Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Majken Elisa Hansen på Vesterbro i København

51797-292551797-292451797-292351797-292251797-2926
Foto: Boligtorvet

Detta att leka med starkt skilda färger är en konst. Majken i Köpenhamn kan den biten. Jag är inte den personen som skulle ha en knallrosa fonndvägg med ett tyg. Men när jag ser bilderna från danska Boligtorvet så måste man medge att det onekligen är mycket snyggt. Att dessutom ha denna rymd i en lägenhet gör att färgerna får plats och inte kväver en. Läs hela artikeln här.

Adam Wallacavage Il Lume Della Piovra

51797-2918

Adam Wallacavage mannen som är fotograf men också keramiker - kolla in dessa bläckfiskslampor!  Som någon slags keramiska monster svävar de i taket. Riktigt läskiga, samtidigt är en del av dem riktigt sköna. Spana in de svarta som synd på webben jag länkat till - burr, jätteläskiga...

Gör egna smycken i glas, papper och tenn - Art e Zine

51797-2917

Visst är de vackra! De är handgjorda och ägaren av webbsidan  Art e Zine berättar gärna hur hon har gjort dessa hängsmycken. Webben är inte pedagogisk och den är på engelska, men du hittar länkar till butiker där hon köper material och sedan finns det tips om hur du gör dessa smycken. Om du har tålamod att läsa beskrivningen så kan kanske detta bli en hobby? Art e Zine har också en butik där hon säljer sina smycken. Jag skulle väl göra det senare :)

En del webbutiker får mig att mysa och le

51797-2916

Har du någon webbsida, eller webbutik som får dig att mysa och le?
Viva terra - Eco Living with style är en sådan webbutik som jag kan surfa runt och mysa i. Viva Terra har mycket ekologiska varor med stil, ja som de själva beskriver sitt koncept. Men jag är väl beredd att skriva under på denna beskrivning.  Hoppas du hittar något fint här, eller berättar om din favvo butik på nätet. jag har fler favoriter - men denna är mysig i sin enkelhet.

Muriel Brandolini - för en av mina läsare

51797-291551797-291451797-291351797-291251797-291151797-2910


Ebitmanagement
bad mig göra ett reportage bara för henne:

"Kan du inte ta och göra ett kollage kring "mitt drömrum" som jag ännu inte förverkligat. Öppen spis, bokhyllor i mörkt trä, böcker (inbundna skinnband), skinnmöbler, varmt och ombonat, mysigt - ett ställe dit man kan gå och sätta sig framför öpnna brasan, läsa en god bok och bara känna säg varm och lycklig..."


Det är väl självklart! Designer Muriel Brandolini är en av de mest anlitade designers i New York och jag tror du skulle finna mycket inspiration på hennes webbsida.

"Half Vietnamese and half French/Venezuelan, Muriel Brandolini possesses a fiery passion that manifests
itself into a kind of tangible energy that can be seen and felt in her work.   Her inspiration comes from sources such as artwork, sculpture and even her various excursions around the world.  Influenced by Asian and Nordic cultures, her creativity and imagination has kept her creations at the forefront!


Att leka med detaljerna

51797-2909
Bilder från M C Maison

Att leka med detaljerna är det som fångar mitt öga när jag bläddrar i inredningstidningar. Titta bara en enkel senapsgul fondvägg, som dessutom är halv. Resten vitt. Aha, väggarna är blå, resten är vitt, inga blå detaljer bara vitt. Hjul på ett asiatiskt bord? Titta där då ett bord med svarta högblanka ben och en IKEA Lack skiva på den! En rislampa som man kan hissa upp och ned -  och i ena änden en tofs... hmmm... smart. Att jag inte kommer på sådana där saker...

