Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Anthropologie en pärla i cyberspace

51797-3018
Produktbilder Anthropologie

Visst är Anthropologie en pärla i inredningscyberspejsen? 
Allt är så där "lite extra", med liten extra touch, en extra knorr. Deras inredning leker med mina ögon och får mungiporna att dra sig uppåt. Plockade ihop en sådan där favoritfärgskala med lite munsbitar :) Snart tar Pias Place över här och jag knåpar på mitt ista inlägg för en tid framöver.

AirPod - luftrenare som hänger på pod-trenden

51797-3017

Yanko design lyfter fram AirPod -  en luftrenare som till likhet kan förväxlas med en IPod. Jag vet inte riktgt vart gränsen går för plagiat eller om företaget har någonslags tillstånd. Men visst, luftrenaren är snygg hur snygg som helst!

Kakel som framhäver det som förr skulle döljas

51797-3016
Fotografier Studio JSPR Eindhoven

Designbelönade kaklet från nederländska företaget JSPR Eindhoven är så läckert. Här lyfter man fram det som man förr ville dölja, rören, nu blir de rena dekorationerna. Till detta kakel-kit har man dessutom tillfört kranar och duschar som matchar in och det hela blir en komplett synvilla.

En underbar samlingssajt med möbler och design

51797-3014
Fotografier Wabnitz Editions LTD

En underbar sida med en härlig samling av leverantörer hittar du hos Wabnitz. Här finns det mesta av underbara idéer för alla smakinriktningar.

Betsey Johnson kläddesigner med smak för rosa

Rosa är hett i vår!
Fotografier House and Garden

Betsey Johnson är världsberömd designer och galen i färg - en färg, rosa. Nu kanske inte alla vill ha ett rosaskimmrande drömhem som Betsy - men pasteller är annars vårens hetaste trend inom inredning och -  säkert inom mode. Betsy vill att hennes hem ska påminna om en hotellsvit i New York. Och visst gör den det. Jag gillar hennes stil och det är ju dit man vill nå, att våga vara ulltra-egen i sin stil. Här kan man glömma skandinavisk minimalism och vältra sig i både leopard- och tigermönstrade gardiner, guldramar och målade poträtt av husets härskarinna. Säg vem kan bjuda på allt detta i Svedala?

Robbie Spina och Joe Zito designar tofsar

51797-3009
Fotografier Robbie Spina och Joe Zito.

Spina design gör extravaganta detaljer för hemmet
Jag hade ingen aning om att det fanns så mycket gardintofsar. Hade du? Dessa killar arbetar med höjdare från Wedgwood & Mulberry till Van Cleef & Arpels. Då har du redan gissat att tofsarna inte direkt är billiga? Närmare bestämt från ca 1500 kr och uppåt får du betala för dessa kreationer i tofseliten. Det som tydligen skiljer dessa tofsar från andra tofsar är att Robbie och Joe har en unik förmåga att blanda material som ingen annan tofs-skapare gjort förr.  Ingen annan tafsar på deras tofsar.

Fotografen Henrik Saxgren har rest över hela Norden

51797-3006
51797-300551797-3007
Ur boken ”Krig och kärlek”(Bokförlaget Max Ström). Fotograf Henrik Saxgren
  • Varför hamnade tamilen Suba med sin hustru Mathi och deras två barn Niro och Nithu i Skrova på Lofoten, där de fick jobb på Ellingsen fisk?
  • Hur gick det till när Dimitri Aleksandrov från Ural i gamla Sovjet hamnade på Färöarna och hur kom det sig att han där blev ihop med thailändska Piaymon Khiedihong?
  • Solange, Titiane och Joana är brasilianskor som lämnat värmen för kalla Finland. De har alla träffat finska män som jobbat med telekom i Brasilien. Nu är de med i samma sambaorkester i Uleåborg. För en gång skull stämmer reklamen: Nokia – connecting people
Men vad hände dessförinnan och därefter?
Fotografen Henrik Saxgren har rest över hela Norden och mött människor som kommit från hela världen. Nu bor de i Luleå, Reykjavik, Göteborg, Helsingfors, Århus, Lofoten och en mängd andra platser. De har kommit av två skäl -krig och kärlek.   

