Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Gott Nytt År från Dalarna


Foto Helena/R&S
Jag önskar dig ett härligt Gott Nytt År från ett kallt Dalarna.

Inspiration och recept från Görvälns Slott till nyåretUnderbara recept hittar du lagom till det nya året i Inspirationsbanken på Görväln Slotts webbplats. Recepten känns som jag kan laga dem och då är inte jag en mästerkock - kika in till denna webb och se efter själv. Vad sägs om varmrätter som Färsk pasta med skaldjur,  Halstrad hälleflundra med champagnesås, limemarine eller Dilammsadel med lins- och tomatragu, rödvinssås och rösti av palsternacka och persiljerot GI samt  Fläskfilé med basilikarisoni och tomat. Jo tack säger jag.

Görvälns Slott - med makalös inredning

Görvälns Slott är fantastiskt.
Foto Johan Eklund. Detalj B&B Sweden.

Nu tar det form - Sveriges finaste konferenshotell, här skulle jag personligen gärna fira in det nya året - hotellet ser ut att vara sagolikt.  Ett slott med makalös inredning där du kan boka konferens, övernattning, bröllop, weekend eller middag. Rummen ligger i de bägge flyglarna från 1765 och i de tre vackra villorna som hör till slottet. Från 1 januari står 24 rum klara i flyglarna och i Villa Bläckhornet.

Görvälns Slott är byggt på 1660-talet i tegel och med en fasad av fint huggen gotländsk sandsten. En ståtlig lindallé, känd från filmen Ondskan, med träd som är 250 år gamla leder upp till porten. När du kliver över tröskeln försvinner känslan av gammalt slott - och efterträds av något helt nytt. Maria och Johan Eklund har inrett sitt drömslott på sitt vis.


Underbar doft från Michel Design Works

Michel Design Works
Foto Helena R&S. Länk till den svenska återförsäljaren. / Länk till den amerikanska tillverkaren.

Nu när det var så fina reor under julen så passade jag på att köpa sådant jag inte annars unnar mig. Jag älskar goda dofter, duschkräm, shampoo, parfymer - allt detta får mig att växla sinnesstämmning, vanilj i duschkrämen på morgonen gör mig varm. En sådan gåva till mig själv denna jul var denna papaya mangodoft för hemmet, den står i hallen och är som en välkomnande famn. Michel Design Works är ett nytt varumärke i Sverige och tanken är att skapa lite vardagslyx genom naturliga ingredienser och designade förpackningar.


Konstverk av papper

Yulia

Innovativa och imponerande pappers-klipp illustrationer av ryska Yulia Brodskaya som är grafisk formgivare och illustratör. Via Swiss Miss/Via Computerlove

Hemma Hos, fotograf Tim Evan-Cook


Foto Tim Evan-Cook

Ett Julpimpat Stockholm

Foto Helena R&S
Hötorget, foto Helena R&S

Att byta ut Fristadstorget i Eskilstuna mot ett julpimpat Stockholm kändes gott. Mer liv, mer fart och ensam-känslan är inte så påtaglig som i de öde gator och torg som kan präglas av en vanlig mellanstor svensk stad. Härlig rea bjöds vi på, roligast var halva priset på presentförpackningarna med parfymer, skinnhandskarna med 70% rabatt och kläder för 50%.

PUB´s julskyltning skönt gay

Foto Helena R&S
Foto Helena/R&S

Då har jag gjort Stockholms mellandagsrea under några dagar, det kan rekommenderas om du älskar köer, massor med folk, duktigt låga priser och att gå omkring i fotriktiga skor. PUB´s julskyltning kändes skönt gay, raffiga skyltdockor och Alice i Underlandet på speed. Jag gillade detta och drog på smilbanden, för jag kan bli nog så trött på röda julkulor och tingel tangel. Visst är det fint med traditionell jul men lite edge på det hela livar upp. Varuhuset grundades redan 1882 av Paul U Bergström. Nu genomförs ett omfattande förändringsarbete på PUB som syftar till att göra om varuhuset till ett modernt livsstilsvaruhus av internationell klass.

3 läsvärda inredningsbloggar


Chen & Karlsson

chen och karlsson
Foto Chen & Karlsson

Designerkvartetten Chen & Karlsson har skapat ännu en fusion mellan skandinavisk funktionalism och taiwanesiskt berättande. Chen & Karlsson anser att det är en rationell lösning av ett soptunna. "En idé så enkelt och kostnadseffektivt att vi är förvånade över att vi inte har sett det i Kamprads samling ännu."