Sigrid Calon och Satu Makkonen designar textil med stil

51797-2908

Sigrid Calon har designat vikskärmen och visar på den Nederländska framfarten inom design. Otroligt mycket nytänkande och snyggt kommer just från Nederländerna. Satu Makkonen från heta Hau Hauz har screentryckt linne och designar textil som påminner om traditionella mönster, men tittar man närmare så upptäcker du att det inte bara är tekniken som är ny.

Hemma hos diktatorn - en bok av Peter York

51797-2902

Överst: Hemma hos paret Marcos i Filippinerna. Till vänster: Saddam Hussein gillar fantasyliknande konst. Till höger: Tito gillade en blandad stil. Foto SvD.

Visa mig ditt hem och jag ska säga dig vem du är
Vårt hem är en spegling av vår personlighet. Hemma hos diktatorn tar oss med hem till några av historiens mäktigaste och farligaste män och kvinnor och visar hur de har valt att inreda sina hem. Från Mussolinis eldstad till Hitlers parkettgolv, från Saddam Husseins kitschfyrverkeri till general Noriegas julgran ? ingen detalj undkommer Peter Yorks bok och  granskande öga. Detta är en märklig bok om envåldshärskare som kränkt, mördat, våldtagit och förintat miljontals människor. Speglar deras hem deras galenskap?

York erkänner villigt att meningen med boken främst har varit att ha roligt
? Det är kul att kunna säga att elaka människor har fula hem.Som en av Storbritanniens självutnämnda stilguruer har Peter York gjort det till sitt kall att bedöma männniskors utseende och levnadsboningar.

I ett hemma-hos-reportage från Nicolae Ceausescus och hans fru Elenas palats handlar det mest om badrum ? förgyllda, kaklade och mosaikklädda, utrustade som hela spa-rum och fyllda med den märkligaste apparatur. Paret var nämligen hysteriskt noga med sin hygien, rädda som de var för smitta och sjukdomar. För säkerhets skull använde Ceausescu heller aldrig en kostym mer än en gång. Det blev nära 9.000 under de 24 år han satt på makten i Rumänien. Läs mer.

51797-2903
Hemma hos Saddam


Cloth UK och Challieres leker med moderna material och klassisk stil

51797-2898

Cloth UK och Challieres leker med moderna material och klassisk stil och de gör det bra. Cloth UK förenar moderna tyger och modernt tryck på klassiska möbler. Hissgardinen med den stora tryckta blomman är en av de ting som är så genial. Stämmningen i ett svartvit foto är svår att överträffa, häng upp detta i naket rum och du behöver inte leta acessoarer längre. Hissgardinen gör rummet.

Challieres leker med tygkablarna för el, i olika härliga färger bygger de upp din "kristallkrona", ett par prismor och visuellt är lampan perfekt. Hoppas du tyckte att dessa ting var roliga att få se. Hoppas dessa design trollkonstnärer  ger dig lite inspiration för hur man kan leka med former, tyger och material på ett okonventionellt sätt.

Dekorera bilen, golvet, bordet och väggen på flera olika sätt

51797-2897

Charlotte Lancelot har skapat underläggen för bordet och hängaren i samma serie. Jag såg att även Decor  hade prickat in Charlottes alster, kika även in hos henne. Decor har en massa fint på sin blogg!

Spegelskulpturerna för väggen
hittar du hos Winggard Home, de skulle klä vilket hem som helst, trots att de är rätt moderna i sitt stuk så är det ändå omgivningen som sätter tonen på dem. Sådant gillar jag, en spotlight på dem och du har disco hemma.

Blik har lyckats igen med sina stickers
. Nu lanserar de även stickers för bilen. Vår rosträser skulle kanske bli snygg med dessa? Man kan ju klistra över rosten. Den snygga stickern för golvet är väl bara för fin?

Broderade smycken och personliga foton i silversmycken

51797-2896

Ringar som  du kan brodera i vilka färger du vill. Corina Rietvald har kommit på denna geniala idé, brodera ditt smycke i vilken färg du vill, när du tröttnat så tråcklar du upp igen och byter färg. Att ingen kommit på denna idé förut?
Silversmycken med personliga foton. Du kan skicka in vilket foto du vill och Tjand Co gjuter in din bild. Silversmycken som ger en möjlighet att sätta in foto på din bebis eller någon annan kär är en fin gåva till dig själv eller farmor eller mormor?

