Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Per Brickstad gör audio så jag dregglar

Per Brickstad gör audio så jag dregglar

PLUG + PLAY wireless speaker system som Pers mästerverk heter är något som jag åtrår hett. Jag vet inte om den finns på marknaden - men har svårt att tro att Per inte kommer lyckas med att kränga denna skönhet. Nu misstänker jag att de är få som är så tända på snygga tekniska prylar som jag av mina läsare - men nu är ju detta min blogg så då får jag plåga lite.

Moln utan dess like

copyright Helena Karjalainen
Foto: Helena Karjalainen

Jag tyckte molnen på himlen var så vackra, fotade dem natten den 28 juni. Upptäckte att jag behöver ett stativ, lutade mig mot allt möjligt på balkongen. Sativet är nu inköpt.

Men mina moln de var ju ingenting jämfört med dessa här nedan:

Moln utan dess like

51797-2503

Bloggen Shanghai Kiss visar en stor samling med världens konstigaste molnformationer - missa inte detta

Man tror inte att det är sant, för det första. För det andra, man tror att den är någon lurig en som gjort allt detta i PhotoShop. För det tredje, det är sant. Så då blir det för det fjärde jääääkligt mysko ... eller hur? En del av mig, en stor del av mig känner att detta skulle jag ha velat sett på riktigt.

Brocade Home har "det där" inom inredning

Romantiskt vitt shabby chic

Brocade Home har detaljerna och de där möblerna som sticker ut. Det räcker med ex bara sängen, den kommer definitivt att "göra" sovrummet. Är du än mer romantsiskt lagd så fyller du på med fler detaljer. Om man vill frossa i sammet, vita matta möbler, snirkliga detaljer, kretong och medaljonger och skapa sig en drömtillvaro bortom asfaltsdjungeln som de flesta av oss rör oss i. Så smacka på bara - du kommer glömma världen utanför.

Blanc d´Ivore franska möbler från Provence

51797-2583Blanc d´Ivore


BLANC D´IVOIRE : deras koncept är från Provence. Det är franska antika kopior - det är kanske därför jag ser svenskt 1700-tal i deras sortiment. Det där grå, det där vita, det där sköra... något jag föll för var moskito-nätet med "luckan" - smart och snyggt. Jag vet aldrig vad jag ska göra av ändarna på mitt myggnät i lillstugan. Utan pular in dem bakom sänggavlarna.
-----------------------------------------------------------------------
BLANC D´IVOIRE is a collection inspired by France´s own unique traditions. The Provence-style antique reproductions are finished in a soft color palette creating a relaxed environment and mood for a home filled with tradition. The collection consists of product categories that include furniture, lighting, table top, window panels and home fragrances.

Jamie Drake inreder marockanskt

Jamie Drake inreder
Foto: Eric Striffer

Jamie Drake har ett sådant där guld-jobb, han inreder hem. Sådana där hem där pengar inte är ett större problem. Han känner väl alla i inredningsaffärerna, plockar och duttar med saker och ting. Ibland blir det så där överdådigt amerikanskt - svulstiga speglar, puffiga gardiner och prydnadssaker som man tror ska äta upp en. Men oftast så blir det så där som man egentligen skulle vilja ha råd med....

Blommor på enklaste sättt - nu när sommaren står i sin prakt

Arrangera blommor
Foto: Domino

Det behöver inte vara svårt att arrangera blommor. Man behöver inte pressa ned blommor i grön frigolit liknande massa (vill inte ens säga namnet) och sätta en massa cellofan runt. Är det verkligen snyggt förresten? Kanske för att skydda buketten. Men sedan vill jag "släppa blommorna fria - det är ju vår".  Jag föredrar det enkla, några kvistar, fritt placerade i vackra vaser, sockerskålar, kaffepannor eller vad det nu än må vara. Och pastell är så hett just nu - överallt inom inredning.