Juldukning en lyx att unna sig

Foto Helena/R&S
Foto Helena/R&S

Till julen är det gott att duka upp fint, i mellandagarna har jag tiden som är en lyx för de flesta och då vill jag duka vackert. Hemma hos mig består så klart arrangemanget av fynd från årens fyndkorgar  - kryddat med egen kreativitet. Jag hoppas du får sköna stunder nu med nära och kära eller bara får vila ut. Om du är  ofrivilligt ensam så tycker jag du ska ta dig ned på stan och ta en kopp kaffe och titta på alla människor. Själv ska jag till Stockholm och använda min julklapp.


En fridfull jul


God Jul Barack Obama och alla andra

TisdagsTankenDenna veckas TisdagsTanke handlar om önskningar, lagom till julen. Många gånger har jag som vuxen önskat mig ett bra jobb, en rejäl Trissvinst eller en resa i julklapp. Undrar om Obama någonsin önskade sig en julklapp där han blev vald som president? Kanske anade han tidigt att denna julklapp kanske skulle bli hans? Han blev vald till Person of the Year på college. Så något glittrade lite extra hos honom.

När Barack Obama var ny på College år 1980 så ville studenten Lisa Jack fota honom "för han var söt", hon ville ta några svartvita bilder av honom till sin portfölj. De såg bara varandra ett par gånger efter det som studenter. Men 2005 hon såg honom igen på Capitol Hill under en turné, och när hon sa hej, så visste han exakt vem hon var. Hon hittade dessa bilder igen, men höll dem gömda tills efter valet - nu finns de i Time Magazine. Önskar att du får något hett eftertraktat till julen passar på att önska dig en riktigt God Jul.

barack obama
Barack Obama 1980. Via Koselig Koselig/Via OH?/ Via Times

Julpyssel hemma hos migFoto och kollage Helena på R&S

Vid vårt sommarhus växer en tät fantastisk mossa, den  går att använda till många sköna saker nu till jul. Jag hittade ett stort metallfat på Q Outlet som ligger så perfekt nära vår stuga i Kungsör, denna fyllde jag med gårdsgrus och mossa. I detta planterade jag hyacinter, lade i några porslinsrosor från i somras och ett metallhjärta från Par Courrier.  Den vackra ljuslyktan är en maffig pjäs inköpt här i Eskilstuna i en liten inredningsbutik. Jag tycker om material som är naturliga och där jag får använda min fantasi lite grann.

Kristin Palmblad och Fredrik Färg - träd i vinterskrudKristin Palmblad och Fredrik Färg har skapat en prototyp på en stol som kan förvandlas till en bänk. Motivet på stolen är träd i vinterskrud. Just nu påminner stolen mycket om en utemöbel, en snygg sådan. Jag tror att dena skulle bli en hit om inte annat som en mycket snygg utemöbel. Fredrik Färg har gjort prototypen,  Kristin Palmbladhar gjort det grafiska mönstret.

Via Yanko Design

Stora boken om inredning


Kollage R&S/ Förlag Infobooks/Fotografer som Åke E:son Lindman, Max Brouwers, Svante Sjöstedt mfl.

Stora Boken om inredning ger i text och bild konkreta råd och inspirerande tips på inredning. Detta är inte en bok med bara vackra miljöbilder, nej här får du lära dig inredningens byggstenar: som ljussättning, färg och det vi vanlliga dödliga kallar inredning vackra gardinarrangemang, smarta förvaringslösningar och hur du använder dig av växter. Boken visar och leder dig in på vilket sorts boende just du vill ha - det behöver inte alltid vara stylade miljöer.Formgivarna som nämns hittar du i ett eget register längst bak i boken.

En rad författare har skrivit boken, de är till yrket byggnadsantikvarie, ljusdesigner, arkitekt , intendent på Bukowskis.inredningsarkitekt, kulturskribent inredare och stylist. Flera andra yrkesverksamma finns. Du kan bland annat köpa boken hos PID.

