Moderna tillbehör till trädgården

image2547

Vackra, lekfulla och riktigt stilistiska är trädgårdssmyckena från Sprout Home. Likt jättelika dankar man spelade med som barn är de silverfärgade kulorna. Propeller i metall som snurrar i vinden och skrämmer bort en och annan fågel som vill picka upp dina nysådda frön hittar du också på Sprout.

Att utrota mygg med myggfälla - Mosquito Magnet

image2549
Vi har jätteproblem med mygg vid torpet, och för några dagar sedan såg att denna myggfälla på Coop Forum. Och jag blev så klart nyfiken,
den fungerar som så att i apparaten eldas gasol som avger koldioxid samma gas som människor andas ut, detta lockar myggen Dessutom släpper fällan ut oktanol, ett ämne som djur utsöndrar.  Koldioxiden från maskinen får myggen och knotten att tro att det finns en människa eller ett däggdjur i närheten som de kan suga blod ifrån.


Genom att man fångar honorna bryts myggornas och knottens fortplantningscykel. Acreto AB, som marknadsför produkten i Sverige, uppger att effekten är märkbar inom en vecka. Efter 4 till 6 veckor är det i det närmaste mygg- och knottfritt .  Utrustningen, påverkar inte insekter som humlor, bin och fjärilar.


Var ställer man myggfällan? Placera maskinen en bit upp i vindriktningen sett från myggens reproduktionsområde, alltså nära vatten och buskar. Om möjligt bör det vara en öppen men skuggig plats, gärna 10-15 meter från den plats där ni själva brukar samlas.


Priset är omkring 5 000 kronor- 10 000 kronor. (Tillkommer kostnaderna för gasol och oktanol, ca 15 kronor per dag och 450 kronor per månad under sommaren). Fällan måste vara tänd dygnet runt och det finns modeller som går på el och utan. Läs mer om fällan hos Acreto.

Betong klär trädgåden

image2541

Betong är ett optimalt material att ha utomhus. Norska X-PO design har skapat grillbordet och dessa snygga handfat. Det som krävs för den modige är att man har formar att gjuta i. Om du dessutom är gift med en plåtslagare eller smed så höjer det onekligen dina chanser att närma dig dessa verk. Om trisslotten gav lite extra utdelning så kan du även köpa dessa. Det sistnämnda förslaget är mitt alternativ. X-PO design levererar till nästan hela världen och arbetar även med butiksinredning.