Marie Claire Maison är fransk inredning som bjuder sina läsare på mycket

51797-2895

Jag blir väldigt glad av Marie Claire Mainson.
För det första, de bjuder sina webbläsare på så mycket, bilder, tips, inredningar - och du behöver inte vara prenumerant. Marie Claire är en fransk inredningstidning. Det är annars ganska snålt med den varan, det som kommer gratis menar jag. Men här kan du hämta hem inspiration i långa banor. Det tycker jag är bra marknadsföring. För  om de har så mycket fint att bjuda på - då måste väl också tidningen vara väl värd att prenumenera på? Hör kommer ett rött tema, jag kommer med flera färgtemor och exempel på acessoarer från de butiker och handlare de länkar till i Frankrike - var så lugn.

Schabloner för alla smaker hos Henny Donovan

51797-2894

Henny Donovan har schabloner i alla storlekar och massor med smarta ideér för hemmet. Schablonerna går att använda på golv, väggar, tyger, kläder - ja, det finns så många tips på Hennys webbsida så att mina schablonfingrar darrar av vällust. Särskilt snyggt var det vita trägolvet som har en bård kring kanterna - mycket snyggt. Det finns även mer strikta mönster för dig som gillar det. Hoppas du tycker att detta var ett kul tips nu inför våren att börja planera för.

Emmery & Cie får mina inredningsdrömmar att vibrera

51797-2893

Emmery and Cie har den mest genomtänkta presentationen jag sett. Fotografierna, presentationen av varorna, färgerna, profilieringen. Ja allt förhöjer mina lustkänslor att söka vidare på deras webb. Jag har sett många, många webbar, så det är bra gjort. Du förflyttas till en annan tid, en annan plats. Om du söker efter mängder av inspiration så tror jag att denna webb är något för dig! Länk till denna fina webb.

Dessutom lyckades jag krocka med Cleopethras blogg om denna artikel. Så är det när man är inne i sitt. Jag hänger inte riktigt med. Lite stressad av att hinna med att lägga upp artiklar efter jobbet. Sorry - här är en länk till Cleos inlägg om samma sak!

Fint i fönstret till vår

51797-288751797-2886

Hur du ska kunna få till det snyggt i fönstret till vår får du tips om hos Salong K, en nättidning på nätet så klart. Jag älskar färgerna, acessoarerna och den där lite flärdiga känslan hos dessa fönster.

Camilla Halvardsen finns hos Russinet

51797-288351797-2884


En fantastisk 5 armad kreation! Från norska designern Camilla Halvardsen kommer denna praktpjäs. Laserskuren plexi med ljuskoppar i glas. Lyx på hög nivå som frammanar det där

välkända habegäret...finns så klart hos svenska Russinet.


Pinuppor, dödskallar och kitch

51797-288251797-288151797-2880

Vem har sagt att man måste ha sängkläder i traditionella mönster? Om man vill ha lite kitchigare tyger som en överraskning i sovrummet så kanske det som Sin Linnen är något? Bara namnet antyder som om det skulle vara något värre, eller hetare :)

Lantlig design med rosor

51797-277351797-2772

Hos Lantlig Design hittar du det ultimata romantiska till torpet, eller det romantiska sovrummet. Påminner om sommaren på något vis. Jag kan tänka mig att min sambos 10-åriga syskondotter skulle älska detta. Hon vill så gärna ha en sänghimmel, "men den får inte vara rosa" - håller helt med henne där :)

Natori visar vackra textilier från Asien

51797-287751797-2876
51797-287951797-2878


Natori har vackra sensuella kläder och sängkläder från Asien
Natori är ursprungligen från Filipinerna och är utbildad konsertpianist, du kan läsa mer om henne och se allt det vackra på hennes webbsida: "Natori grew up surrounded by strong, supportive role models. “Women in the Philippines are encouraged to be entrepreneurial,” she explains. “It's a very matriarchal culture.” Natori's earliest success was as a classical pianist, and she performed a solo concert with the Manila Philharmonic Orchestra at nine. But from a very young age she knew that business was her true calling and she left Manila for New York."

