Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Du är tagen som favoritblogg

Pethra på Inredningsbloggen har utnämnt några favoritbloggar - jag var en av dem! Hurra! Nu ska jag alltså nämna några, det ska vara fyra stycken:

  • SALT - för att du är så härlig på att skriva. Jag gillar dessutom din header på bloggen som är en loop och ständigt förändras när jag laddar om sidan.
  • My Marrakesh - min vän Maryam som är redaktör och arbetar för mänskliga rättigheter. Dina underbara reportage om Marocco ger mig alltid motivation till att spara pengar så att jag kan resa, resa, resa.
  • Decorate I - min grekiska kollega Vicky som alltid har underbara ting att visa upp. Förstår inte ett ord grekiska men vi är bloggkompisar för det!
  • QI -en kvinna som har en underbar talang. Dina enkla målningar är så raka och ärliga och jag älskar att titta in till dig. Du minns mig alltid fast jag så sällan hinner kommentera.
Om jag hittar en dator i Barcelona så kommer bild-reportage. Annars ses vi om en vecka eller så. Katterna myser här hemma med kattvakterna och vi ska äta tapas, sola och njuta av arkitektur och konst.

Marston & Langinger ger näring åt drömmar

Marston & Langinger ger näring åt drömmar

Titta den där gröna rottingsoffan, så fint den skulle göra sig mot spontad vitlaserad träpanel. Pricken över i möbeln. Den där karaktärsdanande möblen, antingen köper man den först och anpassar allt därefter. Eller som så ofta, man hittar den mitt i och inser att det är ju så här jag vill ha det. Marston & Langinger är inte svenskt återhållsamt och sparsmakat. Utan engelskt krulligt viktorianskt.

About Violet en webbshop att landa i

About Violet en webshop att landa i

About Violet har allt det där du inte visste att du behövde. Plötsligt ser jag att det finns ganska mycket vackert här i världen jag aldrig sett förut och driver man en inredningsblogg så händer det mer sällan. Något jag inte tog med i det här kollaget var de kinesiska ödes-stickorna. Du får kika på dem på Violets webb.

R&S hälsade på hos bloggen Lantluft

Bloggen Lantluft

Ja så blev det då av, att vi hälsade på hemma hos Fru Lantluft i Malmköping

Fru Lantluft sålde villan i Stockholm och flyttade till Malmköping med man och son. Villan ligger underbart i den Södermanländska idyllen, röda stugor med vita knutar så långt ögat når.

Vi har träffats några gånger för lunch och nu när jag hade semester så ville jag jättegärna hälsa på hos Lantluft. Vi blev lovade guidning i inredningsaffärer och loppisar. Min syster och jag tog bilen till Malmköping som bara ligger en halvtimma från Eskilstuna. Vi ser E på avstånd vinkandes på en gård på höjden.

 

Det märks att Fru Lantluft landat här, hon berättar intensivt om allt det som ska fixas om utsikten som stillar själen och de två små dvärgschnauzrarna hänger på överallt - nytrimmade och fina. Hennes tomater i växthuset växer storstilat och att det dessutom växer paprika och physalis här är nästan något jag räknat med - jag anar att både människor och djur växer lika friskt i E:s närhet. Vi besökte Maria Lilliecreutz, Gull och Mull och Mitt rum. Jag kommer med ett reportage från dessa butiker alldeles snart.

Vi började med en fika med räkmacka - alla tre, typiskt tjejer, man måste ju fika samma saker - eller hur? Inte kunde vi bestämma oss för om det var för varmt i Sverige denna dag, eller om det var lite för kallt. Vi gungade i hängstolen och klappade vovvarna matta. Jag vill tacka dig E för att du är en sådan hjärtlig, varm och underbar kvinna. Så härligt pratsam och öppen. Du är en guldklimp.


