Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Ouppnålig lyx

Ouppnålig lyx
Alberto Pinto

Det sägs att personer med mycket pengar ofta har dålig smak. Det varierar, tror jag. Jag tittar på Albertos inredningsbilder och vissa hem är väl rätt spartanska, men inser snart att de enkla hemmen bara är fritidshus, så klart, tokigt av mig.

Men de verkar onekligen ha så mycket pengar, att de själva tappat kontrollen, de hinner inte, någon annan får göra det roliga, ja i mina ögon. Alberto inreder för de riktigt förmögna, och hemmen ser nästintill obebodda ut. Men det kanske är jag som aldrig upplevt sådan lyx, så jag har svårt att känna en hemkänsla i dessa miljöer? Men nog skulle jag kunna plocka ihop godbitar ur dessa hem, framförallt att kunna unna sig de vackra fabrikaten, vilka textilier!

Flytande planer för sovrum - hårt liv på sjön

Flytande planer för sovrum
Alberto Pinto

Alexandra på min systers förra arbetsplats frågade om jag inte hade lite inredningsidéer för hennes båt? Mja, tänkte jag, jag vet inget om båtar, mer än att det verkar vara kul, om jag slipper jobbet med dem. Alberto Pinto däremot, han vet en hel del om inredning för båtar, ja privatbåtar, så kallade yachter. Men om man nu har en sådan här jätteskuta, saknar man inte sjön då? Jag menar, vart tar sjölivet och närheten till naturen vägen?

Ceannis Living Accessories - juldrömmar

Ceannis Living Accessories - Design Ann-Louise Andrén
Pressbilder: Ceannis

Asiatiska material och färgprakt kombinerat med en skandinavisk avskalad form bjuder Ceannis på till festen. Sortimentet bjuder på en stor bredd av party väskor i satin, lack och läder. Men Ceannis har också vardagsväskor. Kollektionen bjuder också på ett stort utbud av necessärer, kuddar och plädar i siden, satin, lack, manchester och päls i temats mustiga rödskala. Visst ser det underbart mustigt och festligt ut?

Black Fiber lampa designad av Jakob Staer

Black Fiber

Design my world.net som säljer inredning, har förutom en bra service då du ska omvandla priser till olika valutor, även fantastiska inredningsprodukter. Lampan kostar 1,940.00 euro och köper med fördel då du får arvet, trissvinsten eller går baloba på checkkrediten. Lampan är hur som helst snygg som fan och jag vill ha den i mitt sovrum. Tyvärr har Jörgen sagt stopp till fler lampor och kuddar. Vilken otur, jag som hade 20 000 skräpandes här i ett kuvert.

Maija designar kakel med tassavtryck

Maja Puoskari designar kakel med tassar

Maja Puoskari designar kakel med tassavtryck. Hur underbara är inte dessa? Som små djur som gått över snön och lämnat spår efter sig. Suveränt tänkt. Maja är född 1978 och kommer från en liten by i Finland, Tuonari. Maija har designat dessa tillsammans med sin vän Tuukka Tujula.
Från Trend Snow

The Moood Danska skönheter

The Moood
Foto The Moood

The Mood träffade jag på på Formex-mässan och de hade just de där underbara tingen som gör mig glad och varm. På något sätt så finns det ett urval av ett formspråk hos The Mood som gör att det tilltalar mig så exakt. De där naturformerna doppade i guld. That's me :) Hoppas du hitar lite sköna ting att botanisera bland.

Minh får mig att längta

Minh får mig att längta
Foto Minh

Minh har fått in så mycket nytt och hon får mig att längta till Vietnamn. Naturligtvis blev jag extra förtjust i den turkosa lampan. Lampans stomme utgörs av en traditionell fågelbur i bambu. Runt gallret har band med glaspärlor flätats in, vilket ger ett vackert stämmningsfullt ljus. Finns i brunt och turkos.

Har jag sagt att vi åker till Vietnamn i mars?
Nu är det bokat och klart, Saigon först och sedan Phan Thiet. Vi tar direktcharter dit, vi blir bara borta i två veckor så varför inte bara låta resebolaget arrangera resan? Drömer dock fortfarande om Triss-lotten och den långa resan. Skrapade två stycken men fick bara 25 kronor - att det ska vara så svårt!

