Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Trendrapport från Formex - horn och hemmavirkat vinner
Foto © Helena, Room and Serve

Då var Formex avklarat för i år och det som stannade kvar i hjärtat var ljuskronorna av renhorn från Lapland Design och de stickade pallarna från Frosta Design. Watt och Vekes vackra julstjärnor som ser ut som tårtpapper känns än i hjärtat och de får gärna pryda mina fönster i jul.

Annika Brännström arbetar på SOS-alarm - och matchar väl designeliten
Annika hade varit i USA och sett kronor som var tillverkade av Kronhjortars horn, så tändes idén att hon som var från Lappland och nära renarna sedan barndomen skulle kunna göra något liknande. Hon experimenterade hur hon skulle kunna fästa renhornen på ett snyggt sätt till en krona - det gick inte, så hon gjorde ett par ljusstakar och lampfötter under tiden. Så en dag kom hon äntligen fram till hur hon skulle göra och resultatet ville hon visa upp på Formex. Se där till och med TV4 hade tagit upp hennes idé och när vi lämnade hennes mässpats så kom ännu en beställning in. 

Vinylstickers direkt på glaset i ramen
KG Design hade lekt med sitt sortiment av stickers och klistrat vinylstickers direkt på glaset i ramen så att väggen bakom blir synlig. Vi pratade lite om varför det finns så mycket horn inom inredning men kom inte fram till något konkret där. Men jag tycker att hans experimentella idé kunde förmedlas vidare här på bloggen.

Ulrika Messing och prinsessan Märit
Giving and Living marknadsför och säljer underbara barnprodukter i form av kuddar och kramdjur. Hela barnbranschen är enorm på denna mässa, min syster som är nybliven mamma blev tjenis med alla barnutställare. Maria som stod i Giving and Living-montern lät oss smaka på vatten renat med det vita kolet som jag tidigare skrivit om här på bloggen. Hon berättade också att hon var på en mässa när prinsessan Märit kom förbi och Maria bjöd på vattnet, men säkerhetspersonalen runt prinsessan blev oroliga när det låg svarta kolstavar i vattnet.  Ulrika Messing har ju hoppat av som minister och stod på mässan och visade upp sortimentet i sin nya butik.

Vi åkte hem nöjda med en goodie bag under armen fylld med marmelad, kex, servett från Himla och ett blockljus.

Formex på söndag

Idag bär det av till Formex - jag hoppas det kan vara intressant att läsa om,  jag återkommer med en trend-rapport och iakttagelser bakom kulisserna.


Gott och blandat och fotoförbud

Formex-mässor innehåller både gott-och-blandat och finlir. Det finns det en "fin"-hall, med alla de kända märkena och etablerade designers. Dessutom finns det en "gott-och-blandat"-hall, här hittar du döskalle-lampor, porslinssaker med fluff och drömfångare, som är väldigt roligt att besöka.  Det är starka spotlights och allt man fotar får ett skönt skuggspel. Det råder fotoförbud inne i lokalen och man får antingen skaffa sig tillstånd att fota eller så får du fråga utställarna om det är okej att ta bilder.


Vad är en blogg?

Vissa företag har förberett CD-skivor med bilder på sina produkter, andra kommer från Danmark och har aldrig hört talas om bloggar. (Detta hände mig förra året.) Det är ingen i stort sett som inte vill bli fotade så fotoförbudet fyller syftet att skydda patenterade yllekoftor, innovativa folkdräkter och smörknivar täljda av enbärsbusken - då temat för årets mässa är Tradition - hemslöjden slår tillbaka.


Tips från utställningskatalogen

De som satsat på helsidor i utställningskatalogen är värda att lyftas fram. Man vill nå fram till sina intressenter. Så här kommer länkar till dessa företag, hoppas du hittar lite kul saker hos dem.


http://www.skyrup.com/

http://www.erepotrading.se/

http://www.kardelen.se/

http://www.baroness.se/

http://www.lustro.se/

http://www.differentdesign.se/

http://www.mch.se/

http://www.thg.nu/

http://www.fabriccopenhagen.dk/


Sköna hem hos Uppvik och döttrar

Nu har Uppvik och Döttrar fått in nya hem till försäljning, missa inte deras undersköna kataloger, texter och sammanställningar över de hus och hem som de har till försäljning. "Vi säljer bara hem som vi själva skulle vilja bo i" - det verkar stämma.