Finns det en rondellhund i din stad?

51797-2871
Foto: Dagens Nyheter.

Dagens Nyheter visar upp de som startade Rondellhundstrenden" Etablissemanget försöker lägga ­beslag på rondellhundarna. Det menar de två ­studenter som ­placerade ut en trähund i Linköping och startade en mass­rörelse. Nu träder de för första gången fram offentligt. Det är bara ett halvår sedan den första folkhunden dök upp i en rondell i Linköping. Nu finns de fantasifulla djuren över hela landet och har till och med börjat dyka upp utomlands." Läs hela artikeln på DN här.
Har du sett någon  rolig rondellhund och var i så fall? Den roligaste jag såg var i Dalarna, där satt en tomte i en solstol under en jätteskulptur som redan fanns i rondellen. Tomten var i naturlig storlek och såg helskön ut


Eysa bor så vackert


51797-287051797-2869

Såg ett så vackert hus, var tvungen att fråga om man inte kunde få se mer av hur det ser ut. Det fick vi alla.
Så här skriver Erika som äger huset: "Vi bor i en gammal skola från mitten av 1800-talet. Jörgen flyttade in 2003 och har gjort enorma renoveringar i hela huset. Jag flyttade in 2005 och sedan dess har vi inrett huset tillsammans i vår gemensamma smak. Ganska enkelt och i ljusa naturnära färger som vi båda tycker om. Vi har otroligt mycket kvar med huset, men det tar både tid och pengar så man får ta det pö om pö." Titta in på hennes blogg Eysa.

Hem Feber

Många frågar mig om var man kan hitta mycket design, nyheter, inspiration, tips och ideér.
Jag tycker ni kan kika in på Hem FEBER.  Du hittar även annat som jag bland annat tycker är kul på Feber.se - tekniska prylar, är frälst på teknik nämligen.

Rolig design från Radi Designer kakor och Marlboro

51797-284351797-284151797-2842

Radi Designer har gjort mycket fint och roligt. Här visar jag det som är roligt. Kakan som ligger i kaffemuggen är formad som om den skvätte iväg inifrån kaffekoppen, men är bakad i den formen bara - en riktigt kul idé. För Marlboro har Radi Designer tagit fram en reklamprodukt som bygger på att "cowboyen" klistrar fast sin stjärna under bootsen och därmed kan göra som förr - nämligen tända ciggen som en äkta "movie-cowboy".

Hygge i London har hyggliga ting

51797-283551797-2836
51797-284051797-283951797-283851797-2837

Hygge i London har myckert vackert för ögat att titta på.
Jag tycker extra mycket om Hygges lampor och bordstabletter (eller heter det tallriksunderlägg?). I tunnt träfanér har man skurit ut mönster och sedan skapat de mest fantastiska lampor och underlägg. Kaffemuggarna med ingjutna kakor i botten är en extra bonus i denna affär. En bonus blir det även för de som dricker ur muggarna - att hitta en kaka i botten är inte alls dumt! Mums. Kika in och besök Hygge om du vill drömma dig bort en kulen dag som denna.

Zaishu en idé om att hjälpa behövande barn

51797-282351797-282251797-2824

Idén med Zaishu är att man har workshops med konstnärer som gör ihopfällbara bänkar i japansk tradition och vinsten av försäljningen går till behövande barn. Dessa bänkar att jättesnygga och varje exemplar blir något unikt.  "In April 2006 Zaishu spent 3 weeks hosting art workshops in India. Supporting 90 orphaned children. The proceed will be used to assist the children with their healthcare and education."