Canevese betalar serietecknaren Guido Crepaxns webb

Designer Giuseppe Canevese decided to pay homage to one of the most influential comic artists, Guido Crepax

Min bloggkompis Stan Tham som driver bloggen The Home Rejuvenation Blog lyfter denna nyhet. Och jag gillar idén - att stödja dem som ännu inte upptäckts - för det betyder så mycket för de flesta artister och designers. Försöker själv lyfta de som jag gillar - både bloggare och andra. Ah dessa möbler var grymt coola och lyfter vilket skönt futuristiskt hem som helst!

Lamp Gustaf växer och bjuder på läcker design

Lamp Gustaf

Sedan februari 2005 ingår Lamp Gustafs i Fagerhultskoncernen med 27 anställda. De säljer och marknadsför belysning för hemmiljö och deras produkter passar även i det offentliga rummet. Allt började i en källarlokal i Bollebygd i slutet av 60-talet. Sedan dess har det rullat på i full fart. Huvudkontoret i Bollebygd har byggts till tolv gånger. Själv har jag ett par lampor i sovrummet från just LampGustafs och det är oerhört bra kvalité på dessa.

Shadow Lamp av Peter Buning

Shadow Lamp av Peter Buning

Shadow Lamp är en skapelse av den tyska designern Peter Buning. Den kostar 299 Euro. I det etsade glaset om omsluter glödlampan så har Peter lagt ned stor omsorg och kunnande. Lamporna finns i en variation av mönster.

Lotta Agaton på Agent Bauer

Lotta Aganton på Agent Bauer

Lotta på Bauer är stylist och du möter hennes arbete i flera av de största inredningstidningarna. Lotta är en sådan som jag gillar inredningsstilen hos. Lotta bl.a. varit med och startat inredningstidningen Residence och arbetade där i fyra år som inrednings-och redaktionschef. Nu arbetar hon som frilansande inredningsstylist och arbetar med tidningar som Residence, Wallpaper och Plaza magazine och med reklam i både Sverige och London för de flesta stora reklambyråerna.

Cecilia Carlstedt illustratör

Cecilia Carlstedt illustratör

Cecilia är illustratör och är som synes grym skicklig på att teckna. Hon är utbildad i London och hennes illustrationer syns i alla stora tidningar. Hon har en egen webb där du kan njuta av hennes verk. Jag blir nostalgisk och tänker på tiden då jag slet med teckning på Eskilstuna Folkhögskola, drömde om att komma in på Illustratörsprogrammet på Konstfack. Bildlärarprogrammet gick bra, men det ville inte jag, ville ju teckna själv. Men nej, inte var jag tillräckligt bra för det. Men det är det ju så många som inte är, bara ett fåtal kommer in. Och de är grymt duktiga.

Tapeter från Eijffinger

Tapeter från Eijfinger

Det tapetmärket min syster använde i nedanstående artikel var alltså tapeter från Eijffinger, ett Nederländskt företag. Tapetena kostade ca 450 SEK per rulle. En rulle räcker vanligtvis till 1,5 meter vägg, då är det enkelt att räkna ut hur mycket din vägg skulle kosta.

Pia tapetserar

Pia tapetserar
Foto Helena. Alla bilder är tagna med en mobil Sony Ericsson K810!

Min syster var i full gång att tapetsera när jag klev över till henne med fika. Jag hade lite att fira. Hon var upptagen i telefon med Martin från Linköping. Min syster har världens lyx- två balkonger. Dessutom får hon sitta i fred på båda av dem.

Den vackra tapeten valde vi hos Alcro butiken i Tunapark. Den blev perfekt i hennes avlånga vardagsrum, nu drog hon ihop rummet lite visuellt. Ljusstakarna köpte jag på Village och kuddarna med mönster köpte jag på rea hos Indiska. Var ju tvungen att styra in henne mot det turkosa - min favoritfärg. Annars älskar hon rött - tösabiten.