ROOM and SERVE i JapanHoukuo Watch har skrivit om mig på sin blogg, som är på japanska. Tackade artigast för inlägget - och använde Google Translate, ett ganska fantastiskt verktyg och ungefär så här står det: "Inredning för det Scandinaviska folket är stort. Den långa mörka vinter att gör att man vill spendera tiden i ett bekvämt hem, rum och interiörer är viktiga inslag i den livsstil de vill ha.// Room & Serve är särskilt att rekommendera." Sedan skriver de om www.styleroom.se också, om man vill se svenska hem. Här får du den japanska bloggen översatt till svenska, och bloggen handlar bara om Sverige.

Rädd

För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till,  kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig.
Källa: Nalle Puh - A.A. Milne

Snyggt Fixat - köket hemma hos Mamma RussinDenna förvandling hamnar under Extreme Home Makeover - jag väntar bara på att Ty ska komma och skrika i sin megafon och Mamma Russin med familj ska stå och gråta bakom SL-bussen medan den rullar förbi. Vilket jäkla lyft av köket! Från furu-hell som SImon kallar denna svenska trend,  till ett drömkök - lyckliga Russinet!

"Nu när det börjar bli klart i vårt kök tänkte jag att det kunde vara spännande att se hur det såg ut innan vår renovering! Vårt gamla Marbodahl-kök som finns hos en liten trevlig gubbe på Österlen. Tänk att det verkligen går att sälja gamla kök på Blocket?! Jag får rysningar i hela kroppen när jag ser denna gamla bilden. Tänk att vi stod ut i nästan T R E år i denna furu-orgie"

Lilla Toaletten - en lagom "äcklig" blogg
Missa inte Lilla Toaletten: "Jag vet inte vad som händer men på sista tiden har jag vart sugen på att bygga en träpanels vägg i obehandlad furu i mitt sovrum. Det är lite äckligt på nått sätt men också en smula spännande. Kan inte bestämma mig riktigt." Jag säger som så - en skönt originell blogg!

Hemma hos Henrik och Johanna - en skön mix av retro och nutid

New office chair by Malesca.

Johanna in white dress by Malesca.

Desk revisited by Malesca.

Henrik tipsade mig om sitt hem, han och Johanna har lycktas få ihop sin loppisprylar och snygga designprylar på den tekniska fronten i en skön harmoni. Johanna i sig var en otrolig läcker rekvisita, jag undrar så klart om Henrik  brukar sätta på sig Elvis-stassen? Du kan se bilderna på parets Flickr stream och då även följa renoveringsarbetet. Snyggt jobbat säger jag och tackar ödmjukast för inlägget.

Retrohem med värme

080708-26.jpgGrym känsla, många bra loppisfynd, mod, lekfullhet och en portion humor är så klart ett framgångsrecept inom inredning och design. Detta coola hem på Apartment Therapy är en hit enligt mig. Jag blir avundsjuk fast jag inte är en en retrobrud - så snyggt var detta hem.

Snyggt fixat - klä in luckorna med vaxduk

Kitchen Cabinet Project

Sjunger köket på landet på sista versen men det är magert i plånboken? Kanske detta kan vara en idé? Denna fransyska har helt sonika klätt in köksluckorna med vaxduk. Denna stil passar bra för er med retrokänsla. Detta kan även vara schysst i en kolonistuga, tuta och kör egen smak är guld värd!
Till Tres Chic Veronique

Konsten att klippa blommor - Helen Amy MurrayHelen Ann Murray klipper fram blommor och naturmotiv ur de mest lyxiga materialen du kan föreställa dig: läder, silke, siden och andra textilier, i den mest dyrbara klassen. Helens kundkrets är troligen de som söker det där sista vackra detaljerna till sitt hem.

Chrono-Shredder matar fram till nyårI bland kan jag undra vart årets alla dagar tog vägen. Ett år går så fort, om du nu skulle känna likadant som jag så finns numera en kalender som matar ut årets dagar och strimlar dem till en bastant hög.  Du kan välja att spara remsan i sin fulla längd, eller frisera den efter tycke och smak. En kul idé kallad Chrono-Shredder.