Finska temat fortsätter med HEL LOOKS mode på topp

51797-2999
Fotografier  Liisa Jokinen och Sampo Karjalainen (ej släkting)

Jag är född i Helsingfors. Och killen som står högst upp till höger i kollaget står framför centralstationen i Helsingfors. Det var min morfars favoritställe, där åt vi alltid Lihapiirakkaa med honom det vill säga köttfärspiroger, mums och pratade med morfar Hugos polare på stationen. Skitmysigt.

Finnarna är ju grymt trendiga och HEL LOOKS är en vandringsutställning som visar modet 

HEL LOOKS-utställningen visar pärlorna bland fotografierna på gatumodesidorna som Liisa Jokinen och Sampo Karjalainen startade år 2005 och som presenterar stiligt och personligt klädda helsingforsbor i alla åldrar. Förebild för HEL LOOKS är Shoichi Aoki och hans tidskrifter Fruits, Street och Tune vilka dokumenterar gatustilar. Utställningens bilder är tagna under åren 2005?2006 på gator och klubbar i Helsingfors.


Personerna på fotografierna i HEL LOOKS-utställningen är kreativa i sin klädsel
De planerar själv sin stil och nöjer sig inte med de färdiga alternativ som klädaffärerna erbjuder. En del skapar sin stil genom att använda second hand-kläder och -accessoarer ? en del syr själv för att få precis sådana kläder som de vill ha. En del ändrar om ett färdigt plagg med små element för att plagget bättre skall motsvara bärarens personlighet.


Mainstream-modet globaliseras. Samma klädkedjor och -märken finns så småningom i alla världens metropoler
I sådana kläder kan man inte längre skilja sig från mängden eller skapa sin egen personliga stil. Därför får små märken, individualitet och unika plagg, sådant som någon skapat själv, skräddarsydda plagg, allt större betydelse. Modefältet splittras. Det finns många olika slag av mode och vem som helst kan skapa mode. Mode kan uppstå var som helst, till exempel i Helsingfors.


Rocket St George har alltid det senaste inom design och inredning

51797-2993
Fotografier Rocket St George. Fotomontage Helena på Roomservice.

Den där silverväskan drömmer jag om - exakt den vill jag ha till våren. Den skulle vara perfa, med snyggt rosa foder. Rocket St George har alltid det där senaste: tejp med spetsmönster, vykort med sammetstryck, glasunderlägg i poslin och snygga smycken i pärlemor. Om du vill ha koll på det hetaste och trendigaste så ska du kika in på deras (något röriga) webb.

Lättskötta orkidéer visas upp på Salong K

51797-2990
Fotografier Salong K. Fotomontage Helena på Roomservice.

Lättskötta orkidéer är bland det bästa jag vet och just tips på sådanan och hur de ska skötas ser du hos SalongK. Jag har köpt några dyrare varianter och som då även var mer avancerade att ta hand om men de överlever inte i vår lägenhet. Våra fönster har sol hela dagen och på vintern drar det friskt från våra spröjsade pittoreska fönster-monster. Det är ju så i gamla lägenheter - det känns att man lever och allt är inte så tillrättalagt. Något som ger mig harmoni och livskvalité är att gå i blomsteraffärer och trädgårdar. Doften av jord och alla vackra växter får mig att komma i balans. Som små oaser tycker jag att blomsteraffärerna är.

Marimekko visar upp våren

51797-2988

Fotografier Finnish Design Shop. Fotomontage Helena.

En av de få saker man kunde vara stolt över som barn och som finne, var Marimekko. I övrigt verkade alla mina svenska klasskompisar tycka att finnar var hopplöst ute, drack Kosken, slogs med kniv, gapade på finska och var i vägen. Idag kan man ju lungt konstatera att Marimekko knappast var lika stort som idag, men det räckte för mig. Idag finns ju Nokia också. Fast idag är jag ju svensk, 40 år i Sverige gör en svensk och jag är nöjd med det. Roligt är att kunna finska, ibland kan jag stanna upp och tänka: "vad roligt att jag fick ett språk gratis - kunde i och för sig ha varit typ Italienska eller något mer användbart".