Malin Lundmark svensk designer

Malin Lundmark svensk designer
Foto Malin Lundmark

Malin gör en förlängning av allt, så känner jag det. Hon stannar inte vid det synligt uppenbara utan förgyller sin design med detaljer som leker med ögat. Jag tyckte väldigt mycket om koppen som blev en up light.

Renovering av en skola

Renovering
Bild: Lina Ikse Bergman

Annika och Per Thor köpte en fiskarstuga i den bohuslänska skärgården. När de reste hem ägde de "ett majestätiskt skolhus som sovit sin törnrosasömn i decennier". Jag önskar jag hade mer kunnande när de gäller renovering och pengar så klart - ja och tid! Men bara att ha vänner i närheten som man kan fråga vore guld. "Hur byter jag ut en timmerstock? Kan jag bygga en trappa upp? Ska jag gräva ut grunden, ska den luftas?
Läs hela artikel i GP -->

Hemma hos apelsin, lime och aqua

Hemma hos
Foton: Homes and Gardens

När du snäppat upp det vita där hemma, så kan en gradering uppåt i färgskalan kanske vara något! Färger som ger ett soligt och fräscht intryck vara kombinationer i de färger du ser ovan - apelsin, lime och aqua. Jag tänker på Californien, en lya nära havet, lite drinkar. Med andra ord - jag gillar detta.

House and Garden ger ljuvlig inspiration

House and Garden ger ljuvlig inspiration

Lider du brist på inspiration och vill hitta något annat: mer lekfullt, något annorlunda, svulstigt, romantiskt och kanske smått vulgärt? Då är den amerikanska inredningstidningen House and Garden något för dig. Här visar amerikaner som har förkärlek för den romantiska och lantliga stilen upp sina hem.

Finnish Design Shop med Ivana Helsinki och Taika

Finnish Design

Du glömmer väl inte att titta in till Finnish Design Shop med jämna mellanrum? Jag hade inte varit inne på ett tag, och nytt är att de har en Nordisk avdelning på webben, där är bl.a. Eva Solo representerad. Kläder, skor och väskor är en ny avdelning: Ivana Helsinki har en avdelning för sina snygga kläder.Iittala har lanserat sin servis Taika med folkloristiska toner och former.

FinnishDesignShop is the largest online retailer of Finnish design products in the world. Their range includes both the classics of Finnish design as well as the most interesting new products. Iittala has a long tradition of introducing new and bold design solutions. Even the much-celebrated Aalto vase originally represented a very radical approach to glass design. Iittala is now launching onto the markets the highly individual Taika series by Klaus Haapaniemi, an internationally renowned illustrator.

Jayson Home and Garden

Jayson Home and Garden

Ibland när det sinar i plånboken så kan man klippa ut bilder på allt man skulle vilja ha. När jag var liten gjorde jag så med Ellos katalogen, sedan gjorde jag ett kollage och det blev nästan verkligt. Så är det med mitt kollage från Jayson Home and Garden. Det skulle krävas en rejäl löneökning - men drömma går ju.

Byrån från Ohio design andas svenskhet

Ohio byrå

Möbler med fototryck där träet får lysa igenom är helt underbart - Ohio design andas svensk design på något vis. Det är äppelblomster och trämöbler, det stilrena mot det traditionsbundna. Nytt möter gamalt - precis vad jag gillar.

Egen marksten i betong och vackra krukor

krukor
vi i villa

I det senaste numret av Vi i Villa visar de upp hur man gjuter egna markstenar i betong och gör vackra krukor enkelt. Kan det vara ett bra tips nu till sommaren? Torpet och solen och ledig tid kommer snart!

Önskar dig och alla läsare en härlig midsommar, nu tar jag lite ledigt från bloggen över denna ljuva helg. Om du fortfarande vill ha inredningstips och annat så har jag ett stort arkiv. Om du vill får du gärna svar på frågor om vad du tycker om bloggen - du har en bild här till höger som du klickar på.