Hur verksamheten startade beskrivs så här: "Launched with stenciled street artwork at the Australian Centre for Contemporary Art in 2004 Zaishu has grown to become an international art project."

Auduki en metallisk böna

51797-280251797-2803
Auduki en metallisk böna
Mathmos webbsida står att läsa om bönan:"When turned off aduki ni looks like a totally metallic bean, heavy and perfect to hold in the hand. Turn Mathmos aduki on and it comes alive changing through a spectrum of colours."


Inge Sempe formgivare med känsla för det ljuva

51797-280751797-280651797-2805

Inga Sempe har ett skönt formspråk. Inga Sempes plisserade lampor är snygga och hennes kruka som nästan påminner om ett badkar är så enkel men finurlig med sina detaljer. Glas som ljusstakar blev ju väldigt fint - kankse man skulle ta och köpa en glasborr?

Dog Artist designar kändiseliten bland hundar

51797-281051797-2809
Tanja Fylking driver Dog Artist. om efternamnet känns bekant så är det för att hon är gift med Mr Fylking. Jag tycker Tanja har ett fint sortiment, och om man är beredd på att poppa upp sin voffe så bör man hitta fina saker för jycken i Tanjas web shop.

Ljuslyktan Thaw som smälter från Mathmos

51797-2804

Mathmos har denna roliga ljuslykta. Thaw har en form som kommer med lyktan, du fyller formen med vatten och sedan fryser du den, plockar ut din form och tänder ljuset. Vackert smälter sedan isen kring ljuslyktan. Kul idé eller hur?

Noisy Dog målar av husdjuren

51797-276251797-2761

Noisy Dog målar av husdjur på det mest charmiga sätt, nästan lite karikatyr blir det. Jag blev sugen på att testa denna teknik själv. Mopsen är ju underbar i sitt lite koleriska uttryck.

Karmameju - för det ultimata mysrummet

51797-277151797-276951797-276751797-2770

Golvkuddar, plädar och kuddsystem för att bygga en egen smart lounge hittar du hos Karmameju du hittar bilder från privata- såväl som mer offentliga hem. Superfunktionell design för uterummet.

The Bucket Seat av Carl Clerkin och File Picker

51797-279251797-2793

The Bucket Seat av Carl Clerkin - Bär bort din stol med ett handtag,  och the FilePecker skulle liva upp kontoret hos oss i alla fall. Man tar stolen med sig in på det kontoret man vill besöka. Details är en kul webb med kul saker.

51797-2794

Ibride designar halva hundar och strutsar

51797-276051797-2759

51797-279551797-2796

Ibride leker med former, faller som en fura för hans lekfulla former. Vad underbart knäppt och ändå så finns det ett allvar kvar på näthinnan när man ser hans konstverk. Märkliga saker - ska man tycka om dem eller tycka de är fula? Jag faller, de är så sköna.

Anthropologie har släppt vårnyheterna

51797-275151797-275251797-2753

Anthropologie har släppt vårkatalogen, nu skulle jag gärna vilja flanera i deras butiker. Det randiga bordet blev en favorit och lampan som man hängt munblåsta glasbollar. Det blå skået hade en udda lösning på dörrarna men är lite för "bonnig" i stilen för min del.

Köp designade tatueringar - bara att tagga in RESET DESIGN TATTOO

51797-279951797-279851797-2797

RESET DESIGN TATTOO erbjuder designade tatueringar. Kolla in trädet på armen, det är ett vaccin-träd. Be doktorn vaccinera dig i ett av hålen, och tatuera därefter in polio, stelkramp, havrex, difteri. Coolt va? Eller i alla fall ganska kul tyckte jag. Något för bloggaren Lars på Slottet som somnar när han blir tatuerad...