Odd Molly lanserar en webb i tygInför presentationen av Odd Mollys vår- och sommarkollektioner 2009, lanseras en ny webbplats.
Sajten är unik i sitt slag och gjord helt i Odd Mollys egendesignade tyger. Hela oddmolly.com inklusive själva fönstret i webbläsaren görs i tyger.  En del av kampanjen sker på modebloggar världen över. Via adressen www.oddmolly.com/share kan bloggare ladda ner knappar som gör att bloggbesökarna kan uppleva bloggen i Odd Mollys tyg.


Den som vet vem Sebastian Kjersén är har ett försprång
Du som kommer att besöka Formex Stockholm den 28-31 augusti ska kika in extra på Young Design Lounge
, Formex nya bar och café, för den har Sebastian designat. Dessutom kommer han att ställa ut och du kan bland annat beskåda lampan Wow som är inspirerad av naturen och är uppbyggd av "wellpapp-grenar". Förutom det miljövänliga materialet är ljuskällan en 12V LED den mest miljövänliga lampan vi känner till.

Plaza MAGAZINE : "Den som vet vem Sebastian Kjersén är, har ett försprång."

- Till Formex har jag hämtat inspiration från min egen barndom med traditioner och upplevelser; mormors trasmattor, fotografier med familjeminnen, men också från den svenska naturen, berättar Sebastian Kjersén.


Före och Efter - soldathem i skön förvandlingDu vet väl att du kan visa upp ditt hem med smarta IKEA-lösningar på IKEA-tv? En av de som gjort det är Jahrl från Ängelholm. Något som jag föll som en fura för är texten på skorstenen - genialt snyggt, om det finns något som kan kallas för det.

Mer om Jahrl
"Just nu är det mycket vitt och starka färger som gäller hos oss. Jag och min sambo har köpt ett gammalt soldathem som vi håller på att rusta upp för fullt. Mina intresse är design, inrdening, whiskey och allt som har att göra med IT.Webbsida:http://www.jahrl.com/

Dukning med havstemaBloggen Designtjejen bjuder på en vacker dukning. "I fredags när min kompis kom så hade jag köpt massa räkor och kräftor. Eftersom jag hade lite att göra på jobbet dagarna innan så dukade jag upp bordet någon dag innan (oj, börjar jag bli gammal? Det är ju så många äldre gör... haha). Eftersom det blev havets läckerheter så gick jag ner till stranden i veckan och plockade massa snäckor. Dom använda jag sedan i dukningen och de som blev kvar strödde jag ut på bordet. Jag plockade även lite vass som jag använde som dekoration."

Tatuerade tjejer som sticker ut


De flesta tjejer som jag känner med tatueringar har en delfin, soltecknet runt naveln eller något krusidullit i korsryggen. Men dessa tjejer på bilderna har verkligen tagit ut svängarna. Jag vet att jag en gång träffade en tjej som arbetade på JämO hon hade grymt mycket tatueringar, och hon passade väldigt bra i dessa  tatueringar som var i 50-tals stuk - men jag tror min mamma hade svimmat om hon sett henne. Denna grupp med heta brudar hittar du på Flickr under Tattooed Girls. Jag tror att tjejer som är helt utanför normen provocerar rejält även år 2008.

Carpe Diem väljer Jobs tyger och svensk traditionCarpe Diem väljer svensk traditon för sin limited editon säng, sängen är klädd i mönstret Morfars Trädgård från Jobs tyger designat av Cecilia Hall. Jobs tyg från Dalarna får pryda sängen och kan det bli mer svenskt än så? Sängmodellen Malö har vackra ben i mahogny och mässing  och det är vd Jörgen Thuresson som själv designat denna säng. Modern Classic kommer att säljar under en begränsad period från september fram till och med maj 2009. Du kan shoppa de handtrykta tygerna och övrig inredning på Jobstygers webbshop.

Cecilia Hall
Cecilia har illustrerat och designat för både Jobs och Åhléns. Kika in på hennes webb och upptäck de vackra bokstavskorten hon säljer. Lekte lite med bokstäverna:


Formexmässan
Denna inriktning i år från Carpe Diem är helt rätt då bland annat Formex mässan inriktar sig med temat Svensk Tradition i år.  Formex Stockholm äger rum 28-31 augusti 2008 på Stockholmsmässan.


Tubes skapar element att drömma omElement är i regel inte snygga, helst av allt vill de flesta att de ska vara osynliga. Som när Lulu i Äntligen Hemma häftar upp en tygskärm framför elementen. Men vissa har råd med skulpturala element som höjer sig över mängden. Det Italienska företaget Tubes är ett sådant företag som tillgodoser dina drömmar. Dessa element kan drivas med el, som elradiatorer eller med varmt vatten (fjärrvärme.)