STOR MIDSOMMARKRAM och ta hand om er där ute
Helena
Jörgen och katterna vinkar glatt!

Bemz nya kollektion gör IKEAs sortiment till en dröm

Bemz IKEA

Serendipity heter den nya kollektionen från svenska Bemz som gör överdrag åt din IKEA-soffa. Nästa gång jag väljer soffa, är det utifrån vilka soffor Bemz gör överdrag åt.

Svensk 1700-talsdesign i ny skrud, sirliga blomster i rokokostil möter traditionella svenska ränder och rutor i mjukt somriga färger. Serendipity-kollektionen består av tre färgteman. Modernt och hippt. Franska Maison Revue Campagne blev så imponerade av Bemz överdrag och stilkänsla att de ägnade ett fem sidor långt reportage i tidskriftens sommarnummer. Amerikanska Metropolitan Home skrev om Bemz i tidskriftens aprilnummer 2007. I artikeln med rubriken "Take note: the practical made perfect" gladde sig redaktionen åt att Bemz numera även säljer till USA.

Med smak av Paris - visa upp ditt läsarhem på Sköna Hem

Med smak av Paris
Foto: Turnid Färlöf

Turnid driver Relaxinredning hennes förebild var Paris år 1929 när hon inredde sin lilla etta. Men så blev hon också vald till Månadens läsarhem i tidningen Sköna Hem. Bli medlem du också och visa upp ditt hem i Sköna Hem, du kan även diskutera olika saker med andra läsare. Om jag är med? Så klart!

Här kan du se mitt läsarhem -->

The White Company London

The White Company London
Foto: TWCL

Om du älskar vitt
Då är The White Company London något för dig. Namnet antyder stilen på sortimentet i webb-butiken. Tycker även att detta ger lite inspiration till midsommaren :)

TEMA: Midsommar - dukningen är pricken över i

Midsommar tips dukning
Foto: Ideal Home

Snart är midsommaraftonen här
Vad händer? Trädgården eller torpet fullt av vänner? Eller blir du ensam frivilligt eller ofrivilligt? Hur som helst, så tycker jag att du ska duka upp det fint. Om du är ensam, sörj inte, det är midsommar ändå - njut. Huset fullt av vänner? Då kanske några av ovanstående dukningar och arrangemang kan glädja dig och dina gäster...

TEMA: Midsommar - välkomnande med enkla medel

Midsommar pynta inred
Foto: Ideal Home

Inbjudande för gästerna redan när de kliver in i ditt hem
Det får inte kosta för mycket, men man vill gärna göra det vackert på flera nivåer. Redan i entrén och innan middagen ska det gärna se lite trevligt ut och slå an tonen för festen. Ta bort folien kring värmeljusen så har du flytljus. Häng upp en korg med frukter i trädet ovan midsommarbordet. Lite ljus i en enkel kruka eller hink med sand i botten. Plantera ett par blommor i krukorna utanför dörren. Fint som snus.

Spets och Snor och Shabby Chic

Spets och Snor och Shabby Chic
Foto: Helena på Spets och Snor

Ja man tro inte att det är sant - så fint är det
Men det är det, Helena på bloggen Spets och Snor har ett fantastiskt hem. Jag gillar att hon gör så mycket själv - målar om, slipar, syr och arrangerar allt så smakfullt. Den Skandinaviska vita stilen gör sig särskilt bra på sommaren. Det sköra nordiska ljuset dansar. För er som är ultra praktiska - hon har två små barn också...

Mae Mougin gör underbar keramik

Mae Mougin gör underbar keramik
Foto: Mae Mougin

Visst är väl Maes keramik ljuvlig? Älskar det skeva och operfekta, det ojämna, det mjuka, det buckliga. Man känner att något lever. Här har en hand rört vid. Jag gick på keramik och nu ser jag - jag skulle ha gjort ett gäng ojämna skålar istället för bara en enda.

