Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Bondromantik i Finland

image2933
Fotografier: Avotakka

Jo visst, i Finland är shabby chic och bondromantik lika poppis som här hemma. Visst finns Ikea-inslag i detta finska hem också, precis som hos oss. Man tager en del gammalt och en del nytt och visst blev slutresultatet fint? Men i Sverige har vi överlägset fler inredningsbloggar vill jag lova.

Ellos inreder med vårnyheter

image2938

Nu har Ellos vårkatalog kommit och den är full av vackra ting. Inte nog med att modesidorna har blivit fantastiskt fräscha och moderna, även sortimentet med möbler och inredning har snäppat upp sig. Kika in på Ellos och dröm om våren, torpet och blå himmel. För det kommer!

Ellos grundades 1947 av Olle Blomqvist i en nerlagd mjölkaffär. Namnet Ellos kommer av grundarens namn, Olle baklänges (Ello) samt ett s = Ellos.

Ett egetritad hus med asiatisk känsla

image2911

Jag hittar inspiration på alla möjliga platser, webben är en viktig källa, och då får man inte glömma bort små pärlor som Tara. Tara visar upp Caroline Giertz hem hon 49 år, författare samt producent och programledare för teve-programmet "Det Okända" och "Akademien för Det Okända". Hennes hem vekar ljuvligt! Dessutom hittar du just nu tips på julklappar och annat smått och gott på Taras webb.


Nytt År med pynt och pyssel

image2937
Idéer Martha Stewart

Ska du ha nyårsfest eller är du bjuden på fest? Själv ska jag hem till Rebecka och Lars. Det ska bli roligt och trevligt, jag hoppas vi inte blir "Skåne-fulla", för Rebecka kan parta och jag är inte sen att hänga på. Vi kommer väl att äta gott och spela spel. Sedan blir det fyrverkerier nere vid vattnet antar jag. Just nu är Rebecka nere i Skåne så jag väntar med spänning på kvällens upplägg.

Inredare i Finland har mycket att ta av

image2934

Design by Sebastian Sandelin

Formodesign Helsinki är en inredningsbyrå, och på deras webb kan du bläddra i galleriet där Sebastian Sandelin samlat inredningsprojekt han utfört. Så klart, Mrimekko är stort och det nordiskt vita återkommer. Jag gillade extra mycket att man återanvänt en sliten dörr i det sterila köket. Finland är duktigs på design och de har mycket inspiration att ta av.

Inredare på IKEA ger råd

Det finns inget rätt eller fel i inredningssammanhang, säger Tina Björeman, inredare på Ikea sedan femton år. Den bästa möbleringen får man om man intervjuar sig själv, menar hon. Vi i Villa har intervjuat en av IKEAs inredare och du får verkligen massor med bra tips från henne.

Generellt är de flesta hem lite för övermöblerade, säger Tina. Det är väldigt lätt att bli traditionell i inredningssammanhang, enligt Tina Björeman. Men hon poängterar starkt att inredning inte är någon vetenskap. Man måste inte ställa soffan längs en vägg - den kan gärna stå mitt i rummet. Man kan också ljussätta lite udda ställen med dolda spotlights. Eller använda köksskåp som bas till en tuff förvaringsbänk. Det är väldigt vanligt att man möblerar efter teven.


image2853
Foto:IKEA

10 000 rosa blyertspennor

image2921
Boex 3D Creative Solutions designade denna bänk och fick ett designpris för den. Genast föds tanken på julpyssel. Om man skulle inhandla ett gäng blyertspennor och börja pyssla? Skämt åsido, det är otroligt kul att se hur mycket idéer det finns kring design.

Fixa till hemma i mellandagarna

image2935
Foto Sisustus Info

Jag vet att det är många som passar på att fixa till det hemma nu i mellandagarna. Antingen så har man projekt man vill avsluta eller så har man projekt man vill påbörja. Varför inte passa på att testa schabloner eller att rita upp en egen OH-bild på väggen? Är du ledig från kontoret så står väl OH-apparaten bara och skräpar? Ta hem den och måla dig något snyggt.

Nytt år pyntar du med rea-varor

image2932
Fotografier från: House and Garden's


Nu startar all rea och affärerna rear ut bland annat julpynt. Om du ska ha nyårsfest så tycker jag att du ska passa på och köpa lite ljusgirlanger och annat. Du kan dekorera utomhus ex med granris och julkulor. Göra ett arrangemang med någon ljusslinga i en befintlig en eller gran. En hel bricka med ljus som möter festens deltagare. Bara fantasin sätter gränserna.

Inredare i USA som inspireras av det nordiskt vita

image2929

Gunkelmans är en inredningsbyrå från USA. Men det kan man nästan inte tro när man ser bilderna från hemmen de inrett. Jag tycker det ser ganska nordiskt och ljust ut. Det är kaul att kika in hos olika byråer och kolla in hur de inreder. Men det är svårare att hitta något som man gillar. Men här kom en byrå i alla fall!

