Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Marie-Louise Gustafsson

51797-309251797-3093
Foto: Marie-Louise Gustafsson

Cykelkorgen Carrie är en genialisk idé, den har visats upp i otaliga tidningar. En av Marie-Louise Gustafssons mysigare verk är mattan som ser ut som en jättegrylapp. Älskar idéer som ter sig så enkla men genialiska.

Färgsätt rummen

51797-3086
Fotografier Scott Sanders

Scott Sanders LLC är en designfirma från New York. De har ganska normala milljöer i sitt arkiv och CV. Nu till våren så blir pastellfärger stort och jag letade lite efter inspiration för mina väggar. Själv har jag mycket jordtoner hemma, tror det skulle vara snyggt med kanske en grön nyans i vardagsrummet?

Shanghai Tang

51797-3063

Shanghai Tang har ett sådant där sortiment som gör att jag själv blir sugen på att bli inköpare. Vore inte det ett skönt yrke? Inte ha inredningsbutik, där man måste arbeta alla helger, utan resa runt i världen och köpa in ett bra sortiment för en specialkedja? Den där väskan med "kina-knuten", den skulle vara jättefin på min axel.

Cult Design

51797-3085
Cult Design och tidningen Faktum som produceras och säljs till förmån för de hemlösa bryter ny mark och satsar på design i samarbete med Högskolan för Design och Konsthantverk. Du ser flera föremål hos Cult, min favorit blev den här "smörbyttan".

Livling i Sverige

51797-3084
Pressbilder från Livling

Livling presenterade sig för första gången någonsin på Möbel-mässan i Stockholm  2007. "Det var det roligaste vi gjort sedan Livling startade." Livling fick mycket positiv återkoppling från media och aktörer inom offentlig och privat miljö. Livling har ett koncept och det är ett grundsortiment av möbler som du kan göra personliga genom att välja vilken bild du vill ha på dem. Idén hämtad från Sköna Hem.

Gudrun Sjödén

51797-307151797-3070
Pressbilder: Gudrun Sjödén

Gudrun Sjödéns huvud är ständigt proppfullt står det på hennes webbsida.
Naturligtvis med en massa idéer om kommande säsongers klädkollektioner och hem-inredningsserier. Men det finns också mängder av planer för sommarens trädgårdsodlingar och snickeriprojekt på landet. Gudrun har drivit butiker och postorder i dryga 30 år. Idag är det en strykande åtgång på plaggen. Men i början var det kämpigare. Då skötte hon bokföringen, packade paket och designade kläderna däremellan. Se hennes kollektion för hemmet här.

Cal Lane

51797-3083

Hur vackra kan spadar bli? Kan man ha dem hemma som konst? Cal Lane försöker i alla fall. Du ser spadarna på Foley Gallery.

Hemma hos Cecilie Westh Jervin

51797-3067

51797-3066
Fotografier Boligtorvet

I Lyngby norr om København ligger en villa från 1930 där bor leksaksdesignern Cecilie Westh Jervin. Jag blir helt fascinerad - bor verkligen alla i Köpenhamn i vita hem med kontinental touche? Jag tröttnar på något märkligt sätt aldrig på denna stil. I alla lägen vill jag inte ha hela paketet, men delar av det,  ja tack. Läs hela artikeln på Boligtorvet.

Anthropologie

51797-3061
Anthropologie är som sagt min favoritbutik av alla butiker. En gång sa jag att: "jag vill bli begravd på Harrods!" (Efter att ha besökt detta fantastiska varuhus i London.) Man går igenom olika faser i livet. Nu skulle jag nog skrika: "Begrav mig hos Anthropologie!". Detta är den extremt ytliga delen av mig som skriker så. Vart jag egentligen vill bli begravd vet jag nog inte. Konstigt inlägg detta blev - skulle ju prata om vårkänslorna.

Driade Kosmo

driade kosmo
The White Snow Kingyo collection, designad av Vittorio Locatelli och som du hittar hos Driade Kosmo är en kollektion som inte ens kräver mat på tallriken. Du kan lägga upp dessa tallrikar på bordet och låtsass att du snorklar. Värm upp en påse nudlar och njut.

Danska Casalinga

casalinga
Ursöta smycken i porslin hittar du hos danska Casalinga som drivas av Trine och Susan. broscher, halsband och örhängen. De ger mig en nostalgitripp till 50-talet.Favoriterna är de små örhängena i guldring.