Hon har blivit en djävel på att tapetesera och det går i ett huj och det blir spikrakt. Ska engagera henne om det ska tapetseras här hemma minsann. Visst kommer det bli fint hemma hos henne nu? :)

Förlovningsringar med fingeravtryck

Förlovningsringar med fingeravtryck

Andrew English gör dessa vackra förlovningsringar där han försiktigt ristar in din och din partners fingeravtryck. De finns i bredare varianter och även i guld. Du kan ha fingeravtrycket på utsidan eller på insidan av ringen. Fin idé eller hur?

Guldkorn bland webbar - En av Sveriges bästa fotografer KrutRut

En av Sveriges bästa fotografer

KrutRut är en glädjekälla, varje gång jag besöker den så får något där mig att le. Samtidigt facineras jag av de perfekta bildrna, djupet, skärpan - närvaron. Det andas om bilderna och jag blir varm.

Lisa Carlstedt är 28 år och bor i Sundsvall. Bor med skogen som granne i slutet av ett berg, här strövas det dagligen långa turer med fröknarna mastiff:

"Jag fotar, fotar och fotar. Tror att det stora bildintresset började tidigt, pappa var en hejare med att fotografera & diabildsvisningar gick varma ofta hemma i mitt barndomshem. Det är nog det jag älskar mest med att fota, man fångar stunden, minnet och känslan av det som just precis var.

Hemsidan började när Rut kom in i min värld. Hennes stora hjärta ville jag visa för er som inte har lyckan av att dela den med en sån speciell varelse som henne. Det blev snabbt ett sätt att berätta. Visa. Ta plats och inte backa. Spilla ut en del av mitt liv. Berätta lyckan, sorgen, det nya, det gamla och vilken rytm vi befinner oss i."


Silversmide av Nic Blade

Silversmide av Nic Blade

Jo det är sant, det finns så vackra silversmycken. Hela Nics kollektion är likt en botanisk trädgård där t.om. de falnande, vissnande blommorna avbildas. Det är väl värt att besöka hans galleri på webben.

Kristallkrona av 6000 handrullade lerkulor

Kristallkrona av lera

Kristallkronan tar sju dagar att göra. Den görs av "Menwana Beads and Buttons community project" i Clocolan, Sydafrika. Finns att beskåda hos Amaridianusa.

Ringar likt plåster

Ringar likt plåster

Är du den där som ständigt gör dig illa? Då kan ju dessa smycken som är avgjutningar av plåster vara något för dig. Kanske har du trasigt hjärta? Eller själen har brakat? Symboliken kan vara flera. Du hittar dem hos det tyska smyckesgalleriet Moha.

Gröna fingrar med Caroline Wetterling

Gröna fingrar

Caroline Wetterling har designat detta underbara lilla "växthus" i glas. Ett drivhus i miniformat som liknar en kokong. Ett par droppar vatten i veckan och drivhuset sköter sig själv. Artikel och idé från Yanko Design.

Badrum fullt med reseminnen

51797-2609
Foton Bo Bedre, dansk inredningstidning.

En underbar idé hade denna husägare som inredde sitt badrum i svart och med minnen från alla sina resor. Det verkar helt klart finnas fördelar med att ha hus, dyrt men man styr sin egen härd och det är guld värt. Otroligt rolig idag, märker du det? Pennan liksom bara flödar, nåväl, tillbaka till vad jag skulle säga här. Det skadar inte heller att ha ett stort spröjsat fönster och slippa kattlådan i badrummet :)

Snyggt från danska Marstrand

Inredning

Ett guldkorn är danska webben Marstrand. De har ett överraskande stort sortiment av kläder, barnkläder och inredning. Hur kan denna butik ha gått mig förbi? Riktigt fin var gräddsnipan och sockerskålen.Jag funderar lite .... Beställer du ofta från webbutiker? Är du nöjd och kan man göra klipp? Eller är det mest att man får ett bredare sortiment om man bor i en mindre stad utand designbutiker?