Decor Maison-DimensionsNu presenterar svenska tapetföretaget Decor Maison tapetkollektionen Dimensions i ett pressmeddelande. Kollektionen har ett tredimensionellt formspråk som ger rummet ett nytt djup och utmanar betraktaren att se på inredning med nya ögon. Illusionen av tre dimensioner förstärks med en kreativ tapetsering. Tapetsera i sneda vinklar, horisontellt eller låt mönstren växa ut på golvet, upp i taket och upplev hur rummet får nya dimensioner.
Du hittar även nyheten hos Hemmariket


Julklappstips till den som älskar smycken


Foto Helena på R&S

Jag har massor med smycken i silver från mina resor och nu fick jag chansen att testa en smart produkt från Hagerty som har det korta namnet - Sonic Jewelry Cleaner. En perfekt julklapp om du vill. Du får  tre påsar med lösning, en borste och en korg för dropp-torkning. Denna lilla apparat gör det möjligt att i mitt fall rengöra mina vackra silversmycken från mina resor utan att jag behöver röra starka lösningsmedel, jag slipper gnida och polera runt stenarna. När smyckena är skinande, efter ca 4-5 minuter så får smyckena torka i korgen och torkar jag torrt och mer gläsande med en mjuk trasa. Du kan bland annat köpa Hagerty hos Gense fabriksbod här i Eskilstuna.

Lite mer info: Principen vid rengöring med ultraljud är att rengöringsvätskan sätts i rörelse med ljudvågor. På så sätt kommer maskinen åt alla små ojämnheter, små fördjupningar och på andra ställen där det annars är svårt att komma åt. Maskinen går att använda på alla typer av smycken även smycken med ädelstenar.

Uppåt Väggarna av Linda Barker

licinda symons
Fotografier Lucinda Symons/Kollage R&S/Valentin Bokförlag

Lagom på min julledighet så jag läser boken Uppåt Väggarna skriven av inredaren Linda Barker boken ger både praktiska råd och lösningar på smarta nya sätt att att ge väggarna en speciell stil. I boken hittar du hur du använder schabloner, frihandsteckning, guldfolie, tyger och t.o.m. kristaller på väggarna. Linda har en bred ansats och alla kan hitta något spännande och intressant här,  dessutom hittar du många bra budget-tips. Denna bok är en inspirationskälla för alla som tycker om att skapa karaktär i hemmet eller som kanske har fått idétorka.

USAs mesta julbelysning


Foto Collins Design via Point Click Home

Sparsmakat är inte ordet för dessa julentusiaster, tvärtom Point Click Home bjuder på bilder från USAs mesta, värsta och rent hysteriska belysningsorgier. Energi-spar och att spara på jordens resurser ingår inte i dessa koncept. Men så har USA också haft svårt med Kyotoprotokollet, om man nu får vara lite vass. Men sevärt är det.

4 schyssta bloggar


Årets läckraste detalj för hemmet

Socket Deer outlet covers let you put your mobile phone on the wall as it recharges.


Socket Deer heter dessa ramar som du kan fästa kring strömbrytaren och strömuttag - än så länge kan du bara om du använda dem om du har en mer internationell form på dina strömbrytare. Men detta är väl något som en designer skulle kunna modifiera i svenskt format? Strömbrytar-ramarna är gjutna i gummi och därför inte sönder om du skulle stöta emot dem.  Via Swiss Miss

Button är varken en pall eller en soffa
Button - Spare Part Edition från svenska mitab är en miljötänkande produkt som redan har fått stor uppmärksamhet för sitt estetiska utseende och sin sparsamhet med material.  Spillbitar av tyg handplockas och sätts ihop av de specialutbildade tapetserarna vid möbelfabriken i Tranås. Kunden har ingen möjlighet att påverka dess utförande och varje Button SPE kommer därför att vara unik, det finns inte två likadana.

Så ska ingången till en butik se ut

Elin Maria Boutique öppnades 1993 på Köpmangatan i Gamla Staden, Eskilstuna.
Foto Helena/R&S

Elin Maria Boutique ligger i Gamla Staden här i Eskilstuna. Jag går förbi denna butik varje morgon på väg till jobbet. Hos Elin finns förutom ett fantastiskt sortiment av kläder även en liten kaffebar med ekologiskt nymalet kaffe och te. Nu nyligen har de utökat och har även kosmetika och större sortiment av skor. Det jag alltid blir både glad av och facineras av är hur fint det är i skyltfönstrena och i entrén - detta är en njutningsplats för ögat. I butiken hittar du främst kläder av nordisk design med det lilla extra, samt vår egna kollektion Elin Maria Collection, Elin är så klart en duktig tjej från Eskilstuna.

Pepparkaksmagneter lagom till julUnderbara handgjorda magneter med sirliga pepparkaksmotiv i cernit-lera på Sagolikt Godas eget vis. Förutom dessa fina ting så är butiken hos Sagolikt Gott fylld till bredden med andra undersköna ting.

TisdagsTanken - Varför bor man 17 år i samma lägenhet?