Fast jag tror fördomarna är rätt stora idag med, jag förvånas mer av att finnarna är så trendiga i Helsingfors där hela min släkt bor. Men i Sverige är det rätt tyst om detta - att det går ganska bra för Finland. Men kanske vill man ha det så? För man vill ju inte känna sig mindre än en finne. Men tji fick ni till slut.

Bird chair cat nytänkande som visas upp hos Yanko Design

51797-2982
Fotografier Nel. Fotomontage Helena Karjalainen

Yanko Design är en favoritsida för mig när det gäller webben. Ett - de har mycket tekniska innovationer, det är kul, då jag älskar tekniska prylar. Två - de visar även upp industridesign - vilket var ett av de drömyrken jag hade i 20-årsåldern.

Nel har skapat dessa möbler i block med utskurna djur. Tycker de är älskvärt charmiga, tänk en av dessa på den arbetsplatsen där jag arbetar. Det skulle få mina mungipor att peka uppåt en grå morgon!

Linda Baker inredare med egen webbutik

51797-2980
Fotografier Linda Baker. Fotomontage Helena Karjalainen.

En fin webbutik där det kryllar av turkost, aqua och vitt  - mina favoritfärger, är engelskans Linda Bakers webb. Linda Baker har även gett ut en inredningsbok precis som heter Wall to Wall med över 150 sidor med smarta lösningar för hemmets väggar. Riktigt fina är kuddarna i vitt med paljetter och värmeljushållarna som liknar koraller. Allt har en hög feminim- och mysfaktor för dig som gillar den stilen. Inte så mycket för 50 - och 60-talisten.

Babynord och Babylonia gör babyns liv riktigt mysigt

51797-2979
Fotografier Babynord och Babylonia. Fotomontage Helena Karjalainen

BabyNord och Babylonia marknadsför produkter för gravida. Peppadockorna, babyhängmattorna och vissa av Babylonias bärsjalar  är tillverkade i "Fair Trade". I Eskilstuna finns deras produkter hos Nära och Kära på Köpmangatan där jag fick idén till denna artikel.

Det var intressant  att läsa att skallror har en lång historia och förekommer i nästan alla kulturer - nästan alla kulturer har skallror med olika funktioner. I vissa kulturer anser man tex att de skyddar barnet mot olycka. Babynord har söta skallror som är  silverpläterade och man kan ge bort dem i doppresent.

Dessutom finns en riktigt smart produkt, små barn föredrar ofta att ligga med ryggen böjd i en naturlig ställning, på samma sätt som de har gjort i magen i nio månader.  Babyhängmattan ger barnet en naturlig kroppsställning med stöd för hela ryggen. I en hängmatta ligger barnet mysigt och omsluten. Dessutom vill bebisar ofta ha lite rörelser för att komma till ro och somna,  vilket hängmattans gung ger. Babyhängmattan är tillverkad i Indien i en Fair Trade-organisation.  Den roliga vaggan i wellpapp som är ihopvikbar kommer från Baylonia som är ett Belgiskt företag, vad jag förtsår så är Babynord och Babylonia i samma koncern.

Acacia en liten webbutik jag vill ha till Sverige

51797-2975
Fotografier Acacia.

Vissa små webbutiker jag hittar på nätet skulle jag gärna vilja ha i Sverige, Acacia är en sådan. Här hittar man ting för harmoni och levnad. Det finns ett sortiment för hemmet, skönhet, sex, meditation och kläder. Det finns till och med tavlor som jag blev lite inspirerad av, tekniken för dessa verkar mysig att arbeta med. En riktig multi kulti butik. Vi må ha internet - men det är inte alltid de levererar till Sverigge.