Shabby Chic i flera nyanser vitt

Shabby Chic i flera nyanser vitt
Foto: The Beach Studios

Om du vill ha inspiration för den vita inredningen. Se hur man kan blanda stilar, färger och möbler - då är The Beach Studios något för dig. The Beach Studios förser fotografer och filmindustrin med hus, lägenheter, miljöer och utrymmen som passar dem. Visst låter det riktigt riktigt coolt?

Escape - ett nytt koncept i Sverige!

Escape Flamant
Foton: Escape

Escape bjuder på inspiration och stil
Escape är en Flamant Concept Store, ett för oss svenskar nytt koncept som har tagit Europa med storm. Flamant är ett belgiskt företag med butiker i nästan hela Europa. Den svenska butiken finns på Birger Jarlsgatan 25 (ett stenkast från Stureplan) i Stockholm.

Kända profiler gillar Escape
- En klassisk linje som Sveriges ledande trendanalytiker Cay Bond tror passar många svenskar. De är en blandning av den gamla engelska och svenska gustavianska stilen. De förvaltar vårt 1700-talsarv och har adderat viss elegans och modekänsla. Flamant säljer hela hem och är ett av de största företagen på kontinenten."

Om du vill skicka vackra e-vykort så finns det sådana på Escapes webb.

Bitte Kai Rand vågade måla fiskbensmönstrad parkett

Bitte Kai Rand

Nu äger inte jag min lägenhet men om jag gjorde det så skulle jag måla golven vita.Kankse rutigt i köket, precis som på de här bilderna. Vi har precis liknande parkett som Bitte, lite sliten, lite naggad.  Bitte Kai Rand är textildesigner från Danmark och du kan se hennes vackra hem i Bo Bedre. Bitte gör urcoola jeans bland annat - kika in på hennes webb.

Konst på väggarna - tapeter från P van B

Tapeter wallpaper

En del av idén med design är att kunna presentera produkterna aptitligt. Det lyckas P van B med. Berlin, Hamburg, Paris, Antwerpen, Brüssel och London har tur, för där finns utbudet av dessa konstverk.

Kusmi Tea har 140-årig tradition

Kusmi Tea

Kusmi tea är inte bara experter på te, de har även en väldigt lång tradition och drivs som ett familjeföretag. Detta är kändisarnas te. En burk te för ca 130 kr.Tehuset grundlades 1867 av Pavel Kousmichoff i St. Petersburg. Han blev berömd för sina teblandningar till Tsaren. Idag drivs företaget från Paris, där man har egen Salon de thé & boutique.

Charlotta Klingström - keramiker med hemmet nära hjärtat

image2532

"Vardagsting och nyttoföremål som är tillsynes rätt ospännande och lågmälda men som skvallrar om viktiga funktioner och utpräglad civilisation får låna form, utseende och innebörd till min keramik."

Charlotta Klingström är keramikkonstnär, utbildad på Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg, där hon också är verksam. Hon arbetar huvudsakligen skulpturalt och kombinerar gärna sina arbeten med andra material.

Pink Prank Project - installation av stökig lägenhet

pink prank project

Jacob åkte till New York och då invadera hans vänner Jacobs lägenhet. Dags för en installation - Jacob har det ju ändå så stökigt. Skulle du ha blivit glad? Ha ha - en helt suverän idé. Inslagna föremål 271 stycken till en kostnad 2135 SEK. Pink Prank Project - kika in hos bloggen Jour Tour.

Then and Now utställning på Barret Marsden Gallery i London

Then and Now Barret Marsden Gallery

Jag älskar London och pratade precis med Martin - en bekant som ska på anställningsintervju där borta. Just nu har BMgallery i London en underbar utställning om smycken från förr och fram till nu. Den belyser symbolvärdet i ett historsikt perspektiv. Skulle så gärna vilja se den - om tid och pengar fanns. Jag får njuta av bilderna istället.