TisdagsTankenDenna veckas Tisdagstanke är inskickad av Lars från Eskilstuna. Tanken att bo 17 år i samma hyreslägenhet är egentligen en skön tanke, att man hittar sin plats i livet med boendet. För många är det idag tvärtom, ett ständigt flyttande pga av familjens sammansättning och jobbets placering.


"
Jag älskar min lägenhet. I 17 år har vi haft ett förhållande, min lägenhet och jag.  När jag flyttade till den här stan så betalade min arbetsgivare hotell den första tiden. Jag började söka bostad och fastnade så småningom för just den här lägenheten. Det var kärlek vid första ögonkastet. Vacker utsikt mot en park. En Ornäsbjörk ger behaglig skugga på balkongen. Gatan nedanför är en kort återvändsgata. Ingen insyn och ingen genomfartstrafik.  Ljust och lugnt.  Kan det bli bättre?

TisdagsTanken
Foto Lars

Det här är en lägenhet som har förändrats i takt med mig själv.  Det är inte samma boende som från början. Både jag och lägenheten har mognat. Jag har tapetserat om två gånger. Köket är nytt och möblerna har successivt bytts ut.  Allt utom skalet är egentligen förnyat. Och funktionen har ändrats. Detta var en festlokal som senare blev en bekväm plats för TV-kvällar. På senare tid är det också min distansarbetsplats.


Nu, en vanlig tisdag, går tankarna till nästa projekt med lägenheten. Jag måste kolla om det går att få in ett bubbelbadkar i badrummet. Det är skönt att krypa ner i ett ångande varmt bad så här på vintern."

//LARS 


Snyggt fixat av Mrs. b & co

Foto Mrs. b & co

Ännu mera rött behöver jag denna årstid, dimman utanför känns inte riktigt som december. Så här följer lite hemma-hos bilder från bloggen Mrs. b & co. Som har öga för detaljer och hittar inspiration från frimärken och trycker egna kuddar!   "Vi börjar bli ganska vana vid målning nu. Arbetsfördelningen brukar vara så att maken kör med penseln medans jag sköter rollern. Återigen är det Mija Kinning som stått för inpirationen, i alla fall vad gäller väggmålningen. Motivet är från Playsams frimärke och jag har nyligen upptäckt att jag inte är ensam om att gilla denna väggmålning - den går att hitta även hos Mina Glädjeämnen. Kuddtryckningen var ett kapitel för sig."

Att leka med kontraster i hemmet


Foto av Erik Johnson

Så mycket rött i bildern a och så grått här utanför, jag inte undra på att jag föll för denna inredning just nu! Med en accent av rött tillsammans med kakaobrunt och vilsamt turkost, eller ljusblått får du spännande kontraster hemma. Där du vill ha lugn och ro, till exempel i sovrummet kan du om du vill tona ner färgskalan som på bilden, lite mildare brunt och rött gör att helheten hänger samman.  Här var det en familj som uppskattar retroinspirerat men du kan använda dig av samma färgkontraster i de flesta stilar. Drömma är underbart.

Snyggt fixat av Jennys Hus

Copyrught Jennys Hus
Foto Jennys Hus

Denna fina idé hittade jag hos bloggen Jennys Hus. Hon har använt programmet Wordle som många inredningsbloggar tagit upp. (Du hittar länken till Wordle på Jennys blogg. ) Det enda du behöver är en färgskrivare och fantasi.

Par Courrier har detaljerna för ditt hem

egen karaktär och personlighet
Foto Par Courrier/kollage Helena R&S. För exakta toner på textilierna se närmare på Par Courrier webbplats.

Par Courrier är ny annonsör här på bloggen, butikens sortiment kan beskrivas som inspirerade av Atlantens öst och västkust, New England, Franskt och Belgiskt. Jag tycker om detaljerna i sortimentet, linneduken med text, du hittar även kuddar med text, vackra lyktor och vackra detaljer till barnrummen. Butiksortimentet är under ständig uppbyggnad och man levererar över hela Europa. Jag har valt några av mina favoriter i kollaget ovan, jag botaniserade lite lagom till jul och nyår. Om du vill prenumenera på Par Courriers nyhetsbrev så får du senaste nytt först.

Just nu - smygstart på rea
Inför 2009 smygstartar julprodukts-rean redan nu.  Massor av julpynt reas ut upp till 50%!