Kent lanserar en mobil - när spelar de i Eskilstuna?

Kent lanserar en mobil

Min syrra har köpt den nya "Kent-luren"
Syrran är glad hennes fina Kent-lur har precis laddats upp och jag har skickat en knasig video till henne. Klart att min syster som Eskilstuna-bo sponsrar grabbarna ;o) Nu vill jag bara att de spelar här hemma i Eskilstuna. Men varför gör de aldrig det? Detta skulle jag vilja ha svar på. Om jag någonsin skriver något om Kent på min blogg så får jag alltid frågan: "Har du träffat dem?"

- Nej, aldrig som grupp. För att riktigt micro-kirurgiskt bena ut denna så spännande fråga för dig. Mitt ex dejtade Jocke Bergs fru när hon och mitt ex var i yngre tonåren, de gick i samma klass, typ när de var 13, de förblev långväga vänner. Så jag har bytit några ord med Jocke. Han minns nog inte mig, men jag honom. Han var artig och verkar skärpt. Vi har träffats på det forna Blå. Sedan har jag druckit vin med Harri och några andra esteter på en fotoutställning i Eskilstuna. Han var rolig, artig och skarp i blicken. Mer finns inte att berätta. Jo Harri höll upp dörren för mig när jag skulle med tåget, som sagt, artiga killar - I like a lot. Så lite har jag träffat Stockholmsborna, så "träffat" är inte rätt ord, snarare sett.


I samband med lanseringen av nya albumet "Tillbaka till samtiden" samarbetar Kent med Sony Ericsson.
Bland annat fanns den nya singeln "Ingenting" först tillgänglig för dem som köpte en ny lur. Senare i höst kommer det även att lanseras en exklusiv Kent-edition av den kommande mobiltelefonen W910. W910 Kent-edition innehåller nya albumet "Tillbaka till samtiden", mobilteman, bakgrunder och unika ringsignaler. Det kommer även att finnas möjlighet att vinna biljetter till de redan nu utsålda konserterna.

- Vi fick ett erbjudande som vi inte kunde tacka nej till, säger Kent.


Tazana Stemcell Light

Modern lampa
Foto Tazana

Underbara lampor från Tazana i plast. Jag älskar dessa skapelser för de är så sköna att blanda med de gamla möblerna jag har. Men som så ofta så ska man köpa flera av varorna, såg detta fenomen på IKEA igår, nya lampor men i skyltningen är det flera lampor och ensamma funkar de inte riktigt. Plötsligt blir det ganska dyrt med lampan. Känner du igen det? Affärerna skyltar upp med varor men vem har råd att köpa 5-6 stycken lampor? Jag gjorde likadant när jag arbetade som dekoratör. Nåväl, på IKEA kanske man har råd med flera lampor men jag är usel på seriekoppling av lampor :)

Benjamin Noriega-Ortiz inredningskungen

Benjamin Noriega-Ortiz
Benjamin Noriega-Ortiz

Benjamin Noriega-Ortiz är en av USA:s stora inredare och figurerar i alla internationella tidningar. Mannen som får fria händer och stor plånbok att inreda hotell bland annat. Jag undrar om han någonsin blir nervös när han köper in snäckskale-stolar och rosa flamingos? "Undrar om han oljemiljadären blir nöjd med min idé till hotell-lobbyn?"

Orgasm på prov

Utdrag från bloggen tre flickor:

"Jag pluggar NO med 13-åringen. Vi går igenom viktiga saker såsom t.ex. cellerna i ett toffeldjur. Mamma ... du ... jag tror jag skrev orgasm på ett prov. Fast jag menade organism. Bara sattduvet. Ifall någon ringer. Det var verkligen inte meningen."

Skrivet av bloggaren 3 Flickor >>


Åsa Björling skapar så underbara saker

Åsa Björking

Åsa Björling skapar fantastiska saker med sina händer. Navet i verksamheten är det keramiska hantverket i kombination med enkel, opretentiös och slitstark formgivning: "Jag tycker om mina fat och muggar med hjärtan på lika mycket som de, i mina ögon, tuffare kombinationerna av svart keramik och metall. Det som gör att jag älskar mitt arbete är att jag inte behöver välja... Formen och hantverksskickligheten är det viktigaste - om mina produkter sen kommunicerar t ex STYRKA eller STILLHET beror kanske på dagsformen..."

