Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Något gammalt och något nytt blir ett spännande hem

image2864

Flick'r bjuder på fler hem och duktiga fotografer. [Zakkaliciousness] är en av många. Han har fotat sitt eget och sina vänners hem. Jag gillar så klart mixen med loppisfynden och designmöbler. Jag hävdar som alltid att god smak är något man kan träna sig på. Ibland handlar det om pengar men oftast om blicken för det vackra.
Tack till Jessica på bloggen Invited för tipset.

I medaljongparadiset

image2872

Brocade Home
har fått medaljong-mönster på hjärnan. Det är ganska otroligt att medaljongmönster fortfarande är så "på tapeten", där fick jag till det. Nåväl, men är det inte fasligt länge vi varit galna i medaljonger? Och sedan, denna skarpa skiljelinje med alla som sedan älskar 60-tals stilen, mer strikt, stilrent och säkert. En skön mix just nu i inredningsvärlden - allt går, allt funkar.

Jag tycker det är bra att vi idag kan mixa och matcha lite som vi vill, jag minns när det bara var en enda stil som gällde: furu och heltäckningsmattor. Nu drar vi i nästa generation in i 40-talisternas villor, vit färg på alla furupaneler i mexitegelvillorna och 40-talisterna flyttar in på äldreeboende. Kommer vi också fastna i samma stil i 15 år som våra föräldrar gjorde? Jooo, kanske, jag har lite ont i knät, kan bli svårt att klättra upp och ned på stegar om tjugo år. Hoppas jag har en ung och viril man jag kan styra från arbetsledarstolen.

Allt för katten hos Modern Cat

image2875

Bloggen Modern Cat är inriktad på just katten. Det finns bloggar för allt, eftersom jag älskar ina små päls-bebisar så blev jag verkligen impad av denna blogg. Tänk att surfa runt och försöka hitta prylar som är snygga på alla dessa webbsidor för djurägare - det är en djungel. De flesta kattprodukter är ruskigt fula, men Modern Cat har hittat det absolut snyggaste.

Planerar du nytt kök?

image2892

Fredrik och Karin har startat en sajt för alla som gillar kök. Hjälp oss att skapa Sveriges största fotoalbum för snygga kök uppmanar de. Du hittar redan över 100 fina kök på deras webb Nytt Kök.com , jag gjorde ett axplock bland deras bilder - kika in till deras nya webb du med!

Vad blir vikten efter julen?

image2877

Dags att skippa den vanliga vågen och ersätta den med en symbolik-våg? Väger du lika mycket som en björn eller King Kong efter julborden och släktinvasionen? Vill jag veta är frågan? Men det kan finnas de som är roade eller oroade av tanken och liknelsen. Charles & Marie har denna så klart och annat roligt i sitt sortiment.

Mina önskeklappar från Bagaren och Kocken

image2890
Tänk om allt detta låg under julgranen på julaftonen här hemma! Du vet som i en Disneyfilm, i strumpan hittade jag IPal den snygga vita radion och i Jörgens strumpa skulle jag lägga den rosa brödkaveln, så att han hade något att göra medan jag kopplade av och och tittade på medan han bakade och jag, jag skulle öppna alla mina paket.

Just nu har Bagaren och Kocken en Ascaso espressomaskin och en kaffekvarn till bra erbjudande, färgerna som finns är i svart, creme, röd och antrazit. Nu har man även möjlighet att delbetala, bra om man vill lägga ut pengar månadsvis. Har du sett Inredningsbloggens besök hos dem? Kika här. Är du i Göteborg så ska du inte missa att besöka butiken i Kålltorp.

Kreativa hem i Göteborg

image2888

Glöm för sjutton inte bort Göteborgs Postens fina avdelning för hem och inredning. En guldgruva för inredningsintresserade. Här hittar du en stor variation av hem och smaker. Det är bara att sätta sig vid datorn med en kopp te eller en fet grogg och botanisera i en sann inspirationskälla.

Inredning i grönt och rött för konstnären

image2880

Det är alltid lika underbart att se hem hos de som har det lite annorlunda. Med annorlunda menar jag inte gott om pengar eller en pappa som äger en antikaffär, utan kanske just tvärtom. Med enkla medel skapar man en personlig lya. Det kan handla om färgvalet och läckra second hand fynd. Rasputina som albumets ägare kallar sig har "det". Sidenlyktor hittar du hos Minh.