Intervjuad i både Hus & Hem och Bemz

Intervju i Hus och Hem
Kollage Helena på R&S

Ibland blir man intervjuad av intressanta tidningar och företag. Denna gång lyckades både Hus & Hem och Bemz pricka in publiceringsdatumen samtidigt. Hos Hus & Hem kan du läsa om mig som Månadens Inredningsblogg - roligt och mycket smickrande, i fint sällskap är jag då  Pethra på Inredningsbloggen tidigare blivit intervjuad.

Helena Karjalainen runs the Swedish blog room & serve, focused on design and travel. We asked Helena to be a judge in our My home, my way: Bemz competition as her blog is full of beautiful ideas and pictures. More importantly though, because she really captures Scandinavian trends and taste which is a big part of what drives us at Bemz.
Foto och kollage Helena R&S

Du som hänger med vet att jag och bla Husmusen är domare i Bemz tävling It´s av cover up, där första priset är 5000 SEK att handla för hos just Bemz. Om detta är en nyhet för dig så kan du läsa mer om tävlingen här. Nu kan du även hitta en intervju med mig i fous på Bemz-bloggen.

Modernt med loppis och stilsäkra val

Foto Alvehem
Foto Alvehem

Smarta lösningar som datorn i garderobssystemet gör denna lägenhet stilren trots alla prylar som ska samsas. Inga tunga väggskåp i köket utan en oljad bänksskiva i ett annars ganska minimalistiskt kök. Dock skulle jag ha svårt att hålla hallen så där snygg, men det är klart, för en fotosession så skulle jag rensa.

Kalle Anka i TV-vagnen Albatross från svenska POM

tv-vagn POM
Foto POM, kollage Helena R&S
 
På min önskelista står denna TV-vagn, från denna vill jag avnjuta Kalle Anka i jul: Patrik Svanberg har designat en alldeles underbar rullbar TV-vagn i högblank vitlack och som på ett smart sätt döljer dina kablar. P.O.M. står för "Piece of Mind där möbler och heminredning samt form och funktion går hand i hand. POM:s produkter sticker både ut och smälter in. Jag testade en svensk produkt en TV från svenska Lava, den skulle passa ypperligt på denna rullvagn.


Tävla och vinn en vacker julblomma!

flowers borås
Foto Flowers/Kollage Helena R&S

Tävlingen är nu avslutad - Petra vann med svaren:


1. 215cm

2.
F -fräscha
L -luktfria
O -ovärderliga
W -waterfree
E -eviga
R -renligt
S -snyggaFlowers anordnar en tävling här på bloggen - med perfekt vinst nu till jul! En amaryllis i kruka till ett värde av 795 kronor. 

Flowers är en blomsteraffär - men ingen vanlig sådan, de arbetar enbart med växter som aldrig vissnar. Flowers har Sveriges bredaste urval av konstgjorda växter, från lilla vitsippan till palmträd på 10 meter och nästan allt däremellan.

Företaget fokuserar på kvalitet och kan erbjuda det senaste av konstgjorda växter på den svenska marknaden med en av Europas ledande leverantörer. 

I butiken i centrala Borås arbetar florister med att arrangera grupper, dekorationer, brudbuketter och övriga binderier till butikens kunder.  För övriga Sverige har de en webbshop: www.artflowers.se med ett av Sveriges största sortiment av konstgjorda växter.  


Tävlingsregler svara på följande frågor:


 1. Hur hög är Flowers svarta julgran?
 2. Vad tycker Du är den största fördelen med konstgjorda växter gentemot levande växter?   

Som vinnare monterar du ihop arrangemanget själv, placera amaryllisen i krukan, lägg på sten och äpple, mycket enkelt. Flowers  väljer enhälligt vinnare, levrererar vinsten,och kontaktar vinnaren.


Jag är julklappen du har letat efter!

Ge bort en get i julklapp och ge samtidigt någon av världens fattigaste kvinnor en chans att försörja sig och sin familj. Eller varför inte en by-barnmorska eller en flicktoalett?

ActionAid har åtta olika julklappar mot fattigdom att välja mellan. Beställ här!  Du får ett roligt gåvokort som representerar din julklapp.  Det har aldrig varit enklare att julhandla!. Läs mer och beställ dina julklappar direkt. Klicka här.