Populärt att smycka och pryda sina väggar

51797-2974
Fotografier Clipso-Design

Något som jag märker är populärt bland mina besökare det är idéer om hur man ska inreda, smycka och designa sina väggar. Clipso Design är ett företag som satsat på just detta, en form av fototapeter med lite annorlunda motiv än de där med skog, sjö och höstlandskap. Kan detta vara något som väcker skaparglädjen i dig? Det gäller verkligen att hitta den rätta väggen för en sådan här stor bild, eftersom den sätter tonen för hela rummet. Jag skulle gärna ha någon av de klassiska damerna som fondvägg bakom min säng.

"Hello Africa"med Mattias Särnholm och Johnnie Krigström

51797-297251797-2971
"Hello Africa" med Mattias Särnholm och Johnnie Krigström

I det nya programmet "Hello Africa" som startar ikväll klockan 20.oo på Kanal 5 ska Mattias Särnholm och Johnnie Krigström bygga upp en skola till barnen i en by. Misären i Etiopien blev för mycket för Roomservice-killarna Johnnie Krigström och Mattias Särnholm berättar de i Expressen. Under sitt senaste projekt "Hello Africa" har programledarna fått ta hjälpa av vänner och familj för att bearbeta de smärtsamma upplevelserna.
- Man har blivit förändrad som person, det har jag redan märkt av. Ska det vara så svårt att hjälpa små barn i nöd egentligen? säger Johnnie. Se video.

- Vårt huvudprojekt var att bygga en skola i Etiopien för 300 barn i samarbete med Unicef. Man skulle få följa oss under den resan, alla människor vi lär känna, våra känslor och intryck. Så var det tänkt, men allting blev kaos, och vi startade ett eget, oplanerat, projekt.

- Mattias: - Vi trodde att vi skulle vara på plats och handgripligen bygga skolan tillsammans med etiopiska byggjobbare. När vi kom dit visade det sig att skolan var otroligt mycket större än vad vi hade räknat med, och att 100 byggare redan hade fått jobbet, så jag och Johnnie blev någon slags sysslolösa tyckare, byggturister som gick runt och kollade på arbetet. Läs mer på Salong K.

Elisabeth Ohlson Wallin - en politisk fotograf jag beundrar

© Elisabeth Ohlson Wallin
© Elisabeth Ohlson Wallin Vernissag på Galleri Kontrast, Stockholm,
lördagen den 17 februari kl 12 ? 16.

Elisabeth Ohlson Wallin stötte jag på för första gången under universitetstiden, då aktuell med Ecce Homo. Debatten var het och jag skrev en uppgift om debatten kring Ecce Homo där Elisabeth, Jonas Gardell och Stanley Sjöberg, som är präst i Pingstkyrken var inne i.

Idag är hon aktuell med utställningen ?Livet ? med tiden? där visar hon ännu en gång sitt samhällsengagemang. Med sina bilder av den åldrade människan vill hon hylla de äldre och den livserfarenhet som åren ger. Elisabeth har följt kvinnan på bilden längst upp till höger, jag tro att hon heter Mary. I kontakten med henne har hon träffat fler äldre och fått ta del av deras historier. De svartbilda bilderna som är projicerade på eller vid sidan av varje person berättar en historia. I Marys fall är det hennes älskade man, i en del av åldrandet ingår det att mista de man älskar.

Village visar upp sin vårkollektion i affärerna

51797-2969
Fotografier By permission Serholt AB

Har du sett allt fint som dykt upp i Villages affärer? Jag blev så förtjust i det där lilla vita bordet med perforerade hål i. Vilka är Village egentligen? De finns överallt och butiken här i Eskilstuna är jättestor. 1996 startades den första Villagebutiken. Idag finns det 28 franchisebutiker! Village är Serholt Sweden AB´s inregistrerade varumärke och har sitt ursprung i byn Horred.

Butikerna kommer snart att spira av mönster som Frö och Äppeblom och i vår är det en mjukare färgskala som slår an tonen bland nyheterna. Vad sägs om mjuk rosa, fräsch aqua, ren sand och skir grön? En palett som tilltalar mig  - som desperat letat efter dessa färger då jag mitt i vintern bestämde mig för att: "Pastell - det är min grej". Nu är det bara att köra.

