. "När du renoverar ett hus som är gammalt vet du aldrig vad du hittar. I grovköket var det ruttet och vi fick rekonstruera bjälklaget. Vi var ovana, kom från ett annat land, visste inte hur det fungerade här och förstod inte allt. Det var tufft och kostade oss mycket pengar. " Läs hela artikeln i GP >>

Miss K Blogg renoverar

image3025

Katarina Nelson gillar allt som har med design att göra. Hon målar tavlor, gör handgjorda kort, bygger upp en "bröllopskort"-webshop, renoverar lägenheter och restaurerar gamla möbler " och är just nu är jag på jakt efter ny hylla till min lilla arbetshörna.Har precis avslutat restaurering av ett bord och 2 fåtöljer. Det är ju alltid kul att inspirera andra till att skapa en personlig stil och återvinna gamla möbler i dagens köp-o-släg era..."


Enkla mässingslampor på Grand

image3021

John Glew har designat dessa vackra lampor som sitter i matsalen på Grand Hotel Stockholm. Dessutom har John skapat de fina vaserna som är klotformade. Om du har en slant över så kan du köpa lamporna hos Anastassiades. Jag blir alltid imponerad över de enkla tingens skönhet, den lite lyxiga känslan får lamporna av att det är en mässingsstav som sladden löper i. Har du settt dessa IRL kanske?


Modern arkitektur på fritidshuset

image3022
Fotograf Adam Mørk og Torben Petersen

Detta torp på 64 m² är rena drömmen. Så vill jag ha det, att ute blir inne. Att hela sommaren ramlar in i mitt vardagsrum. Danska arkitektbyrån Christensen Co beskriver sitt byggnad: " Det lille hus er grundlæggende en træbeklædt flåde, bygget på pæle, så den svæver over græsset." Som ljuv musik i mina öron.


Färgens makt

image2990

Våra möjligheter att skapa ett vackert hem är större idag än någonsin tidigare. Med tidskriftsartiklar och TV-program i spetsen har det blivit enklare att omvandla mitt hem till mitt kungarike. Paint Quality Institute ger praktiska förslag om hur du målar - och lyckas.

Paint colour is one of the most profound and powerful ways to shape our surroundings today. It can be used to create atmosphere and give the impression of making a room smaller or larger.  Here's a guide to the most important things you need to know about using and choosing colours by Paint Quality Institute .


John fotar vacker inredning

image2994
Foto John Guer

John Guer är en fotograf som fotar vackra miljöer för de största tidningarna. Bilderna är så där stilistiskt krispigt vackra, allt är perfekt och jag få lite dåligt samvete för mitt jädra kaos här hemma. Dammtussar, flyttkartonger, katter som kräks - men det är väl det som kallas livet? På något sätt njuter jag av att ha det rörigt ett tag också - skönt att slippa bry sig!

Annelie Kreativ - en inspirerande blogg

image3020
Foto Annelie

Annelie har varit på Malta och har inte skrivit på ett tag. Men kika in i hennes arkiv och bli inspirerad, inte minst av familjens poolbygge. Så här berättar Annelie om sig själv: "Jag har precis börjat arbeta som husåterförsäljare, därutöver är jag inredare, flyttstylist och konstnär.  jag arbetar inför en utställning och försöker att måla minst 5 timmar om dagen. Jag kommer att visa mina verk på bloggen vartefter de blir klara. 

Ett projekt som jag skrivit mycket om är vårt poolbygge.  Följ vår resa genom pool och altanbygge, samt plantering och inredning för att få till den där härliga oasen som hela familjen längtat efter. Jag skriver om alla tokerier och sammandrabbningar! 
Se mer av Annelies konst  på www.anneliejernbergskonst.webblogg.se


Syster Lycklig

image3014

Systrarna Tina och Anna, har öppnat en webshop en dröm om en personlig och annorlunda inredningsbutik som tilltalar alla sinnen. På Tegnérgatan 12 i centrala Stockholm finns inredningsbutiken Syster Lycklig. Men du kan shoppa på deras webb och kika på sortimentet om det är skralt i kassan. Jag gillar verkligen Himlas koncept med hissgardiner som Systrarna säljer, om du inte sett Himlas smarta lösningar så har du möjlighet att kika på den här.

Loppis, retro och knalliga färger

image2991
Foto bitsandbobbins

Ah, gillar du knalliga färger och smarta lösningar, egen stil med mycket loppis? Kika in här, organiserade lådor med färgmatchande etiketter, ordning i kaoset. Städat och fint utan att ta bort hemkänslan. En vitamininjektion som var behövlig. Kika på Bits and Bobbins album.

Alla dessa vackra läsarhem

image3012

Så roligt det är att surfa bland alla dessa läsarhem på Sköna Hem. Jag plockade ihop ett gäng miljöer som ägarna till dessa hem visar upp. Så fint det svenska folket har hemma hos de mycket inredningsintresserade. Jag ser att vitt som basfärg är väldigt populärt - i alla fall hos de som inreder.

Missa inte Sköna Hems webb, den är fint upparbetad och jag tycker den börjar närma sig en internationell klass, för när jag söker efter inredning då vill jag bli inspirerad  - och har tidningen tur så kanske jag blir prenumerant också. Jag vill gärna se att redaktionens intresse, engagemang och frikostighet lyser igenom på webbplatsen och det bjussas på mycket fint på denna webb.

RSS 2.0