Ouppnålig lyx

Ouppnålig lyx
Alberto Pinto

Det sägs att personer med mycket pengar ofta har dålig smak. Det varierar, tror jag. Jag tittar på Albertos inredningsbilder och vissa hem är väl rätt spartanska, men inser snart att de enkla hemmen bara är fritidshus, så klart, tokigt av mig.

Men de verkar onekligen ha så mycket pengar, att de själva tappat kontrollen, de hinner inte, någon annan får göra det roliga, ja i mina ögon. Alberto inreder för de riktigt förmögna, och hemmen ser nästintill obebodda ut. Men det kanske är jag som aldrig upplevt sådan lyx, så jag har svårt att känna en hemkänsla i dessa miljöer? Men nog skulle jag kunna plocka ihop godbitar ur dessa hem, framförallt att kunna unna sig de vackra fabrikaten, vilka textilier!

Flytande planer för sovrum - hårt liv på sjön

Flytande planer för sovrum
Alberto Pinto

Alexandra på min systers förra arbetsplats frågade om jag inte hade lite inredningsidéer för hennes båt? Mja, tänkte jag, jag vet inget om båtar, mer än att det verkar vara kul, om jag slipper jobbet med dem. Alberto Pinto däremot, han vet en hel del om inredning för båtar, ja privatbåtar, så kallade yachter. Men om man nu har en sådan här jätteskuta, saknar man inte sjön då? Jag menar, vart tar sjölivet och närheten till naturen vägen?

Ceannis Living Accessories - juldrömmar

Ceannis Living Accessories - Design Ann-Louise Andrén
Pressbilder: Ceannis

Asiatiska material och färgprakt kombinerat med en skandinavisk avskalad form bjuder Ceannis på till festen. Sortimentet bjuder på en stor bredd av party väskor i satin, lack och läder. Men Ceannis har också vardagsväskor. Kollektionen bjuder också på ett stort utbud av necessärer, kuddar och plädar i siden, satin, lack, manchester och päls i temats mustiga rödskala. Visst ser det underbart mustigt och festligt ut?