Familjeföretaget Klippan Yllefabrik

image2866

Familjeföretaget Klippan Yllefabrik fick sitt startskott i och med att Jöns Petter Magnusson tog över ett litet ullspinneri i centrala Klippan år 1879. Verksamheten ökade stadigt år från år och bestod enda in på 1980-talet i att tillverka handvävnadsgarner och garner till möbeltyger. Under 1970-talet räknades Klippan Yllefabrik som skandinaviens modernaste ullspinneri med ca.100 anställda.

Hos Klippan hittar du inga massproducerade importvaror. Textilierna är specialdesignade av några av Sveriges ledande formgivare. Det gör att produkterna har en unik profil med tydliga samtida influenser. Jag såg Klippans textilier på Forexmässan och blev särskilt förtjust i pläden som likaväl skulle kunna vara en bonad.

Lagom till första advent den 2 december

image2886

Snart är det Advent och dags att sätta upp stjärnor, ljusslingor, adventsstakar och få det att dofta närmare jul. BoBedre har bullat upp på sin webb med inspiration inför Advent. Vanlijstänger böjda som hjärtan, stjärnanins på band, kanelbuntar, korianderdoftande apelsiner - diskret, vackert och genuint pyssel.

Mer om advent:
Advent är en förberedelsetid inför Jesus födelse som är fastställd till juldagen, den 25:e december. Traditionellt fastade man under advent, varför advent ibland kallas julfastan. Första advent infaller fyra söndagar före jul och beroende på vilken veckodag som juldagen ligger på.

De stjärnor vi hänger upp i fönstrena den här tiden symboliserar Betlehemsstjärnan som ledde de tre vise männen till stallet där Jesus fötts.

I de fina hemmen

image2885

I de fina hemmen så är det väldigt ofta vitt som bas och numera färgglada detaljer. En stil jag gillar är när de mer personliga tingen får träda fram. Titta den gamla stegen, mosters tavla, hemmasydda pölar, loppisynden. Ofta handlar vackra hem om känslan att matcha det man har dekorativt. Sharyn Cairns som fotograferat dessa interiörer har även vackra bilder på människor och mat.

Att arrangera sina prylar

image2881

Att arrangera det man har i fina stilleben är Danielle Anthony expert på. Jag ser inga dyra lösningar utan bara en massa kretivitet. Bilderna hon tagit i sitt hem skulle nästan kunna tryckas på affischer. Dock är jag inget fan av att ha fiskar i skål, utan växter eller annat. Fiskar i små skålar får mig att vilja lämna plejset. Men jag skulle rädda dem med mig hem först.

Chaterine vann 10 000 dollar på sin inredning

image2883

Kommer du ihåg att jag skrev att Domino Magazine hade en inredningstävling och att man kunde vinna 10 000 dollar?
Läsarna röstade och det blev Chaterine som vann. Hon är ensamstående mamma med för mycket fritid tror jag? I alla fall, hon har gjort all målning själv, med decopauge, silverblad och stenciler förvandlade hon lyan till en dröm. Så, fram med c-vitamin burken och insup energi du singel-morsa, känn för guds skull inte att det finns ursäkter för en kass tvåa med slitna möbler. Själv ska jag pilla mig i naveln. Se hela hennes hem här

Ett litet tillägg här, jag är lite ironiskt, det är många som som känner sig så pressade av att ha perfekt hemma och fixa. Allt man vill ha är tid för barnen och sig själv. Jag tycker så klart det är underbart att man har energin och lust att ordna det så här vackert! :) Men man ska definitivt inte slita ihjäl sig. Kram på dig - och bra att ni hojtar till när min ironiska humor faller ut över ramarna :)

Ett hem med en blå jul i år?

image2879

Är du traditionalist så blir det antagligen röda julkulor i år, silver är nästan för modernt? Den trendmedvetna väljer kanske svart i år? Vad väljer Roomservice? Jo fuchsia-rött och blått. Living Etc hade snygga ideér för den som vill återanvända sina julsaker, precis som jag gör, för här blir det ingen julgran. Mina katter tror att det är en kul julsak som deras hårlösa mamma släpat in för att de ska få ha sönder julkulor - helst har katterna en tillgjord förvånad min när de pangar julkulor: "oj går de sönder om man rasslar ned dem?"

Stenciler kan användas till mycket lär av Melanie Royals

image2873

Ja, nu har jag lärt mig att stenciler kan användas på många fler sätt än vad jag anat. Hos Royal Design Studio kan du köpa allt du behöver för din stencil-hobby. Vissa har detta som yrke, som Melanie Royals, som varit stencilkonstnär i 22 år och visste först vad hon skulle göra när hon var runt trettio, hon har en jättefin blogg som heter Design amour.