Eller gör som jag skaffa dig ett ett fadderbarn, jag har en flicka som är 8 år och bor i Afghanistan. ActionAid är en internationell hjälporganisation som i över 35 år har bekämpat fattigdom och orättvisa. I alla projekt och kampanjer har de alltid störst fokus på att stödja fattiga och utsatta kvinnor och flickor eftersom vi alla vet att jämställdhet och rättigheter är nyckeln till framgång i kampen mot fattigdom.
/Helena

TisdagsTanken - Det kommer aldrig att kunna bli värre

På tisdagar kommer det dyka upp andra saker här på bloggen än bara inredning och design. Först ut är ett inlägg från Demos, vars blogg idag är nedlagd en hennes ord väcker känslor. TisdagsTanken handlar om beröringspunkter med boende, inredning, design, skönhet och dessa tankar vi alla kan få exempelvis en vanlig tisdag...


TisdagsTanken"På nedersta våningen i mitt hus bor fyra pensionärer
, på andra våningen bor en arbetslös knarkare, två pensionärer och en före detta alkis som kämpar på och har jobb. På tredje våningen bor fyra pensionärer och på fjärde våningen bor jag, en 30-åring som jobbar på Posten, en 18-årig tjej som kommer från en knarkfamilj och som nu är placerad av Socialen och så bor även min granne här uppe, en knarkmissbrukande man som nyligen satt inne för kvinnomisshandel. I huset bredvid bor en knarkarkompis till min granne och en kille som langar sprit till minderåriga.

I helgen inredde vi återigen vårat vardagsrum/datarum/matsal på 25 kvadratmeter och äntligen börjar det se ut som om någon bor här. Det är svårt att flytta. Att få ordning på saker och ting och börja trivas. Det är svårt när det inte känns som hemma och när väggarna ser ut som skit, men man inte vet om man vill lägga pengar och tid på dem.


Förrförra sommaren gjorde de i ordning fönsterna. De är jättefina, vita och fräscha. Jag kan se det när jag öppnar det inåtöppnade fönstret. Eller när jag går ut på balkongen och tittar in i min lägenhet. Eller när jag åker förbi i bilen utanför. De är verkligen fina, mina nya fönster.
 

Ibland kan jag inte vara hemma för att min knarkmissbrukande kvinnomisshandlande granne spelar så hög musik. Det är inte att det är högt, det är att det jämt är samma låt. Just nu är det Markoolios skiva som snurrar om och om igen. Mitt sovrum ligger vägg i vägg med hans stereo.


Mitt drömboende vore en större lägenhet med en hall, ett sovrum, ett kök, ett vardagsrum och ett arbetsrum. En stor balkong och fönster som vetter inåt gården. Lite lugn och ro och fina nya tapeter. Det enda jag har nu är en stor balkong, men det blåser så mycket att jag inte ens kan ha blommor ute. Och när det väl är lugnt och solen skiner så sitter min kära knarkmissbrukande kvinnomisshandlare till granne ute på balkongen bredvid så då tappar jag lusten att vara där. Men en sak kan jag väl i alla fall vara glad över; Det kommer aldrig att kunna bli värre."


Idag kan du börja surfa på Teté!

Smsa TETE till 71160, så får du länken automatiskt. Kostar som ett vanligt sms!Vi är sex bloggare i Sverige som kommer att börja blogga för Telia i en stor satsning, under namnet Teté!  Smsa TETE till 71160, så får du länken automatiskt. Kostar som ett vanligt sms!


Jag kommer att blogga paralellt med min ordinarie blogg - men du kommer så klart att hitta unika inlägg på min Telia-blogg.  Du som surfar med Telia kommer att hitta oss på Telia SurfPort som har runt en miljon besök varje månad.  Telia sponsrar Mamagalan nu i veckan, och delar ut goodiebaginbjudan till några hundra kändismammor, så då börjar ett äventyr för mig. Välkommen att spendera bort lite tid på tåget, mellan möten, i vänthallen eller närhelst du vill underhållas.

/Helena
                       


H&M Home ger ut katalog slumpmässigt i december

h&m home


Glöm inte bort att registrera dig
H&M:s informationschef Kristina Stenvinkel uppger för Nyhetsbyrån Direkt att en förhandskatalog kommer att skickas ut i december riktad till ett slumpmässigt urval av de distanshandelskunder som är registrerade hos H&M.  H&M Home kommer bland annat att sälja gardiner, dukar, servetter, kuddfodral, bäddset och badhanddukar.  Enligt Kristina Stenvinkel kommer inredningskollektionen att uppdateras fyra gånger per år.


Värt att veta
Hennes & Mauritz grundades av Erling Persson, som öppnade den första butiken i Västerås 1947. Den hette då Hennes och sålde enbart damkläder. År 1968 köpte Erling Persson företaget Mauritz Widforss som sålde jaktutrustning och herrkläder. Företaget kom då att byta namn till Hennes & Mauritz och sålde både herr- och damkläder.