Otro Desino leker med design och teknik

51797-2968
Fotografier Otro Diseno

Ljusslingan är en matta, ganska fint att ex lysa upp badrummet med på natten och slippa tända badrumsbelysningen. Duken med myrorna som vandrar över bordet är charmig och man kan ju nästan låna denna idé och göra en egen med potatistryck? Keramikplattorna med brellalfabetet är underbar i sin enkelhet. Skålen med broderade rosor har du sett förr - fast då var det ringar som jag visade med eget valt mönster. Titta in till OtroDiseno och upptäck fler föremål.

MiaFia drömmer om en illustrerad barnbok

51797-2967
Copyright MiaFia. All rights reserved. Photomontage by Helena Karjalainen.

Mia är en av mina allra käraste bloggvänner. En sådan där ouptäckt skön talang bland illustratörer. Jag har sett ganska många arbetsprover i mina dagar och blir lite förvånad att Mia inte upptäckts ännu. Jag vill visa upp hennes fina bilder, hennes värme och hennes sätt att visa och lyfta fram barnet i sina teckningar.

Om det är något jag värnar om, så är det barnens rätt till en harmonisk tillvaro, med föräldrar som bejakar dem, med lärare som hinner med. "Det krävs en hel by för att fostra ett barn" - det är sanning. För om vi alla säger att vi  inte orkar bry oss så är det alltför lätt att barnen kommer i kläm. Mia bryr sig och ser sina barn - och det är en glädje att titta in genom hennes ögon hur gärna hon vill visa både det ledsna och vilsna barnet, likväl som det lyckliga.  Det är med stolhet jag presenterar en nyfunnen stjärna :)

form4element - svensk design som förlitar sig till naturen

51797-2965
Fotografier form4element

" Inspiration kan man finna på så många olika ställen. Vår aldrig sinande källa är ju naturen men även resor är en frisk fläkt för tankeverksamheten - dels att se vad andra händer har gjort men också att få perspektiv på det man själv gör. Ofta händer det att man kommer hem och ser nya saker i det gamla och möjligheter öppnar sig som man inte trodde fanns." Så skriver Yvonne på sin webbplats.

När jag ser allt som hon har skapat så ser jag ju de möjligheter hon beskriver - men grejen är att få till det. Attt ens tänka tanken, men Yvonne ser de små detaljerna och kan omsätta dessa till verklighet. Njut av form4elements webbplats med  vackra fotografier och inpirerande lösningar

De Marias - Nederländska lampor som blir en hit

51797-2964
Fotografier/Photos De Marias

De Marias - de här tjejerna tror jag stenhårt på. För det första deras koncept är användbart både för kommersiella intressenter, dvs affärer, företag och andra som vill marknadsföra sina produkter. Dessutom kan de rikta in sig till oss vanliga konsumenter - fotografierna behöver ju inte i alla lägen vara brudar? Vet inte vad Bingo skulle tycka om detta uttalande? Hans blogg Moore-bloggen ligger  etta på Bloggtoppen bland kulturbloggarna. Så lite kulturintresserad är han grabben - kanske även designintresserad? Kanske ser han dessa lampor och tänker - åh alla mina bunnies ska vara med på var sin lampa?

Lamporna kan bli hur stora som helst: En logotyp, bilder på sin älskling - snackar katter och hundar här nu. Tapeter, växter, printa sina egna bilder man tagit - hänga upp ungarna i taket. Detta kan bli hur spännande som helst.

Kasta ut fondväggen och in med en fondmålning

51797-2962

Förutom snygga möbler och armaturer visar Palucco prov på otroligt snygga målningar för en fondvägg. Jag samlade ihop dessa för ett inspirerande kollage. Själv har jag en geisha som fondvägg i min hall, den var enkel att göra och resultatet blev snyggt. Du har säkert sett lösningen förut: OH-projektor, bild, rita av och klart. Min geisha tog mig cirka två timmar att göra. Jag målar över den när vi flyttar. Visst kan man personalisera även en hyresrätt.