J Sachs designar gardiner och draperier av keramikLikt tomma trådrullar i knalliga färger draperar J Schatz hemmet. I dessa nya hus som många bygger med stora fasta fönster kan jag tänka mig att dessa keramik-draperier skulle fungera alldeles utmärkt som både insynsskydd och som dekorativa element att finnas enbart som en fröjd för ögat.

Vinn 1500 kronor för ditt hem hos ÅhlénsJag var tvungen att nappa på Åhléns tävling. Jag la in min idé på deras interaktiva webb och dekorerade mig ett rum. Det var ganska knepigt då du bara har begränsat antal möbler och absolut inte din egen inredning. Programmet var enkelt och roligt. Om du är intresserad av att tävla så testa här. Om inte så får du gärna rösta på mitt rum - ja bara om du vill och har tiden (för det tar en evighet), men det är bara på skoj. Och om du struntar i vilket så kan du bara pilla dig i naveln och fått ännu mer information som du ska sortera.

Raven - klädhängaren som visar upp dina kläder

Ravenhanger_medium
Ravenhanger_medium

Ingibjorg Hanna Bjarnadottir har designat dessa klädhängare som fritt ska hänga i rummet och visa upp dina snyggaste kläder. Uppmaningen lyder "göm inte undan dina vackra plagg i byrålådan". Så blir det brudklänningen, balklänningen eller mormors gamal päls som åker upp? Hemma hos mig skulle antagligen mina ljusblå  jättetrosor som jag har en gång per månad som åkte upp, bara för att reta min sambo - skoj eller hur?

För den sanna trädgårdsentusiastenPå Singapores trädgårdsfestival byggde företaget Seksan Design denna jättebild av Marilyn Monroe på en vägg. Bilden består av plantor som kopplas ihop på väggen. Resultatet blev en enorm bild som Seksam kallar Mao Marilyn. Ännu ett av dessa kreativa och smått fantastiska jobb som människor har.

Höstens nyheter på Parts of Sweden

Parts of Sweden har precis som Bemz blivit ett sidoföretag som koncentrerar sig på design för IKEAs sortiment och produktion. Lejon Sängfot är likt lejontassar på badkar så byt ut dina sängben på din IKEA-säng och få ett helt unikt utseende. De säljs i två pack  för  549:-


Snyggt fixat - ytterdörr och fåtöljEvalulah har vackra foton på före- och efterprojekt som hon gjort. Ingenting är omöjligt för henne, hon skrapar, använder schabloner, målar, klär om och jag önskar dygnet hade fler timmar, eller så måste jag byta fokus, nya intressen och lämna de gamla därhän får att uppnå denna orgie i att göra om. Jag kan inte riktigt smälta hur snygg den där dörren blev.

Adidas reklamkampanj inför OS 2009
Illustratörerna Luming and Lance Ma har tecknat bakgrunderna till dessa reklambilderbilder - för hand, vilket är en bedrift om du börjar se på alla detaljer och ansiktsuttryck.  Adidas vill lyfta begreppet "tillsammans" och Impossible is nothing. Jag tyckte bilderna var lite obehagliga på något sätt, men jag minns alla bilder från koncentrationslägren jag sett och på något sätt så kopplade min hjärna ihop dessa bilder. Se fler av dessa bilder på Picture of the Day.
Via Picture of the Day


Trendrapporten om inredning från IKEA

Vi pratar inte längre om att renovera eller möblera om i vårt hem - för det räcker inte - nu gör vi om istället.  Vår rastlöshet och trendkänslighet kombinerat med vår livsstil gör att vi inte längre möblerar för resten av livet, utan bara för de närmaste fem åren.

Vem vet om vi kommer att flytta, separera, bli med barn eller helt enkelt byta stil och intressen? Det kan också ta sitt uttryck i möbler med flera funktioner eller med en design som går att förändra allt eftersom - bygga ut eller ändra färg på. Dessutom finns det ett flertal onlineauktioner som Blocket, Tradera och Lauritz, där vi kan sälja det som inte längre passar den egna situationen.


Så lite minimalism som möjligt

Efter alla rena, vitlackade ytor, skarpa kanter och 90°-vinklar, borstat aluminium, luckor utan handtag, panelgardiner, platt-TV och inbyggda spotlights kommer det under 2009 ett sug efter motpolerna. Minimalism är inte längre lika spännande. Istället är det svulstig inredning, maximalism och anti-design som är på tapeten.