Okej, nu är jag varken tålamodets Gudinna eller planeringens Mästarinna, utan mitt motto är alltid "Just do it". Men lite finurliga ideér sattes igång i mitt huvud. Detta med att kombinera två storlekar på stenciler, en stor som bas, för att sedan göra mönster på den med en liten. Hmmm, ska fundera på detta.

Personlig inredning vi alla drömmer om

image2876

An Angel at my table är en underbar blogg med det ljuvligaste och mest personliga hemmet du kan tänka dig. Det var Lantluft som berättade om bloggen för mig över en lunch. Mari som har bloggen har också en hemsida då hon arbetar med foto. Hennes hem har figurerat i flera tidningar och jag bara njuter! Gör det du med, kika in till Mari.

Poul Harder hade det vackraste på Formex - Laguiole

image2867

Poul Harder hade det vackraste att finna på Formex, bestick från Laguiole. Handgjorda bestick av fransmannen Goyon Chazeau. Besticken kosar ca 3000 sek för sex bestick. Tyngden och känslan i dessa bestick ger garanterat ett inledande samtalsämne vid middagsbordet. I Laguiole i regionen Aveyrons i sydvästra Frankrike, har vad som alltid ansetts vara världens bästa besticktillverkats sedan 1829. Besticken finns med en rad olika val när det gäller handtag: rosenträ, acryl, horn, en, olivträd m.fl. Laguiole-kniven har ett eget museum.

image2868

Foto Laguiole

Rebecka Ryberg Skött

image2871

Missa inte Rebecka Ryberg Skötts fotoutställning om du bor kring Malmö. Utställningen pågår tom söndagen 25/11

Galleri LOOKALEN Jöns Filsgatan 18 Gamla Väster Malmö
-"Följ med till baksidan av trädgården. Möt småstyggt och snällsamt. Med kameran som verktyg har jag närmat mig personligheter och berättelser ur en annan verklighet."

Öppettider
Fredag 14-18
Lördag och Söndag 12-16
Kontakt: beckybus@mac.com

En underbar julebog från Bo Bedre

image2862

Passa på att bläddra i Bo Bedres lilla julebog som du kan köpa för 100 danska kronor. Du får lite tips på hur man kan matcha udda färger som lavendellila och hur du fixar en snygg krans för advent. Inom Shabby Chic är pastellfärger heta och stilen är också vanlig i Danmark som ligger lite närmare kontinenten. Så när du drömmer om avskavda vita möbler så har danskarna och fransmännen stilen under koll.

Dansk second hand slår det mesta

image2863

Oj vad danskarna är duktiga med sina second hand butiker på Internet. Jag tycker Frou-Frou är en av de bättre, dels för kvalitén på fotografierna och dels för sortimentet - här hittar du detaljerna till hemmet. Om du tröttnat på sockerskålar på Tradera och samma gamla vanliga saker på den lokala loppisen så titta in hit.


Vackra lampor från Filipinerna

image2859

Dessa vackra organiska lampor från Filipinerna är så vackra. De passar till våra nordiska hem och kanske även till vår längtan efter värme och varma hav. För visst liknar de undersköna koraller? Just dessa finns hos Tay Lighting men jag har sett liknande på Ilva.

Vackra vita hem med färginjektioner

image2858

Flick'r är en community där du delar med dig av fotografier. Vem som helst kan bli medlem, du känner säkert till det. Swish list har laddat upp sina favorithem i sitt album spana in dem. Jag valde ut några vita hem med lite färg, då jag är inne på det spåret själv just nu. Jag har redan satt upp adventsstjärnor gissa varför?

Hemma hos de med rymd och högt i tak

Hemma hos inredning
Fotografier från Bo Bedre

Oj så fint, tänk att ha denna takhöjd och rymd i lägenheten. Så enkelt det vore att stilistiskt kunna använda möblerna, allt ser ut som stilleben. Själv är jag en fixare och skulle ha svårt att det så här avskalat och rent, jag har ofta projekt på gång, antingen med foton,jag målar tavlor eller pysslar . Skorna är från Tracey Neul. Se fler hem hos Bo Bedre.