Bostäder i Borås - vacker arkitektur

Bostäder i Borås
Bild: Anna von Brömssen

1994 invigdes Hestra Parkstad utanför Borås i samband med en nordisk bostadsmässa. Tolv år efter invigningen av Hestra Parkstad är det fortfarande vackert, varierat och välgenomtänkt. Tänk vad viktigt det är att arkitekturen blir rätt från början, det är svårt att ändra på dettta efteråt. Läs hela artikeln i GP -->

Retro inredning - jobba med kontraster

Retro inredning - jobba med kontraster
Foto och reportage från Living Etc

Om du gillar retro-stilen så ska du inte vara rädd för slitet skinn och teak. Filmposters, rött, blått, grönt och gult - alla grundfärgerna passar in. Med andra ord, många loppisfynd passar in i denna stil. Visst är det fint säg?

Roberts radio är en mysig radio med anor

Roberts radio

En designklassiker från Roberts Radio i England som tillverkat radioapparater sedan 1938. En radio av mycket hög kvalitet. Byggd i England med låda av träfiberplattor, handklädd i konstläder och möjlighet till batteridrift.  Enligt tillverkaren har den bra ljud, fantastiskt bra mottagning och enkla rattar gör att alla kan använda denna radio, gammal som ung.

Om du är sugen på en mer exclusiv design på denna radio, så varför inte satsa på en med kristaller? Roberts Radio monteras för hand i England, har ett stabilt träfiberkabinett och är endera klädd med konstläder eller äkta läder från den brittiska tillverkaren Connolly.Robert finns i ett stort antal färger, vissa av dessa är begränsade upplagor skapade av kända formgivare och designers. Bagaren och Kocken kommer börja sälja dessa i augusti, lagom till skatteåterbäringen för oss som hade ändringar i deklarationen.

Den pastellgrön eller ljusblå skulle jag allt välja. Vilken tyckte du var snyggast på deras sida?

Plastmattor i glada färger

Plastmattor i glada färger

Handed by är ett företag som koncentrerat sig på glada färger och karamelliserade mattor. Om du vill ha lite mer lekfulla mattor än tex Pappelina så har du ett sådant sortiment hos Handed by. Det finns en dansk återförsäljare för dessa produkter som heter Life Line, kika in på deras webb. Det där med Pappelina... min sambo trodde det hette Plastelina :)

Vakna stående med Sofie Collin och Gustav Lanberg

Vakna stående

Sofie och Gustav har designat en matta som visar tiden när du ställer dig upp- är det för tidigt så är det ju bara att borra ned huvudet i bingen igen? Nej nej, detta är en väckarklocka! Hugaliga, du måste med andra ord ställa dig på den för att den ska sluta tjuta. Jag hade ätit sönder den.  Yanko-design visar denna idé.

Cozy Ketchup kan inreda

Cozy Ketchup kan inreda
Foto: Bo Bedre från reportaget"Fortryllende som en filmkulisse"

Hon är mamma till fem barn och en butik - och har nått stjärnstatus i Danmark bland inredningsfantaster. Ivalo Lauf Olsen är43 år och har många järn i elden. Hon är lite lik mig eftersom hon öslar att möblera om ständigt, det gör jag med - och har gjort sedan jag fick eget rum.

"- Hvordan vil du beskrive din stil?
Jeg kan lide det lidt dramatiske udtryk - tunge farver, møbler og gardiner og store malerier. Maskulint med et feminint twist." Se fler fantastiska bilder, klicka på länken under bilden.


Pine Cone Hill älskar färger och mönster

Pine Cone Hill

Annie Selke driver Pine Cone Hill, hon är passionerad i textilier. Sitt företag startade hon hemma 1993 med en stor industri-symaskin. Annie är stor i branschen och syns i alla inredningstidningar och jag längtar efter något liknande här hemma i Sverige.
------------------------------------------------------------------------------------

Pine Cone Hill´s fresh, fun home textiles have been making waves in the home design industry since 1993, when Annie started the business with an industrial sewing machine on her dining room table. From the very beginning, Annie´s Pine Cone Hill creations have consistently wowed the home décor industry.