Nu pyntar vi strömbrytaren - och uttagen


51797-278851797-278651797-2787
51797-2791

Med vinyl kan man göra mycket vacker. Switch Plate - dekorerar strömbrytaren, du kan köpa plast "biten" i flera färger. Om du är sugen på att ha en liten gris, en elefantunge eller kalv så ska du kiika här, Adrien Gardère har designat tre versioner av sitt Zoo. Panthéon Circle Black kallas cirkeln med djur i taket, du köper den på Poaa.

Japanska matlådor - ingen lek för morsorna

51797-277651797-277451797-2775

Snyggaste matlådan - en press på mammorna i Japan? Eller är detta kul - berätta gärna för mig. Om du själv vill göra gristrynen av mortadellan och tomtesäckar av ris så får du bra tips på denna webb. Om någon kan japanska så får ni gärna översätta tipsen på webbsidan... Se fler här.

Dödskallar och rymdraketer om du vill vara rätt inom broderi

 51797-276651797-2764

Mysiga små broderier och ritningar till dessa hittar du hos Sublime Stitching. Du har många mönster att välja mellan att dekorera handdukar, kuddar och kläder med. Om du vill vara inne när det gäller broderi så är det här det närmaste du kan komma.

Wary Meyers inreder i retro stil - vågar blanda det mesta

51797-275051797-2749

Det sköna med Wary Meyers är deras stilblandning. Så totalt retro men ändå med en känsla för lite stilblandning. Finns det något segare än att komma hem till någon och antingen har de furuhelvete (eller Furu-hell som Simon o Slott o Koja säger)  eller minimalist-nojja? Jag trivs bäst mitt i mellan. Allra bäst med en människor som är varma och inbjudande så klart - sedan kan jag sitta på en drickaback och dricka rödtjut och ha lika trevligt.

I-pod Alarm Clock i en helskön leksaksdesign!

51797-2748

iPod Alarm Clock designad av Accurian lär bli en hit bland I-pod älskare. Jag gillar skarpt den lite barnsliga designen på denna väckarklocka, den ser nästan ut som en leksaksklocka eller hur? Nu är det inte långt kvar innan även jag slår till på en I-pod!

It charges overnight to be sure you will have a full battery at work the next day, and hit snooze (if desired) when it wakes you in the morning.The Accurian Alarm Clock for iPod is currently available for $49.99 at RadioShack stores nationwide, and also sells under the Edifier brand outside of the US.


Sera Hersham Loftus inreder med boduar som förtecken

51797-274751797-274551797-274651797-2744

Sensuella bilder, sensuella tapeter, silkiga material har gjort Sera Hersham Loftus till en anlitad inredare. Hotell, nattklubbar och privata hem anlitar henne och hennes känsla för det ombonade och sensuella. Shabby chick upphöjt till fjäder och sammet? I like hur som helst, skulle gärna ha ett sovrum i sammet, silke och smal kropp som tjejerna som ligger utspridda! Ha ha :D

Med pistol och Badmössa kommer du långt, Atypyk och Koffski ger framgång

51797-274251797-274151797-2743
En t-shirt med pistolen tryckt på ryggslutet, en plånbok som liknar ett  hölster och badmössan som egentligen är en necessär. Charles and Marie saluför föremål som inte är vad de ser ut att vara vid första anblicken.

Koffski - A Very New Wallet....... €349.00
Atypyk 'Be Tough' T-Shirt ............€40.00
Swimming Cap Toiletry Bag....... €18.50

The Cool Hunter lyfter arkitekttävling i Kina

51797-2740

"Atkin's Architecture Group won the first prize award. Set in a spectacular water filled quarry in Songjiang, China, the 400 bed resort hotel is uniquely constructed. With underwater public areas and guest rooms, the resort also boasts cafes, restaurants and sporting facilities." Tycker Kina är läskigt i sin eftersträvan att bli modernt - samtidigt blir man imponerad.
Artikel från The Cool Hunter

Kohler kan badrum med multi kulti mönster försöker man tillfredställa fler smaker

51797-2739
Foto: Kohler

"Artist Editions Top Art collection" i denna serie från Kohler menar man på att varje smak ska bli tillfredställd, om du gillar färg och mönster så har du ett handfat som heter duga. Tjejen följer inte med på köpet. Med tyger i samma stil skapar du värsta spat.