Den pengamedvetna och miljöriktiga Second Handtrenden från modescenen har spillt över i inredning. Nytt och gammalt, nu och då kan blandas precis som man vill för att spegla vem man är. I ett inredningscollage kan en bulkig sittmöbel i plast från 70-talet, en stram trähylla från 50-talet och en kitschig porslinshund från 80-talet med fördel samsas i samma vardagsrum.  Svenskar möblerar (eller gör) om i vardagsrummet varje år.
Läs hela trendrapporten.


SAAB som leksaksbil och radioSang-Hoon Lee
har designat denna leksaksbil till det yttre. Men bakom fasaden gömmer sig en radio. Nu är frågan om "bilradion" är så pass innovativ att den skulle fungera på en större marknad, eller om designern får hoppas på att SAAB köper in den som en give away åt sina kunder?
Via Yanko Design


Snyggt fixat - kökssoffan som blev en designersoffa
Anna-Karin tipsar om en snygg uppfräschning som hennes mamma utfört: "Mammas gamla kökssoffa har stått här hemma i köket sen jag var liten. Nu i våras så satte hon äntligen igång med en välbehövlig renovering av hela köket. Hon kom själv med idén att måla soffan i svart och klä om den för att sen försöka sälja den på Blocket. Vilket gick hur bra som helst. Nu har resterande furumöblemang; fyra köksstolar, bord och skänk målats vitt och passar jättefint i det nya köket."

Nya IKEA-katalogen år 2009 är släppt
Idag lanseras årets IKEA katalog. Den uppmanar till att inreda som man vill leva och "är en hyllning till den härliga mångfalden". Kataloglanseringen sätter fokus på vardagsrummet som numera enligt IKEA är ett var-dags-rum för en mängd olika aktiviteter såväl som för vila. Årets katalog når de svenska brevlådorna under vecka 34.

På IKEA finns 9500 produkter, i årets IKEA katalog presenteras 1000 nyheter.  Intresset för heminredning är fortsatt starkt. Människor vill gärna ta del av andras smarta heminredningsidéer och visa upp sina egna lösningar. För att underlätta idéutbytet mellan människor lanserar IKEA webb-TV, www.IKEA.se/tv.

  • IKEA har 17 varuhus i Sverige som årligen besöks av 30 miljoner människor.
  • IKEA koncernen har 251 varuhus i 24 länder, som årligen besöks av 522 miljoner människor.
  • IKEA katalogen trycks i 198 miljoner exemplar på 27 språk.

Om du vill ta del av smarta lösningar så kan du kika in på Snyggt Fixat på min blogg.


Snyggt fixat - snyggaste balkongen i kvarteretBloggen Phassiondsgn har gjort underverk med sin balkong: " När jag såg den här soffan (som är en inomhussoffa) visste jag på en gång att vi skulle ha en sådan på våran balkong! Lillberg heter den och är från IKEA. Den kostar 1495 kronor men vi fyndade den på Blocket för 500 kronor."   Balkongen blev dessutom förärad med en snygg matta i konstgräs och vackert arrangerade blommor och ljuslyktor - resultatet blev kvarterets snyggaste balkong.

Konst av och med Nelson MandelaFotot på Nelson är taget av svenska fotografen Hans Gedda.


Nelson Mandela fyllde 90 år den 18 juli i år, i en serie skisser har han fångat sina minnen under de 17 åren han satt fängslad på Robben Island, du kan läsa mer om hur han lärde sig att teckna genom en ung afrikansk illustratör. Originalritningarna äger Oprah Winfrey som bjöd på dem vid en auktion år 2002. Nelson Mandela har en fond där han samlar in pengar för social rättvisa kallad för Nelson Mandela Foundation, därav uppkomsten till illustrationerna. På en av bilderna ovan ser du en nyckel och ett galler, gallret är dragen från Nelson Mandelas fingrar och nyckeln går till hans cell.  


Före och Efter - IKEAhyllan som blev en skönhetDozan som har en bilddagbok tipsade om sin förvandling av hyllan LACK från IKEA: "Jag hade en ful solblekt lackhylla i min gamla lägenhet, jag  målade och fixade jag till den så här. Slipad, grundad med Nordsjö Häftgrund s5500-n, lackad 2 gånger med Nordsjö Ready 40 och en snutt av tapeten Anna från Boråstapeter på toppen.