Selmi Shop full av önskeklappar

Bialetti  Crocs  Dualit  Estate Coffee  Fatboy  Frilo Swissmade  Koko Company  Kusmi Tea  Provence Sante  Selmi Collection  Taj Wood & Scherer  Tay Lighting
Foton Selmi Shop/kollage Helena R&S

Under december hittar du en ny annonsör hos mig och det är Linda Selmi som driver Selmi Shop. Till vardags arbetar Linda på en bröllopstidning så detta är en hårt arbetande tjej. Hos Selmi hittar du underbara önskeklappar och mina stora favoriter är kuddarna från Match Company med tryck. Men även de vackra överkasten från Koko Company  i underbar kvalité är något som definerar ett sovrum och lyfter sängen. De mysiga ulltofflorna i turkost från Tai Wood & Scherer skulle sitta som gjutet under vinterhalvåret.

Julbock, pipparkakor och saffransbulle
Pipparkakorna aptitretande canapéer, lustfyllda efterrätter eller pigga upp vardagen med en plåt kärlekskranka kakor. Endast lusten begränsar fantasin!   Vad sägs om att servera frukost på sängen med varma Kama Sutra toast  eller varför inte bjuda vännerna på en härlig brunch med eggande stekta ägg? Annars lite mindre fräck, men ändå lite spännande finns denna fina julbock i stengods i stilren design från svenska Rotor. Du hittar den bland annat hos designonline.se Om du bara vill köra på helt neutralt så finns retrobrickorna saffransbulle från Designtorget, på baksidan av brickan får du recept på just saffransbullar.


Aqua Creations levererar fantasin till hemmet

Aqua Creations, som inrättades i januari 1994, har nyskapande belysning och möbler skapelser från internationellt uppmärksammad designer Ayala Serfaty.

Aqua Creations
har jag visat förut och sortimentet bara växer, med nyskapande belysning och möbler från internationellt uppmärksammade designern Ayala Serfaty är detta en numera given framgåmgssaga. Hennes raffinerad belysning och möbeldesign har inte bara utvecklats för enskilda konsumenter intresserade av att lägga kvalitet och karaktär till sina hem, men också i fortsättningen att visas som den stilistiska signatur för ett växande antal små och stora inredningsprojekt runt om i världen .

Allt behöver inte vara vitt hemma

http://www.alvhemmakleri.se/
Foto Alvehem

Här har ägarna satsat på en bas i jordfärger, golven får ha kvar sin naturliga ton och se vad snyggt mattan och lampan tar upp varandras färger i vardagsrummet. Brytningen i färgskalan med den petrolblå soffan gör detta hem personligt och varierat.

Arkitektritade pepparkakshus

Inför julen 2008 har Box Experience bjudit in en kvalitativ kvartett av arkitekter med uppdraget att skapa annorlunda pepparkakshus som du själv kan bygga hemma. Det blir ett kul och annorlunda inslag i julförberedelserna hemma, men är också den perfekta presenten att ta med på glöggfesterna i december!


Arkitekterna är: Johan Paju - Left Over House, Rosenbergs arkitekter - Villa P, Wingårdh arkitektkontor - Villa Brun, Marge Arkitekter - Äta äta kaka.


Blås&Knåda dukar upp inför julen

Snart är det jul igen... 22 november - 23 december 2008  blås&knådas medlemmar dukar traditionsenligt upp inför julen med stort och smått, festliga julklappar, vardagsting och unikat. Färggranna granar pryder väggarna tillsammans med glassiga kulor. Som vanligt har vi vackra krukor för amaryllisen och hyacinten. Och kransar. Och änglar...
Foto Blås & Knåda.  Keramik av Hisako Mizuno och  Mia E Göransson

22 november - 23 december 2008
blås&knådas medlemmar dukar upp inför julen med stort och smått, festliga julklappar, vardagsting och unikat. Färggranna granar pryder väggarna tillsammans med glassiga kulor. Som vanligt har vi vackra krukor för amaryllisen och hyacinten.  På blås&knåda kan du hitta julklappar till priser från 100 kr och uppåt.

De 5 vinnarna av Wallstickers från Alcro

Nedan presenteras de fem lyckliga vinnarna av Wallstickers från Alcro
Ni kommer att kontaktas av Alcro som också levererar vinsten till er.Alcros nya Wallstickers finns i butikerna först i januari 2009, men dessa fem kommer få njuta av dem lite tidigare.