Bemz

Bemz, de som syr upp ny klädsel åt din IKEA-soffa presenterades i den amerikanska tidskriften Family Circles februarinummer 2007. Tidskriften har en rekordstor upplaga på över 4 miljoner exemplar. De gillade Bemz idé med överdrag: En kollektion skräddarsydda överdrag gjorda speciellt för Ikeas populäraste fåtölj- och soffmodeller. Men varför har de inte STOCKHOLM, jag satt och drömde - tänk att få byta ut mina vita överdrag mot en av dessa i vår?
51797-305551797-305451797-3053

655 Home

51797-3047
51797-3048

51797-3050 51797-3049

655 Home har allt från lampfötter formade likt rosa pudlar till så snygga tapeter. Detta är butiken för de rika och bortskämda, men detta är 655 Home medvetna om och det presenteras med en nypa humor. Det är bara att surfa omkring och låte de estetiska idéknölarna producera inspiration. För det behöver vi alla nu till våren.

Heminredning på nätet

Oj vad krasslig jag är. Du vet, sådan där feber man hade som barn - "rena dimman". Febern har börjat lägga sig lite. Nu är snuvan och den djupa hostan kvar. Gör en artikel här, för dagarna blir långtråkiga. Tack för alla krya på dig hälsningar -vad rara alla är.

House and Garden har piffat upp sin webb, och Design*Sponge är deras bloggare. Kan inte Sköna Hem fråga om jag vill bli deras? :0)  Jag tycker det var extra kul med bilderna från deras heminredningsreportage. De är en aningen amerikanska, med det menar jag att de påminner om en stil som många av våra föräldrar har. Men det finns godbitar. Du hittar mycket länkar och tips och råd!

copyright house and garden

Påsk

Martha Stewart har tips på hur man kan dekorera och göra lite pyssel till påsk.  Riktigt söta var ljusen i äggskalen och de små påsköronen.

p?sk

Gör en egen lampa

Företaget The Recyclobile som drivs på frilansbasis av Ames Munden och Lisa Tyrrell i San Fransisco har lyckats, de gör dessa snygga lampor av återvunna lampskärmar. Med nylontråd, en rund mall och ett lampskelett så knåpar och pysslar de där i USA. Kan detta vara något för dig att pyssla med fram till påsk? De är ju oerhört snygga!

papper

Bröllop i Pingst - och i behov av inspiration?

TACK för alla födelsedagsgratulationer! Jag hade en fin födelsedag. Mat, dryck, presenter och pussar!

Oj vilken jetlag jag har. Jag vet inte i hur många omgångar jag sovit? Varför inte gå upp halv fyra på morgonen säger min kropp. Men det är klart, i Indien är klockan åtta på morgonen. I denna dimma så tänker jag på fotona en svensk familj visade på flyplanet, de hade besökt ett indiskt bröllop, (jag blev oerhört avundsjuk). När jag ändå sitter här på naaten med diarré, ont i huvudet, dricker Resorb, med en omtöcknande jet lag och en kliande mega-solbränna - värför inte surfa runt lite om bröllop? Helt naturligt, eller hur *skrattar*

Kom och tänka på att jag bara varit på två bröllop i hela mitt liv. Brukar du också tänka på sådana saker på morgonen? Kikade in på Bröllopstorget och såg att det var 189 personer inloggande på sajten klockan 03.30! Oj vad man måste vara nervös inför sitt Pingstbröllop. Tänkte att jag startar upp med ett inlägg om bröllop.

br?llop
Fotona är hämtade ur olika amerikanska webbsidor för bröllop

Jag tycker att det är så vackert med enkla ting till bröllop,
i motsats till ett Indiskt då. Några svenska sidor jag hittade är Bröllopstorget som hade 189 besökare till och med klockan 03.30. Brud och Bröllop har en vacker dukning gjord av Louise Berglund på Lantliv i Leksand. Och ska jag gifta mig så ska det vara i Dalarna, där Jörgen är ifrån, så mycket traditioner. Du kan svara på frågeenkäter på Bröllopssidan - Hur länge har ni varit tillsammans innan ni gifter er? Och jämföra dig med andra. Sedan finns Bröllopsguiden som även har ett bildgalleri med inspiration.

Amerikanska sidor med bröllop
http://www.krislyndesign.com/index.html
http://www.dandelionranch.com/weddings.html
http://www.inkboxdesign.com/products.php
http://www.tictock.com/weddings8.htm
http://www.fioredesigns.com/

Indiska bröllopsbilder
51797-304151797-3040

RSS 2.0