Planer finns att klarlacka tapeten på ovansidan men eftersom jag inte tror vi kommer slita så mycket på den så tror jag det får vara. Dessutom lättare att byta tapeten om man tröttnar. Däremot ska jag dra ett litet svart streck med spritpenna på tapetkanten."

Bästa shoppingen för inredning i Stockholm - Berry och Sally Ann


Foto Helena

Nå visst kan man gå runt och bli inspirerad av allt vackert som finns inom inredning - men vad kom jag hem med? Vilka butiker fick mig att öppna på plånboken? Jo - Berry och Sally Ann. Berry har varit min favorit i flera år och där kammade jag hem en vedkorg, House Doctors rengöring för köket, smyckesställ och saker som inte syns på bild, ett servettställ och en badrumsmatta.

Sally Ann drivs av Frälsningsarmén och är en Fair Trade butik som ligger högst upp i Pub, som renoverats i en evighet nu. Där inhandlade jag mattan till bordet, tvål som doftar sandelträ. bokstäver i trä samt Kyrkkaffe som produceras av Sackeus och Svenska Kyrkan.  Syftet är att inom ramarna för rättvis handel skapa nya arbetstillfällen i världens allra fattigaste länder.  Tillverkningen sker på Frälsningsarmens hjälpcentra i Bangladesh, Kenya, Moldavien och Peru.  Den första butiken öppnades i Oslo år 2003. Planerna är nu att involvera svenska designers i produktutvecklingen.

Dessutom ska jag läsa Bitterfittan av Maria Sveland. "Bitterfittan är en vildsint uppgörelse med kärleksmyten, moderskapet och hela skitkulturen som tenderar att färga allt i falskt kukrosa."

♥ Berry Gamla Brogatan 13, (tvärgatan brevid Pub)
♥ Sally Ann, PUB, Drottninggatan.

Reportage: Bästa shoppingen för inredning i Stockholm - NK


Foto Helena

Med en kappsäck full av pengar kan du handla och med lite klirr i kassan kan du njuta. Nordiska Kompaniet har anor, och är som ett mindre slitet Stockmann i Helsingfors eller en miniversion av eleganta Harrods. Det bästa med NK är att du hittar allt här - från alla delar till din Kitchen Aid, Bookbinders vackra sortiment,

Ingegerd Råman har skapat lamporna Light shadows och de är vackra i grupp, armaturen kostar runt 1500 sek, sedan tillkommer glödlampan, du kan även köpa dem på Scandinaviandesign.com. Mina eviga favoriter är Paradisverkstadens keramik som heter Fröhus och besticken Salvia från Klong som är ritade av den svenske formgivaren Jonas Bohlin och som du även kan köpa på Inreda.com med flera nätbutiker.

Bästa shopping för inredning i Stockholm - 6000 beslag för ditt hemHos Lundell och Zetterberg hittar du allt inom beslag, handtag och krokar. Lokalen är inte sexig utan här är det raka rör - du och beslagen, lokalen är lik en lagerlokal med massor av grå plastboxar längst väggarna. I dessa hundratals boxar ligger alla typer av handtag och det är riktigt kul att botanisera - priserna varierar efter kvalitén och materialet. Den lilla knoppen med muranoglas kostade lite över 200 kronor medan de klassika metallhandtagen låg kring en femtiolapp.

♥ Butiken ligger på Birger Jarlsgatan 43.

Reportage: Bästa shoppingen för inredning i Stockholm - DesignTorget


Foto Helena

DesignTorget älskas av Jörgen (min sambo) , glatt utbrister han: "Åh det är ju den här affären som har så mycket roligt!" Detta är den enda butiken han inte står utanför och väntar efter fem minuter. Jag får leta efter honom. Jag tycker så klart att disktrasan med Snusktunnelbanan är väldigt kul. Grytunderläggen med brunnslock av Tove Nilsson, väggdekalerna som ser ut som porslinstallrikar och muggarna med elgitarrer går hem de med. Det bästa är att allt kan du shoppa på DesignTorgets webbutik.