Matte snickare kommer på besök med sin verktygslåda

image2854

Bjud på en snickare på Tradera. Har du tummen mitt i handen? Har du en massa ogjorda projekt hemma, är alla lister på plats, står hyllan fortfarande omonterad? Matte snickare - känd från TV4's bygglov - tar med sin verktygslåda och styr upp så mycket han hinner under en arbetsdag. OBS Gäller endast i Storstockholmsområdet. Alla pengar går oavkortat till Läkare mot aids.

The London Cushion Company

thelondoncushioncompany

En nyöppnad webbutik för kuddar
The London Cushion Company har inte ett enormt utbud men ett smakfullt sortiment. Jag undrar om en sådan webbshop skulle funka i Sverige? Intressant är att kuddarna med något nationalistiska enelska motiv är storsäljare, jag undrar om det finns ett intresse i de svenska hemmen för svenska flagg-kuddar? :)

Lei Xue och Huang Yan nutida kinesiska konstnärer

Lei Xue och Huang Yan nutida kinesiska konstnärer

Lei Xue och Huang Yan är nutida kinesiska konstnärer. Med skickligt hantverkskunnande ger de sig på att uttrycka något nytt. Lei Xues läskburkar får mig osökt att tänka på den mix som sker när västerländska influenser når övriga världen. Ofta är vi rädda här i väst att länderna inte får behålla sin kulturella särart. Sammanfattat i en metafor : Att Coca-Cola tar över hela världen.

 

Vi kan knappast begära att vi själva ska få njuta av välståndet och rikedomen, medan andra kulturer ska nöja sig med att få den del som passar oss. Så att vi i väst får uppleva det genuina öst eller Afrika. Lika lite som vi vill gå i knätofsar och spela harpa. De vill ha samma materiella välstånd som vi, den önskan kan inte vi ta ifrån dem.

 

Lei Xue gör sin egen version av Coca-Cola, i mina ögon, kanske är syftet något annat från hans sida? Jag tycker att han dränker colan med sitt eget budskap. Kina blir inte mindre kinesiskt för att colaburken står i hyllan hemma hos kinesen.

 

Med denna fundering hurrar jag inte för coca-cola eller för andra multinationella företag.


Alvas Hus har adventljusstaken

Alvas Hus har vackraste adventljusstaken

Söta hängen till blockljus för advent, säljes i 4-set hos Alvas Hus för 79 kr. Jag tycker att arrangemanget var fint i sig med fatet och de krämfärgade ljusen. Lite mossa på fatet och man har en fin adventljusstake. Titta även in på bloggen som Sandra driver!

Ha en underbar Halloween med smart pyssel

Ha en underbar Halloween med smart pyssel
Foto Martha Stewart

Nu ska du ha en skön Alla Helgons Blodiga Helg, för det är så det svenska namnet heter på denna helg
Det ursvenska namnet Alla Helgons blodiga Helg ska vördas, så att det amerikanska inte tar över vårt fina svenska språk. Halloween det är för amerikanskt - eller hur? Upp till kamp! Helgen till ära har jag bytt bakgrund på bloggen. Martha är en jävel på att arrangera och pynta till Halloween, (jävel säger pga av helgens innebörd med monster i varje hörn.) Här kan du ta del av alla tips Martha har på sin webb.


Bus eller godis?

Bus säger jag: Jag hoppas du alla fattade att jag skojade om det ursvenska namnet :o) Kanske blev någon lite upprörd? :) Alla Helgons Helg heter det.

Jag ligger lågt, med tinnitus så orkar jag just nu bara till en viss gräns. Jag hoppas massage, sjukgymnastikövningar, kortisonspray i näsan och lite värktabletter gör mig mer änglalk än monsterlik. Har t.o.m. köpt en ny kudde speciellt för nacken.


Saker jag kan göra när jag har tinnitus för att underlätta

 • Sova, mycket. En dag sov jag 14 timmar i sträck.
 • Stretcha nacke, käken och axlarna.
 • Äta regelbundet.
 • Ha öronproppar när jag går ut, när Jörgen kommer hem, när jag sitter vid datorn.
 • Ha radion svagt på i bakgrunden så slipper man det värsta tjutandet.
 • Låter bli att anstränga mig.
 • Låter bli att oroa mig.

Saker att göra som sysselsättning

 • Måla.
 • Tapetsera
 • Läsa
 • Promenera ? alltid med öronproppar i närheten, ifall.
 • Sola.
 • Köra bil.

Saker jag inte gör

 • Pratar i telefon
 • Pratar med människor om viktiga saker som kräver att jag hör bra.
 • Har släkten hemma
 • Går på krogen.
 • Äter middag med bekanta utan öronproppar.RSS 2.0