Färgterapi hemma via TV:n - Colorlight

Färgterapi hemma via TV:n
Foto Charles and Maria

Colorlight är ett koncept från Kyouei. Det är helt enkelt så att du köper en dvd som skönt växlar färger på din teve. Ganska cool idé till festen, mysstunden eller romtantiska timmen. Om det är en särskild färg du gillar så pausar du helt enkelt din DVD. Kolla in detta hos Charles and Maria.

Smarta kakformen - bit efter aptit

Smarta kakformen - bit efter aptit
Foto Charles and Maria

Smartaste kakformen på länge. Kolla in denna från Charles and Maria. Här är formen anpassad efter gästernas aptit. Nu slipper du nåla på din vodoo-docka efter kak-kalaset då alla säger att de bantar och du stått i köket en hel förmiddag. Släpp vodoo-dockan och smacka fram denna kaka på bordet.

Dwell kan babyprylar

Dwell kan babyprylar
Foto Dwell.

Dwell kan detta med babyprylar. Så rätt med retrokänsla och långt från det rosa och ljusblå helvetet som man kan komma. Jo, lite ljusblått oh lite rosa kan du få, men det ligger inte som en frasig sockervadd över hela sortimentet utan mer likt en nyans av nostalgi.

QI en resa för själen

QI
Copyright QI. Artist QI.

Qi skriver om och målar om sig själv
Alla hennes bilder är nära,sårbara och utan omskrivningar. Jag förstår hur enkla saker kan bli det allra svåraste. Att övervinna de svårigheterna kan innebära en väg mot tillfrisknad. Titta in till hennes blogg.

"Tecken på att jag håller på att tillfriskna: I morse när jag körde bilen till träningen såg jag att allt var vackert i naturen. Plötsligt gick ett stråk av glädje genom kroppen, jag kände att det var vackert. Tidigare under min sjukdomstid har jag mestadels kunnat se att något är vackert och objektivt konstaterat det. Nu kände jag det i kroppen, som något varmt i magen. Och insåg att det var länge sedan jag verkligen kände gjädje..."---------------------------------------------------------------------------------------------
Hade tänkt lägga ut denna text som en egen text, men på något sätt hör de ihop. Så det fick bli en artikel.

"24direkt" hade tv-sändningar från någon slags hjärnkonferens. Jag arbetade hemma och hade tv:n på i bakgrunden och katten i knäet. De talade om fobier, ångest, stress - och jag lärde mig lite om hjärnan samtidigt som jag designade våra nya bilder på webben.

Chokladberoende
Det talades även om genetiken för missbruk - alltså man kan bära på en missbruksgen. Missbruk är en svårbehandlad kronisk hjärnsjukdom som påverkar hjärnans belöningssystem. Vissa är beroende av choklad, spel, shopping, alkohol eller droger. Oftast är man blandmissbrukare. Visst har vi alla bekanta som shoppar, dricker, äter och röker för mycket. De belönar sig - "jag är värd detta". Alla kan med rätt hjälp bryta sin beroendesjukdom slog i alla fall hjärnforskarna fast.


Varför är viss räddare än andra?
Social fobi eller annan fobi som exempelvis ormrädsla har vi alla hört talas om, men varför utvecklas fobi eller ångest? Känner du igen det här - du blir rädd, det ilar i låren, eller i handflatorna, efter långvarig stress ömmar huden, det kallas väl för fibromyalgi? Men vissa tål mer än andra. Men varför verkar vissa klara så mycket stress och jobbiga saker?

Arvet spelar roll
Ganska mycket beror på om du har kort- eller lång genvariant, har du en kort genvariant så får ökad ångest. Du mår sämre än de med lång genavariant. Detta kallas för en ångeststörning i hjärnan. Om du dessutom är med om massa obehagligheter så har du mycket större sannolikhet att utveckla depressioner och ångest. Detta i kombination med den korta genvariationen.

Farmaka och terapi
Hjälp finns nu för tiden, fördomarna måste bort. Farmaka som påverkar serotoninhalten och även terapi också lösning. I terapi frigörs terapi, serotoninet påverkas. KBT (Kognitiv beteende terapi) hjärnan påverkar. Terapin märks först efter 8 veckor. Medicin efter 1 vecka.