♥ Ligger på Sergels torg (svartrutiga torget i samma byggnad som Kulturhuset-  för oss utomsocknes)

Reportage: Bästa shoppingen för inredning i Stockholm - Urban Outfitters


Foto Helena

Urban Outfitters - åh vad jag önskat att de hade haft mer inredning. Drömde om coola textiler och häftiga lampor. Den amerikanska modekedjan Urban Outfitters ligger i Röda Kvarns lokaler på Biblioteksgatan. Men sortimentet består än så länge mest av kläder, böcker och småsaker. Jörgen testade Papa Dee looken och jag tycker han blev lik. Jag testade en armstrumpa med tatuering och blev rätt cool. Roligast hade vi åt Penis Pokey där man kan, om man vill, stoppa snoppen i ett hål i boken och få den illustrerad till bland annat en metmask, en banan och mycket mer.

♥ Butiken ligger på Biblioteksgatan 5.

Reportage: Bästa shoppingen för inredning i Stockholm - London W8


Foto © Helena

Jo då, jag vågade mig in på London W8 som ägs av Simon och Tomas. Jag till och med sa hej till Simon, jag är den som respekterar männniskor något oerhört och är inte den som kliver fram och börjar presentera mig och min idé. Jörgen sa: "men gå fram nu, säg att du gör ett reportage om shopping i Stockholm för din blogg". Jag hade hellre gått ut och struntat i det hela. Men jag tog lite foton och fick se min drömlampa på nära håll. Jag har skrivit om dessa lampor tidigare som kommer från Aqua Gallery (47 000 SEK) Simon? Jo han verkar mycket sympatisk och är ju en av anledningarna till att jag startade bloggen - inredning med humor.

♥ Butiken ligger på Odengatan 26.

Snyggt fixat - badrum för en prinsessaBidraget kommer från bloggen Carlsson Carlsson  som är en renoveringsblogg helt och hållet, missa inte att besöka den inspirationskällan. Malin berättar att deras standardbadrum förvandlades till kunglig glans, med vågigt kakel och ett vackert badkar med lejontassar. På golvet lades en skifferliknande klinker med lite randig struktur. Sedan sattes speglar på väggarna och spotlights i taket. 

Ferry StavermanFerry Staverman är en konstnär från Nederländerna och hans organiska objekt som han kallar sina skulpturer för är fantasieggande och oerhört vackra. Det organiska formspråket låter min fantasi förtrollas till en plats där det finns tinnar och torn i en hemlig värld. Hans känsla för denna stil återkommer i alla hans verk.

Höstens nyheter på FurnitureboxMina personliga favoriter ur höstens sortiment hos Furniturebox: Taklampan Pipe i metallic (höjd 40 cm, Diameter 30 Ø, 795 kr)är given,  helst i par över mitt matsalsbord. Taklampan Maya med den snyggt klädda plattan i kontrasterande ton är en stämmningshöjare (höjd 45 cm, Diameter 45 Ø, 495 kr) och soffan HOWARD 253 cm bred för endast 9895 kr.

Lär känna Furniturebox närmare via min intervju med VD Roger Mattisson:
Furniturebox AB startades sent år 2005. Vi har en styrelse om 3 personer som således också är delägare. Jag kommer närmast från företaget Studenkompaniet som då ägdes av min bror innan det såldes. Vårt mål för att nå ut till fler kunder är att under hösten marknadsföra oss via noggrant utvalda medier samt genom shop in shop.

Vilken är din favoritprodukt ur höstens sortiment och vilken är er storsäljare?
Min personliga favorit är vägggsystemet Griffin på grund av sina raka linjer samt att man kan anpassa det till sin storlek man har tillhanda. Vår storsäljare är Soffan Boden.

Vad är det ni har som affärsidé och som era konkurrenter saknar?
Grundat på kvalitet och design har vi Sverigen bästa priser. Vi har en bra webshop som många uppskattar eftersom den erhåller bra produktinformation ihop med bra bilder och att den givetvis är väldigt enkel att handla i.

Höstens nyheter på MioNu börjar höstens nyheter i de olika möbel, inredning -och designbutikerna komma ut. Först ut i denna artikelserie är Mio.   Mio är ett svenskt företag som tillverkar möbler för den inredningsintresserade svensken. Huvudkontoret ligger i Tibro. Mio är en av Sveriges ledande detaljhandelskedjor när det gäller möbler och heminredning med 66 butiker. 16 butiker ägs av Mio och övriga drivs som franchisebutiker.