Vinn ett presentkort för 5 000 kronor - visa ditt hem

Varje månad från och med januari 2008 har du som laddar upp ett bidrag i Sköna hems Läsarhem möjlighet att vinna ett presentkort på färg, tapet, golv eller kakel för 5 000 kronor från färghandelskedjan Colorama. Dessutom får du en kommentar till din inredning av Sköna hems egna inredare.
Här kan du se mitt hem.

Snygg inredning från Norr

image2917
foto: tomas bergman

NSD har en så snygg Bostads-del på sin webbtidning. De gör hemma-hos-reportage och är aktiva på alla sätt. Som reportaget hos Mina Kåreborn från Kalix som arbetar som säljare på Ikea. Röda korset och Myrorna är butiker som intresserar Mia. När hon inte handlar begagnat väljer hon självklart Ikea.
Se hela reportaget på NSD.

Mjukt mode i vinter

image2918
Det allra vackraste står Christina Edursdotter för i vinter. Jag har en vän som har en kappa från Edursdotter och den är underbar. Edursdotter utför all produktion från design och stickning av tygerna till modeller och tillskärning.

Tvätta i maskin på ullprogrammet i 30 med Grumme fintvätt och centrifugera försiktigt. Häng upp eller lägg att torka och stryk gärna med mycket ånga.

Konsten att hantera papper och kniv

image2887

Oj säger jag,  som inte är Tålamodets Mästarinna. Men här är det folk som kan pyssla, och pyssla och pyssla. En aldrig sinande idérikedom presenteras på Papel Picado. Detta är inget vanligt pyssel utan detta hantverk har Mexikanska anor och här finns allt från enkla små påsar som används som värmeljuslyktor till avancerade konstverk.


Mattor av genombrutet trä

image2923

Dessa underbara mattor av trä görs av franska Arzu Firuz. Jag är som sagt barnsligt förtjust i just denna stil, när nytt möter gammalt. Visst skulle man kunna tänka sig en sådan här matta på golvet?

Katter i peruk

image2925

Ja så har vi då kommit till katter med peruk, veckans listetta över konstiga saker på nätet. Peruk för katten, som tur är våra katter självständiga varelser och lär äta upp peruken och kräkas ut den som en stor hårboll. Till peruken följer en väska där kattspyan sedan kan förvaras. Kolla in på Kitty Wigs. Men fotona var jättesöta och jag känner mig som Paris Hilton för ett ögonblick, dvs jag tror att husdjur är leksaker som man bär omkring på.

Juldekorationer och pynt

image2924

Hur många nätbutiker kan skryta med att sortimentet tyvärr är slut? Vi kan inte ta emot fler ordrar, vi hinner inte. Jo Cox and Cox kan det. Men det hindrar inte mig från att njuta av deras sortiment på webben. Gillar deras detaljer, deras lekfullhet och glädje. Mmmmm, julen är på väg.

Stearinljuset som upplevelse

image2922

Van Bömmel studio har skapat detta underbara starinljus, eller är det en installation?Hur som helst, jag tycker det var spännande att se hur ljuset brann i denna video. MIssa inte juleljus med modernt designtänk! Nu undrar jag hur man stöper denna :)

Grankaka eller kranskaka någon?

image2915

Bakform i kraftig aluminium som du kan baka en stående grankaka eller naturligtvis servera som två liggande granar, eller i form av en julkrans. En mjuk pepparkaka eller en fruktkaka i denna att bjuda på eller ta med till glöggfesten. Säkert fin att baka matbröd i också, se solrosformen. Allt från Formodesign.

Nu kan du shoppa Carina Hägg Design

image2920

Otaliga har frågat var jag köpt mitt vackra tyg i köket. Jo hos Carina Hägg, jag träffade på henne förra veckan i Malmköping och då berättade hon att det var en ny webb på gång. Så nu kan du själv beställa tyger från henne. Missa inte att titta på sortimentet Italesse. Sedan har du ett underbart Hemma Hos Reportage på webben - bara att njuta!

Lata eftermiddagar med Chez Lisen

image2908

LAZY AFTERNOON CHEZ LISEN är bloggen med båda inredning och design, shopping, trädgård, böcker och ett eller annat recept. Det ljuva sköra och självklara är genomgående på bloggen. Smakfullt valda detaljer och guldkorn.