Hoppas du lärde dig något - det gjorde jag denna förmiddag :)


Värmekänslig tapet hos Style Files

Värmekänslig tapet
Foto Style Files, Fotomontage Style Files

Har du sett, en tapet som blommar när den känner av värme. Så finurligt och så märkliga saker som kommer hela tiden. The Style Files en härlig designblogg visar upp denna kluriga tapet. The Style Files kommer till Stockholm berättar hon för att träffa sina svenska blogg homies. Kul med bloggosfären, där kontakter skapas och då och då hittar man en vän.

Glänsa Lysa ny kul lampa utomhus - jul på IKEA

Glänsa Lysa ny kul lampa utomhus
Foto IKEA

Visst är det dags för julpyntet i butikerna!

Kär nå'n, det är andra veckan i oktober och julprylarna ligger väl inte i eur-pallarna och väntar. Heja IKEA, här har de dessutom fläskat på riktigt ordentligt. Har du sett på maken - en gigantisk ljuskrona att ha utomhus, kanske i trädkrona eller på altanen? Lysdioderna behöver inte bytas ut, brinntid minst 20.000 timmar.LED drar 70% mindre energi och har minst 4 ggr så lång brinntid som glödlampor i jämförbara ljusslingor.

A Indian summer en av mina favoritbloggar

A Indian summer en av mina favoritbloggar
Foto Indian Summer. Fotomontage Helena.

A Indian summer får mig att gå igång då jag längtar tillbaka till Indien. Så här presenterar Bhavna som driver An Indian summer sin blogg: "Presenting selected ideas, artifacts, and design that is aesthetic and inspiring, transforming a house into a home across the world, with special focus on Asia and India ." Om du vill frossa i det exotiska, det varma, det färgglada och i drömmar ska du besöka Bhavnas blogg.

Minh visar upp underbara leksaker

Minh visar upp underbara leksaker
Minh är en webbutik som har massor med asiatisk design. Något som jag föll för var dessa gosedjur och handdockor gjorda av handvävda naturfärgade tyger tillverkade av H'mông-folket i norra Vietnam. Se vackra bilder på Pierre Anderssons blogg.

Minh som driver webbutiken är själv från Vietnamn. En av ambitionerna med MINH - Made in Vietnam är att presentera en annan sida av Vietnam än den bild av krig och misär som världen har vant sig vid. Problemet är inte att den bilden är falsk, för det är den inte.

Den genomsnittliga månadslönen i Vietnam är idag runt 350 kronor. Med enorma inkomstklyftor betyder det att de flesta tjänar långt mindre. Minimilönen ligger på runt 160 kronor i månaden. Minh arbetade som hotellreceptionist hade en månadslön på 200 kronor då hon flyttade till Sverige. I en värld med så fruktansvärda ekonomiska och sociala ojämlikheter kan internationell handel egentligen aldrig kallas rättvis - det säger sig själv att rättvisa aldrig kan baseras på ojämlikhet. Läs mer om Minhs arbeta här.

Julie K min norska bloggkollega

Julie K min norska bloggkollega
Foto Julie K

Julie K är Norges skönhetsambassadör. Det är så vackert på Julies blogg så man dör (ursäkta mina stora ord men ...) vem slår dessa naturbilder? Södermanland är i alla fall platt som en pannkaka. När jag besöker Julies blogg så vill jag flytta till Norge omedelbart. Dssutom skapar Julie underbara ting som den fina väskan.

Snygga arrangemang med växter

Snygga arrangemang med växter

Ta två vaser, häll kaffebönor mellan vaserna och gör ett snyggt arrangemang. Något för den händige och med gröna fingrar. Något enklare är tråget med blockljus och blommor som du enkelt arrangerar med höstblommor. Se fler arrangemang hos Better Home and Gardens.

USB-laddaren i snyggt ställ

USB-laddaren i snyggt ställ
Foto Yanko

Vart lägger du dina USB-laddare när de är tomma? Ligger de och skräpar överallt? Varför inte köpa denna smarta och makalösa manick - medan USB-laddaren laddas upp så lyser lågorna så fint. På avstånd ser det ut som riktiga ljuslågor. Hos Yanko så klart.