Linda

Om jag måste erkänna vem som vill ha de där så svarar jag: JAG! Nog för att jag är vuxen, men en barnslig vuxen så jag vill ha dem själv i köket. Kanske skulle jag dela med mig till min systerson på snart 1 år också, för hans rum är jättetrist.
Väggen får bli i Solis eller i Grekland, jag kan inte bestämma mig!


Ewa

Mitt alldeles nya barnbarn skulle få ett djungelrum med färgen tigergrön. Då skulle hon känna sig så nära sin allra goaste moster & morbror som bor i Kenya en tid framöver. :)
Hälsar en lycklig mormor!


Annika/Selmastorp/julhusetA

Åh, mina söner bor i rummet som skulle målas med Grekland, ett riktigt vatten tema.


Olyckssyster

Mitt brorsbarn bor i rummet som skulle huseras av DJUNGELdjur. Han skulle även få hjälpa till att måla rummet i färgen FISK.


Jeez

Elias och Ester delar ett litet rum som behöver mera GROON färg och fler DJUNGELmotiv för att bli riktigt inspirerande till lek, pyssel och mys! (Och för att det skulle passa perfekt till djungelblomstergardinerna förstås)


Vackra stilbryt med i vita toner

http://www.alvhemmakleri.se/
Foto Alvhem

Slående snyggt är detta hem med köket där teglet tagits fram, kombinationen med moderna stolar och franskt lantkök gör köket spännande. En fiffig lösning på bordet i sovrummet är att man sågat av bordet så att bara tre ben finns kvar och sedan har man lagt halva bordsskivan uppepå.

Tips på julpyssel från bloggare

förskoleljus pepparkaksformer

Åsa Hammarström
 - Okej, inte de bästa bilderna, men men. Så här finfint blev det med mina förskoleljus, våra grannar måste ju undra. Just nu är det lussebak på gång. Pepparkakorna är bakade och apelsinerna nejlikade.


Jenny K

- Jag har köpt några pepparkaksformer billigt på antingen Lagerhaus eller Erikshjälpen för att använda dom som betongformer. När jag hällt i betong och väntar cirka en timme då den hunnit stelna till lite grann så gör jag ett litet hål med hjälp av ståltråd. Det tar som sagt två dagar innan man kan ta av pepparkaksform och resultatet brukar bli bra. Ibland blir det inte man tänkt sig. Jag har hängt några betongformer ute i vårt träd. Nu är det lite juligt ute på vår träaltan. Jag håller nu på och gör ett stort hjärta av betong och väntar på att se hur det blir.


Axo Muse i spandex och metall

Axo - Muse  Bringing a whole new meaning to light pastry, Muse evokes the colorful macaroons and meringues found in Parisian patisseries. Made of white painted iron and spandex, the hanging and ceiling versions of these colorful lamps measure 31½ inches or 47 inches in diameter. A floor lamp also is available
Foto Axo Light

En upp-poppad version av den mer traditionella asiatiska lyktan står Axo Light för. Lampan finns i nästan alla färger och för vägg, golv och tak. Detta är en lampa som är lekfull och charmig, i vitt blir den klassisk som plafond.

Juldekorationer på eget vis


Foto från Martha Stewart

Martha är drottningen av pyssel och hemmafix. Jag botaniserade bland det pyssel som kändes lite mer nordisk i sin form. Riktigt rolig var den entusiastiska idén om att göra snölyktor i sockerkaksformar. Jag tror det här gänget som samlar idéer och ger tips till Martha har ganska kul på jobbet.

Fina erbjudanden från alla annonsörer

Nedräkningen till dopparedan har börjat hos Minh med en Julkalende-REA. Varje dag döljer sig ett spännande erbjudande bakom luckan. Det gäller att passa på och att vara påpasslig - erbjudandet bakom luckan gäller bara en dag!

Kampanjpris fram till Jul på SpeedHeater, SH IR System Standard är en effektiv och smidig helhetslösning för både interiör och exteriör färgborttagning. Våra unika skrapverktyg och IR-värmare gör att du snabbt och effektivt kan lösgöra och ta bort färg från de flesta träytor. På Stegkroken kan man hänga IR-värmaren och därmed få fria händer för skrapning.

Månadens kampanjpriser hos Hemvaruhuset, mellan 15% - 48% rabatt på utvalda produkter hos Hemvaruhuset!

Miljömedvetet val till bra priser hittar du hos Wilma & Friends, vaser. kuddfodral och handdukshängare, upp till 40% rabatt!


RSS 2.0