Grönlykke har våren boende hos sig

Grönlykke har våren boende hos sig

Danska Grönlykke har så där otroligt romantiskt hemma i sin webbutik, tänk att få shoppa loss där inne. Du måste kika in på deras vackra kuddar och bohemiska prydnader. Shabby Chic är det rådande med lite industri-look á la femtiotal.

Sovrummet - den där sänggaveln

Sovrummet - den där sänggaveln
Foto och reportage från Living Etc

Vad ska man göra med sänggaveln? Måste man ha en överhuvudtaget? Ja, om du använder mycket vax och gele i håret så får du garanterat lite härligt flottiga fläckar på väggen. Men om du nu slutar klistra dig med huvudet mot väggen så kan du komma förbi det problemet. Men vad ska man hänga ovanför sängen? Ska man ha något övehuvudtaget, läste i en Feng Shui bok att detta utrymme skulle vara rent.

Feng shui vill man inte ha något över huvudet när man sover för att kroppen undermedvetet kan reagera på att det kan falla ner. Kroppen kan inte koppla av och det kan därmed störa sömnen. Så kan man ha det om man vill. Annars finns det många olika variationer att pryda verkstaden med.

Vi har bara ett katolsk kors, som i gamla cowboyfilmer - det är skönt att ha Jesus vakande över en. Buddha står på skänken brevid. Hoppas de inte bråkar med varandra på nätterna :)

Tips för väggarna

Tips för väggarna
Foto och reportage från Living Etc

Det är alltid svårt att veta vad man ska göra med väggarna. Ett första tips: sprid inte ut tavlorna i hela rummet, gruppera gruppera gruppera - A och O i inredning, det gäller även så kallade prydnadssaker (vet inte riktigt vad det är - tomtar och troll?) Men i alla fall, samla ihop tomtefamiljen, det blir så mycket bättre då. Andra tips på väggdekorationer är fondväggar, tavlor med likande färger på ramarna och gruppera prylar som du samlar på. Slutligen, när tomtehelvetena  och fotografierna av sambon som svek dig inte platsar, då spikar du upp golvet på väggen - basta.

Smarta och enkla tips till hemmet

Smarta och enkla tips till hemmet
Foto: Ideal Home

Tryck till schablonen en sista gång över lampskärmen, när du ändå är igång och ta resterna från den oljebaserade färgen och häll i olika flaskor och burkar och få snygga vaser. Enkelt och smart!

Hemma hos dansken

Hemma hos inredning design
Fotografier Bo Bedre

Men titta, här är ju mitt kök, mitt hem. Orientaliskt vitt med turkost. Det är ju precis så jag tänker mig det hela. Kanske vill jag inte fårfällar på kökstolarna men i övrigt så. Danska hem lånar mycket inspiration från kontinenten, särskilt Frankrike där Shabby Chic ockå får mycket influenser. Är otroligt förtjust i antika kristallkronor där man bytt ut vissa av prismorna mot färgade - visst är det vackert?

Bye Bye Fly - flugsmällaren med stadskarta att pricka in

Bye Bye Fly - flugsmallaren

ByeByeFly av Pandora Design - pricka in en stadsdel med flugan, öva upp lite precision i flugmördandet. Staden Milano står som flug-underlag stadskarta på flugsmällaren.

Hemma hos de som inreder med känsla

Hemma hos
Foto: Homes and Garden

Här har ingen klivit in i en möbelaffär och köpt hemmet på ett och samma ställe. Istället har man valt med omsorg det man vill ha. Ägarna av dessa hem har patinerat, målat och skrapat en hel del. Jag gissar att loppisfynd står för en hel del av inredningen? Och lite schysst smak?

RSS 2.0