My Marrakesh bloggen med plats för drömmar

My Marrakesh bloggen med plats för drömmar
Foto My Marrakesh

"When I am not working, I love spending time with friends in our rug-filled Berber tent, and shopping for the interiors of our soon-to-be Marrakesh guest house, The Peacock Pavilions." Maryam som driver bloggen är expert på mänskliga rättigheter och har nio påfåglar i sin trädgård. Det lär låta en hel del - alla som vet hur påfåglar låter glömmer knappast deras skrik. Om du vill drömma dig bort till Marocco och njuta av vackra bilder besök denna fina blogg.

Ceannis är inspirerad av naturen

Ceannis
Pressbilder. Fotomontage Helena Karjalainen.

I dag minimerar vi tyvärr den tid som bara är vår egen, samtidigt som vi vet att den är nödvändig för vårt välbefinnande. Naturen är en stor inspirationskälla för Ceannis och de har inspirerats av rummet mittemellan ute och inne, uterummet eller växthuset. Kollektionen innehåller kuddar och sköna plädar sjalar och tofflor att svepa in sig och mysa i. Materialen är allt ifrån manchester till fårskinn och fuskvarg. Väskorna är lite mer rustika i tvättat skinn, patchwork och smockdetaljer. Naturens färger återspeglas i färgskalan med sand, havre, grått, svart, brunt och grönt som accent.

I Molly nostalgins mästare

I Molly nostalgins mästare
Foto I MOLLY

Bloggen I Molly känns som en av dessa internationella bloggar där den nostalgiska känslan ligger som en ett drömskt filter. Mollys foton är så fint harmonierade med varandra och saker hon gillar är som en smågodisvägg en fredag eftermiddag när man är vrålhungrig. Hon höjer blodsockernivån på ett kick. Kika in till I Molly.

NSD Luleå City visade upp min blogg


Foto NSD

Vad kul, tänk nu har en massa härliga Luleåbor fått ta del av en sörlännings inredningstankar. Ja om de hittade hit vill säga. Och fint sällskap hade jag med Tjuvlyssnat och Alex med flera.

Det är så man rodnar, hur hittar de min blogg undrar jag? Det finns ju hur många fina bloggar som helst i bloggosfären.Luleå City är en bilaga till NSD som dessutom är himla snyggt layoutad. Hoppas någon från Luleå fick lite inspiration från mig och att jag inte skämde ut mig. Luleå, Luleå, Luleeeååå! Japp. Lule!

Kalas hos Inredningsbloggen

Kalas hos Inredningsbloggen
Foto Inredningsbloggen

Pethra på Inredningsbloggen är en av de mest aktiva inredingsbloggarna, det händer mycket nytt och hon lägger stor omsorg på bilder och texter. Du blir garanterat glad i magen när du besöker hennes snygga blogg. Du hittar snygga bilder och massor med tips till hemmet på denna blogg. Ett exempel är kalaset som dukats upp. Kika in till denna fullspäckade, gnistrande blogg - missa inte allt fint som finns. Häll upp en grogg och ta dej tid :)

Decor8 visar upp mallar för egen tapet

Decor8 visar upp mallar för egen tapet
Fotomontage Decor8

Decor8 har dessa mallar på sin fina blogg, du skissar upp din egen tapet på en eftermiddag, har du en trist vävtapet som tittar fram? Då kan detta vara en idé. Är man lite händig borde man väl kunna färglägga sitt alster? Decor8: Make Up The Wall heter artikeln om denna smarta idé - kika in hos Decor8 och ta del av massor med fin design och inredning.

Emen en underbar blogg med toppfoton

Emen en underbar blogg med toppfoton
Foto Emen

En jättefin blogg är Emen som berättar om sin vardag och tar underbara bilder. Som bilden ovan med den sköna texten till: "Min käre far är stolt supporter av BK Häcken (fråga mej inte varför) så det blev en liten Häcken-tårta. Avundsjukan gnistrade i Mattias ögon när han såg mästerverket, så det blir nog en liten Gais-tårta när han fyller år kan jag tro." Helt suveränt bakat, fotat och skrivet tycker jag som gillar en personlig touch på bloggar.
 Heja Emen kika in till henne!