För att nå fler kunder planerar möbel- och heminredningskedjan Mio för fler etableringar i bästa affärsläge. Det säger Mios VD Christina Ståhl:

- Vi har en spännande tid framför oss. Mio ska finnas där kunderna finns. Vi måste bli mer synliga med fler etableringar i bästa affärsläge och med ett heminredningskoncept för alla som vill ha ett personligt hem, säger Christina Ståhl. Christina Ståhl har tidigare arbetat inom Ica-koncernen.

Mitt urval av höstens nyheter: Skåpet eller barskåpet är i  espressobetsad med belysning, spegel och glashylla och kostar 15.900:- Finns även i natur, grå handslipad lasyr för 16.900:-. Den snygga sideboarden Boheme är i svartlack och kromad metall, 2-lådig med 2 dörrar med en front med tryckt blommönster.


BlomsterverkstadenMissa inte bloggem Blomsterverkstaden för allt i världen. Nu kommer äpplen och kart snart och dessa kan man tydligen göra mycket kul med enligt Blomsterverkstaden. Som att hälla frukt i en stor skål och arrangera blommor omkring. Här används material från trädgården och det delas frikostigt med tips och råd - sådant gillar jag.

Karin van Lieshout - dags att trä din egen hängmatta?


Foto
Karin van Lieshout

Karin är en Nederländsk designer som arbetar med nya material men i gammal hantverksanda. Allt du ser på bilderna är gjorda av kabelklämmor i plast. Kristallkronan på bilden är skapad av 25.000 kabelklämmor. Tror du att det sticker om jag lägger mig i hängmattan?

Snyggt fixat - kök och toalettLivingLikeLinda har lycktas fantastiskt bra med sina renoveringar, ekologiskt tänk - köp inte nytt utan gör om. Hon har sparat det gamla köket och målat om. Samma sak med toaletten, sanitesporslinet står kvar och förändringen sker runt omkring och är total! Det låter så enkelt när Linda berättar och beskriver sina förvandlingar på bloggen - och jag blev så inspirerad framförallt av köket som blev så snyggt.

Snyggt Fixat - dörr och marscallhållareBloggen Jennys Hus tipsar om ett par marschallhållare hon gjorde av ett par stövlar i betong i vintras. Dessutom besitter denna kvinna ett stort tålamod, helt sonika tog hon tag i den slitna badrumsdörren och förvandlade den med färg och fönster till ett modernt mästerverk. Här finns det möjlighet att spara pengar, dörrar är mycket dyra vet jag,  som ska till att bygga en sommarstuga.

Jennifer Collier använder pappret tredimensionelltDet finns många olika typer av konst de flesta använder troligen pappret för att skissa och rita på. Jennifer Collier använder bland annat kartor till att forma små underverk. Som små smycken att ställa i ett vitrinskåp. Jag kommer att tänka på att det finns en symbolik i detta, finns det inte ett ordspråk som heter: "gå en mil i mina skor..."? Det är i alla fall vad jag tänker på, hur långt har ägaren gått i dessa skor och vad har de upplevt?

Grafik för väggarna hemma

image3089

Granada Design har skapat grafiska element, i form av tavlor med kalligrafiskt snygga texter. Mina två senaste favoritstäder Barcelona och London skulle onekligen matcha mitt hem. Har du tänkt på att man enkelt skulle kunna göra något liknande? Ram och printa ut på skrivaren i något snyggt typsnitt.

Dalecarlia kakeldekor med svenskt temaDalecarlia är för mig är ett hotell som min sambos syskonbarn arbetar på. De har ett fantastiskt kök och otrolig utsikt över Siljan, nu har Mrs Murphy inspirerats och tryckt upp kakeldekor. Dekalerna är tryckta på ett material som gör att du enkelt kan ta bort och flytta dem. För serien Dalecarlia har Mrs Murphy hämtat inspiration från Dalarnas orter och vackra natur. I kollektionen möts Dalarnas klassiska kurbitsmönster och det klassiska medaljongmönstret - och blir något helt nytt! Köpes hos Favoritsaker.

Snyggt fixat - träsoffaMaria Wellmert som driver bloggen Galtöroad tog tag i en utesoffa och målade om den. Maria och hennes man hämtade hem en gammal verandasoffa (antagligen från slutet av 1800- början av 1900-talet) från svärföräldrarnas gård. Soffan skrapades och målades högblank svart istället för det trad vita, som Maria beskriver det: " Nu ger den oss minst 4 platser till till bordet och den passar in jättebra med våra övriga moderna möbler!"

RSS 2.0