Inspiration och recept från Görvälns Slott till nyåretUnderbara recept hittar du lagom till det nya året i Inspirationsbanken på Görväln Slotts webbplats. Recepten känns som jag kan laga dem och då är inte jag en mästerkock - kika in till denna webb och se efter själv. Vad sägs om varmrätter som Färsk pasta med skaldjur,  Halstrad hälleflundra med champagnesås, limemarine eller Dilammsadel med lins- och tomatragu, rödvinssås och rösti av palsternacka och persiljerot GI samt  Fläskfilé med basilikarisoni och tomat. Jo tack säger jag.

Görvälns Slott - med makalös inredning

Görvälns Slott är fantastiskt.
Foto Johan Eklund. Detalj B&B Sweden.

Nu tar det form - Sveriges finaste konferenshotell, här skulle jag personligen gärna fira in det nya året - hotellet ser ut att vara sagolikt.  Ett slott med makalös inredning där du kan boka konferens, övernattning, bröllop, weekend eller middag. Rummen ligger i de bägge flyglarna från 1765 och i de tre vackra villorna som hör till slottet. Från 1 januari står 24 rum klara i flyglarna och i Villa Bläckhornet.

Görvälns Slott är byggt på 1660-talet i tegel och med en fasad av fint huggen gotländsk sandsten. En ståtlig lindallé, känd från filmen Ondskan, med träd som är 250 år gamla leder upp till porten. När du kliver över tröskeln försvinner känslan av gammalt slott - och efterträds av något helt nytt. Maria och Johan Eklund har inrett sitt drömslott på sitt vis.