HOOM drömmer om sitt kommande hem

HOOM drömmer om sitt kommande hem
Fotomontage HOOM

HOOM är en proffsigt layoutad blogg. I just denna artikel som jag har valt drömmer HOOM om hur hennes kommande köksrenovering ska se ut- det är så härligt att se hur omsorgsfullt HOOM planerar, så gör jag med när jag drömmer - tänker till ordentligt. Bilden är arrangerad och sammansatt av de ting som HOOM vill ha hemma. Du hittar så klart massor med shoppingtips och smarta tankar på denna blogg!

"OM MINDRE ÄN EN MÅNAD påbörjas vår köksrenovering. Vi tillhör den lilla, lilla skara som väljer att förminska köket. Här slås det inte ut några väggar, här öppnas inte upp, utan här byggs det vägg och sätts in dörr. I samband med renoveringen kommer vi att flytta vår varmvattenberedare en liten bit. Och i hörnan vid varmvattenberedaren så tänkte vi ha en liten myshörna där man kan läsa böcker för barnen, kolla receptböcker, ta en kopp kaffe och kanske kolla lite teve. Om några år kanske vi offrar det lilla skrivbordet och placerar en öppenspis där istället."

It's you vackra brasilianska smycken

it's you
Foto: it's you. Fotomontage: Helena Karjalainen

Jag har en vacker ring från It's you, en rosa genomskinlig giganstisk sten som omsluts av silver tentakler som liknar en prinsessas krona, lite lik ringen överst i mitt fotomontage. Köpte min ring här i Eskilstuna, andra återförsäljare hittar du på it's you s webb. Ringen köpte jag för att markera en särskild händelse som hade betydelse i mitt liv, det rosa ger mig en känsla av att livet är genomskinligt och ur det hemska kommer något gott. Vi får väl se om det stämmer.

Coop satsar på rättvisemärkt

Coop satsar på rättvisemärkt

För att möta det ökade kravet ökar nu Coop Konsum och Coop Nära sitt sortiment till cirka 50 produkter. Några är helt nya för kunderna, som juicer, müsli och honung. Tidigare hade Coop en policy att Rättvisemärkt-certifierade varor också skulle vara Krav-märkta. Den har nu ändrats, vilket gör det möjligt att utöka sortimentet rejält.Ekologiskt och Rättvisemärkt-certifierade varor är bra var för sig. Målsättningen är att forsätta utveckla sortimenten
inom båda dessa områden. Läs mer på Rättvisemärkt.

Danska Au Maison puffar upp kuddarna

Danska Au Maison puffar upp kuddarna

Åh vad kul att få plocka bland alla vackra kuddar från danska Au Maison. Fick en katalog på Formexmässan och nu sitter jag och bläddrar i den. Tänk vad mycket textilier gör. Ja, min sambo avskyr kuddar, vi har för många anser han. Känner du igen det?

Solariumjobb till hösten

Solariumjobb till hösten

Japp alla behöver vi projekt till hösten. Varför inte satsa på "Sun Tattoo"? Yu-Chiao Wang har designat lilla badhandduken med sax och symaskin. Om du nu ligger jäkligt stilla i solariumet så kan du få en blommig soltatuering i höst. Eftersom det är ganska svårt att få dessa nyansskillnader redan första gången så ska du nog tanka solariumet med hela 120 kronor så du kan sola i 40 minuter i alla fall - men ligg still annars blir det suddiga konturer. Sedan är du färdigbakad. Från Yanko så klart.

SMEG något att drömma om

SMEG något att drömma om

När jag ser alla vackra nya "vitvaror", ja för det heter det ju?Då blir jag alldeles glad i huvudet. Ja bara begreppet vitvaror säger en del om hur marknaden ser ut. Den nya ljusblå diskmaskinen från Smeg lyser upp köket, gör det livfullt och glatt, "trots den snygga designen" behåller Smeg ändå maximal prestanda: hög kvalitet och utrustad med den mest avancerade teknologin försäkrar tillverkarna. Smegs designade hushållsmaskiner är utvecklade i nära samarbete med internationellt kända arkitekter. Spana in alla nya produkter hos Bagaren och Kocken.

RSS 2.0