Jag tycker att det är extra fint när en fondmålning inte sitter rakt på, mitt på en vägg, utan lite som här, som ett smycke kring en möbel eller på annat sätt strategiskt utplacerat.

Hannu Sarenström bor på Kinnekulle i Västergötland - ett inlägg tillängnad Cleo

Fotomontage av helena på Roomservice
Fotografier av Hannu

Detta inlägg är tillägnad min bloggkompis Cleo. För att hon finns i en liten trädgård i Göteborg ibland - och det mår hon bra av :)

Hannu Sarenström bor på Kinnekulle i Västergötland.
Där har han skapat en trädgård med en vacker växtsamling. Sedan Hannus böcker Rimfrost och trädgårdsdrömmar kom ut har Hannu Sarenström fått stor uppmärksamhet i trädgårdssammanhang, press och tv. Vårkänning, Trädgårdsmagi och Hannus mat är fler böcker av honom. Den senare utsågs av Stockholms Gartnersällskap till Årets trädgårdsbok 2003.

Terapi för fartblinda
Hannu Sarenström borde veta. Förutom att skriva böcker och göra tv-program håller han ungefär 50 föredrag om året och träffar massa människor som vill prata trädgård med honom.
− Det är alla olika slags människor, unga och gamla blandat, även om det fortfarande är en majoritet kvinnor. Men sedan tror jag också att det beror på att det fler kvinnor som far illa i dagens arbetsliv; de behöver helt enkelt trädgården mer.

För alla mina fartblinda vänner
Hannus webbsida är en otrolig inspirationskälla. Vilka fotografier - jag är såld på denna man. Om du blivit fartblind så titta in på denna sida - andas in bilderna, känn jordsmaken i munnen. Nu är det två månader kvar till våren. Du kan prenumerera på nyhetsbrev från Hannu - missa inte det!

ABC Home Furnishings startades av Paulette Cole

51797-2943

Paulette Cole ville göra en skillnad. Måste naturen och människorna utnyttjas till den milda grad som de görs idag? Nej sa Paulette och för tvåår sedan startade hon sitt företag ABC Home. New York Post skriver: " she wanted, to whatever degree possible, every chair, lamp and pillow sham to have social resonance beyond the cash-and-carry transaction, whether that meant the preservation of a dwindling rain forest or help for an impoverished, widowed weaver." Paulette har även fonder och annat arbete runt sin verksamhet som stödjer hennes frågor om en mer rättvis värld.

Jag tänker se vad vackra saker i det finns i vår värld, vilka fantastiska hem och miljöer det finns där ute. Tänk att få uppleva allt detta. Jag borde besöka New York och ABC Homes affär. New York lockar mig, det verkar så levande och inspirerande. Jag älskar London så why not The Big Apple?

Pyssel till Alla hjärtans dag den 14 februari

51797-2941

Martha Stewart tipsar om saker du kan pyssla med till Alla Hjärtans Dag nu den 14 februari. Egna kort med olika stämplar som du utformar själv. Kort och brevpapper med mönster av spets är fint. Ramen där fodret är en spetsbård blir en fin gåva att ge bort, eller att hänga upp på väggen där hemma.

De söta ljuslyktorna gör du av lite spetstyg, en luftballong och stärkelse som du sprayar över spetsen. Ta tyget och tråckla fint på ena sidan, knyt ihop under och tråckla. Ta enballong, blås helt enkelt upp ballongen inuti din lilla påse. Sparya på stärkelsen nu och låt det torka. Ta en nål - panga ballongen.

Nederländsk textildesign ger mersmak!

51797-2940

Meesters Vanderpark har skapat den vackra mattan, lik en blomma, den heter my secret garden passande nog, den är gjord i samma teknik som lapptäcke. Ännu ett Nedeländskt företag kan konsten att trolla med textil Studio van der Scheer som stickat ihop pölarna och överdrag åt Sjuan stolarna, jag förstår dem, en bit plywood som stol må vara hur trendigt som helst - men hem till mig kommer sjuan inte, möjligen med denna strumpa. Basta - som vi säger i Italien innan matdags.