Inred sovrummet med inspiration

51797-273851797-273751797-273651797-2735


Vilken färgskala ska man välja i sovrummet? Vad tycker jag - tänk om jag tröttnar? Vad är harmoniska färger? Vågar jag välja vitt, tänk om det blir som på sjukhus? Är inte beige tråkigt? Vad ska jag göra med den där konstiga gula tavlan jag fick av moster? Kanske får du svar på frågorna genom dessa inspirerande bilder, jag hoppas de ger en kick i rätt riktning!


Aqua gallery har århundradets mest fantastiska lampor

51797-273351797-273251797-273051797-272951797-2734

Vad mer kan jag drömma om? Dessa konstverk, kreationer kommer slå hela världen med häpnad, det är jag helt övertygad om. Aqua gallery har dragit upp havsanemonerna från djupet och trollat med textilier och fantasi - jag är så såld på detta att jag utnämner dessa till Roomservice Toppdesign.

Akvi Home har känsla för detaljer

51797-272551797-272451797-2723

Vackra ting hittar du hos Akvi Home, tvålkoppen med zenkänsla är enkel och vacker, tvålkoppen har en avrinningspip, så slipper du en blöt och kladdig tvål. Den enkla, men dyra, 1800 kronor närmare bestämt, tandborst-huvudhållaren håller ordning på de där småttingarna. Kan vara så att cernit-lera, med en sten inuti och två metallpiggar gör jobbet - men jag är osäker.

Amy Butler designar retro tyger

Amy Butler tygerAmy Butler tygerAmy Butler tygerAmy Butler tyger

Amy Butler designar retro tyger och hon har fria symönster på sin webbsida att ladda hem inga stora saker dock men en lavenderpåse och ögonmask kan du sy upp. Ungefär vad många av oss klarar. Tänk vad mycket jag sydde förr, men nu är det modernt med panelgardiner och löpare. Det finns så mycket färdigsytt så jag undrar hur länge man orkar stå emot?

Hemma hos Smyckedesignern Rebecca Elbek

51797-2714
51797-2713

"Smykkedesigneren Rebecca Elbek har indrettet sig med en god blanding af gamle møbler og nyt design i den store villalejlighed nord for København" skriver Boligtorvet varifrån bilderna är hämtade. Det jag gillar med hennes til är att i det vita avskalade så har hon vågat ta ut svängarna med väldigt klara och tydliga färger. Detta gör ju att alla möbler och tyger sticker ut från det vita. I och med att hon begränsat sig till öar eller grupper med färger så känns inte rummen plottriga.

Roomservice fixar namnskylten till dörren på webben!

51797-271251797-271151797-2710

Hos Dörrskylt fixar du din dörrskylt för cirka 400 kronor. Du designar den själv i deras smarta design program.  Jag valde naturligtvis Roomservice som namn på min skylt. Liknande produkter hittar du hos Dörrskylten.


Secco Shop har smycken av tangenter

51797-270951797-2708

I Helsingfors har Secco Shop en återvinningsidé a-v mobiler och miniräknare tillverkar man smycken.
Om du har nerver av stål så kan du pilla bort tangenterna från plattan på din gamla mobbe
och göra ett par örhängen! Ha ha.

Dagmar Binder trollar med filt i textila kreationer

51797-270251797-2701
51797-270551797-2707

Foto: Roman Kuhn


Filt, mode, konsthantverk - många epitet ryms inom Dagmar Binders folkloristiska kreationer. Tycker att Dagmars plagg är mystiska, nästan hämtade ur Sagan om Ringen eller någon annanstan-landet med en lite överjordisk känsla.


RSS 2.0