"Then and Now identifies a current trend in the use of traditional forms and the symbolic and sentimental roles of jewellery to explore contemporary issues" (18 May to 23 June 2007)

An angel at my table - en underbar blogg

An angel at my table
Foto: Marie Eriksson

Bloggen An Angel at my table drivs av en loppisgalen tjej som gillar allt gammalt. Marie har precis renoverat ett funkishus som hon nu håller på att inreda. Hon älskar lantlig fransk stil med inslag av industri-retro. Marie tar sköra bilder med underbart ljus i - du kommer sukta och längta på hennes blogg. Visst är det fint så säg?

Philippe Starck har designat FRAME för Driade

Philippe Starck frame bord table

Det Italienska företaget Driade har tur, Philippe Starck som är som en designens multi-produktions-anläggning har designat spegeln och bordet Frame åt dem. Spegeln påminner om de där badrumsfönstren du hittar i bl.a. Grekland, du viker upp glasskivorna för att släppa ut odören. Här får de mer syftet att visa ditt morgon face eller inte. Till detta kommer bordet också - du kan få samtliga produkter med eller utan bilden på tjejen.

Smarta och snygga kuddar utomhus - och rislampor i trädgården

Smarta och snygga kuddar utomhus51797-2509

Vaxdukarna som kuddar
Smarta drag av Martha Stewart - hon tipsar om att alla de där dyra och snygga vaxdukarna som med fördel kan användas på kuddar utomhus! De blir enkla att rengöra och du behöver inte vara lika rädd om dem. Hoppa över plastdukarna, kan bli nog så jobbigt att klistras fast en sommardag på en plastkudde ha ha :)

Rislampor på rad
Ljusslingan till jul kan du trä på en enkel rundstav, därefter trär du rislampor på rad och vips har du en grymt cool lampa för trädgården.

Min dröm finns i Göteborg och den är turkos

image2510

image2511

Jag drömmer om min Ice Blue Kitchen Aid...

Perfekt vore att kika in hos Bagaren och Kocken som har öppnat butik i Kålltorp, Göteborg. I butiken finns det mesta av det fina internetsortimentet som jag kikat på. På webben kan jag läsa att Bagaren och Kocken har bland annat Sveriges största sortiment och bästa priser på KitchenAid och Globalknivar. Ett stort sortiment av espressomaskiner från FrancisFrancis, Isomac, Ascaso, Gaggia.Designade radioapparater och musikspelare från TivoliAudio. Inte illa - skulle med andra ord kunna njuta ett tag av allt fint.

"Du kan sitta ner i lugn och ro och njuta av en Pellegrino, kaffe och en chokladbit i vår lilla bar eller i solen på utsidan (kanske har du gjort din egen espresso i någon av våra demomaskiner). De senaste inredningstidningarna finns på plats för inspiration." Ja tack säger jag, kommer jag ned till Göteborg så ska jag kika in i denna underbara butik.

Fondtapeter till rimlig kostnad

Fondtapeter till rimlig kostnad

Min syster tapetserade om i sin lägenhet. Jag tipsade henne om tapeter som jag sett på Silvan, de kostar bara 159 SEK/rullen. Det blev lite tapet över så hon ramade in den sista biten - visst blev det fint för en liten penning. Se där, dyrt blir inte alltis snyggast. Sa jag att hon smetade upp hela väggen själv - och att det blev rakt också?

Angel shop - en dansk skönhet

Angel shop

Angel Shop är en dansk webbutik med mycket fint att shoppa hem på nätet. Vad sägs om den romantiska fondtapeten? Eller ljuset till balkongen eller uteplatsen? Väskan är från Rice och skulle gärna få dingla på min bleka arm.

"AngelEyes and www.angelshop.dk we wish to give you a happy experience, which can support your personality and your surroundings."

RSS 2.0