Pölarna kan vara hårda, och användas som pallar eller små bord. Eller så kan de vara mjuka och runda och då använder du dem som snyggare varianter av saccosäcken. Att krypa in i pläden som jag kan släpa bakom mig då den är konstruerad likt en jättestor kappa tilltalar mig - om jag dammsugit ordentligt.

Boken MANGRANT / Play the man, av Britt Marie Trensmar

51797-2939
Fotografier av Britt Marie Tensmar som även fotograferat otroligt fina inredningsbilder.

Om det är något jag uppskattar hos en man ? så är det hans manliga kropp. Axlarna, rumpan, muskulösa lår. Tycker om en naken man helt enkelt. Jag vänder mig om efter en snygg man på stan, gör du det? Tycker om min sambo i detta avseende ? han får gärna snickra hemma i jeans och bar överkropp. Min man ska se bra ut, ha gelé i luggen, bra klädd- det är inte förbehållet enbart för mig.  


Min man sa en gång: ?Titta vad snygga tjejerna är jämt, fina kläder, fixade i håret, de går til och med med barnvagnar i högklackat? och bredvid går oftast en kille som inte ens orkat byta om från fritidsjackan till en fin jacka när han ska ta sin tjej på fika på stan en lördag. Jag uppskattar en kvinna som bryr sig, som ansträngt sig, hon behöver inte vara en supersnygg tjej, men vad attraktivt det är med en kvinna som visar att hon bryr sig. Va fan är det med tjejerna? Ställ krav på killarna!?

 

Vem har format och tolkat bilderna av dagens man? Det finns en hylla i varje Konsum med bilder på flickor, Slitz, Moore, Café, med väldigt intressanta artiklar. Med väldigt retuscherade bilder på flickor, de är numera nästan genomskinliga. En självklar prydnad vid smågodiset, tipskuponger och heminredningstidningarna  för tjejerna på hyllan under.  Jag vill ha en sådan där tidning med män, inte pojkar ? med oerhört intressanta artiklar i så klart!

 

Boken ?MANGRANT / Play the man? av Britt Marie Trensmar  ifrågasätter och omvärderar de bilder av sex och sensualism vi alla vuxit upp med och som vi fått oss serverade i en "jämställd" bildkultur. Bilden av den sensuella mannen verkar vara svårsmält i vårt samhälle, där vi tror att vi redan sett det mesta. Men en naken man? Herregud ? det går väl inte an?

Vi dränks i bilder av nakna människokroppar, måste den kroppen alltid vara en kvinnas, säger Britt Marie Trensmar. Bilderna till de nakna männen har Britt Marie Trensmar sammanställt både för skönhetens och rättvisans skull. Köp den på Bokus.


Mateus visar upp sin nya kollektion

51797-2938
Fotografier från www.mateus.se

Mateus är ett svenskt företag som snabbt blivit populärt och omtyckt. På Formex premierades de utställare som skapat innovativa och säljande montrar. Pris till bästa monter delas ut i tre kategorier: Koncept, Originalitet och Uppmärksamhetsvärde - den knep Mateus. "Med hjälp av lekfullhet och ljusets kraft skapas en samstämmig harmoni mellan två organiska rum." Se mer hos www.mateus.se

Högtalare som ser ut som högtalare och laddare som ser ut som lastfartyg

51797-2932

Info- Flat speakers heter högtalaren som är helt platt och mer liknar ett konstverk än en högtalare. Mycket snygg som surround sound för dinTV? Du hittar lösningen hos Studio Mold.

Tangentbordet med bilder som visar vad du valt för snabbval kommer från Art Bedev. Från samma ställe kommer musen Optimus som ser ut som en pil! Sonicum speaker system ser ut som symbolen för högtalare och vann mitt hjärta.

Lastfartyg, containerfartyg? Nej det är en laddare för din mobbe, MP3-spelare och diverse. Ett skepp kommer lastat med energi från P32.


RSS 2.0