"Inspirerad av min kompis Mari (An Angel at my Table) började jag blogga för lite mer än ett år sedan. Namnet kom till så här: Jag är morgonpigg. Så lazy morning är ju inte jag, gick mina tankar. Däremot är jag ofta lite eftermiddagstrött. Och så tycker jag att afternoon är ett så vackert ord. Ett ord fyllt av löften.Så det ville jag ha med. Chez  - lite roligt att blanda in franska, och till sist få in mitt eget namn. En drömeftermiddag för mig kan vara att komma hem i hyfsad tid, dra mig tillbaka med en ny inredningstidning, några praliner, lite rött te, tända ljus, en pläd, vovven som snusar sött. Telefon, laptop och make inom räckhåll. Jo, en sak till, jag är i starttagen för att öppna en webshop"

En ljuvlig jul på gammalt vis

image2916

Design Direkt
har allt till julen, otroligt fina saker faktiskt. Vackra servetter med texten till "Stilla natt.." på franska. En emaljerad skylt i metall som det står God Jul på. Det sitter ett litet snöre i den som du kan hänga upp den i. Små dekorativa julhjärtan att hänga upp. En söt present att skicka eller ha med som liten gåva.Spana in mer på deras webb!

Niklas julgran

image2913


Niklas mejlade mig och visade bilder på sin egendesignade julgran. Tyckte det var en så läcker idé att jag måste visa upp den på bloggen. Niklas meddelar att detta är inget han pysslar med till daglig dags utan det är fritt fram att kopiera idén.

"En MDF-skiva blev över så jag tänkte jag kunde göra mig en egen annorlunda gran. Jag ritar och min far sågar. Den består av åtta bitar totalt, som är limmade med tappar i stommen kan man säga. Spacklad, slipad och sprutlackerad. Belysningen är för tillfället tejpad på baksidan. Ska köpa limpistol så den sitter bättre."
Om du vill kontakta Niklas så mejla honom på niklas.lindqvist@gmail.com

Mamamekkos blogg - en vitamininjektion!

image2905

Missa inte bloggen med en Marimekko-älskande, retrotokig, snart tvåbarnsmamma med habegär efter roliga och snygga prylar till hemmet. Här hittar du det mesta och det bästa till dig och ungarna. Skriver om vad som inspirerar och irriterar henne. Och om inredning förstås! Kika in till Mamamekko

Julvykort - vem hinner?

image2901

Nu är det bekräftat, jag har alltid vetat det, men nu finns det illustrerat
Jag skickar aldrig julkort, aldrig är för mycket sagt, men när jag gör det och någon får ett så är det bara för att någon gett mig dåligt samvete. Så är det. Här pysslas det inte med glitter och silverpennor av glädje.
Testa och skicka ett på nätet.

Skrolla och välj hos Scrolla och Sålla

image2906

Scrolla och Sålla har en fint designad blogg. Stilsäker mix med mycket design jag inte sett förut och då har jag haft min blogg i snart två år. Gillar funkiskänslan och detaljerna hon plockat fram. Du får även ta del av personliga funderingar - vilket höjer läsvärdet betydligt.

Inspiration & Design - en blogg som inspirerar

image2907

Här har ni en 34- årig tvåbarnsmamma boende i Skåne som har ett stort intresse för design, färg & form.

"Jag har så länge jag kan minnas haft ett starkt intresse för heminredning. Genom bloggen får jag utlopp för mina tankar och funderingar kring just detta. Det blir även en del inslag från min vardag så att ni även "lär känna" personen bakom bloggen också.


Det är jättekul att kunna inspirera andra som också tycker om heminredning. Jag pysslar & donar ofta i hemmet och har alltid nya projekt på gång, lite väl många i bland kanske. ;) Det är viktigt att man trivs i sin hemmiljö, man påverkas av den mer än vad man tror.

Jag är svag för den stilrena moderna looken som passar bäst in hemma hos oss. Just nu är jag mycket inne på svart och vitt, gärna i kombination med en starkare accentfärg. Till mitt sätt är jag spontan, utåtriktad och skojfrisk. Humor är en viktig ingrediens i livet tycker jag."
Besök bloggen.


Mode, inredning, foto, konst? Bauer Osorterat

image2898
Foto Pia Udell

Utställningen Bauer Osorterat är ett samarbete mellan Galleri Jonas Kleerup och Agent Bauer. Tillsammans har de valt ut verk från några av Sveriges mest framgångsrika fotografer och illustratörer, från det kommersiella till det konstnärliga. Utställningen pågår mellan den 30/11 och den 21/12.

Galleri Kleerup - Tegnérgatan 18. Stockholm.

Öppet mån-fre 12-19, lör-sön 12-17

http://www.agentbauer.com/
http://www.galleri-kleerup.se/


Större friggebod när plan- och bygglagen ändras

image2897

Riksdagen sade ja till regeringens förslag om ändringar i plan- och bygglagen. Ändringarna är ett första steg i arbetet med att förenkla och förtydliga reglerna för att underlätta planerings- och byggprocessen för alla berörda. Bland annat ska man få bygga en friggebod på 15 kvadratmeter utan att söka bygglov. Idag går gränsen vid tio kvadratmeter. Lagändringarna ska börja gälla den 1 januari 2008.

Sten Jensen har ritat roliga moderna friggor. Kika in på hans webb med idéritningar för bastur, friggebodar, lusthus och andra små hus som kan ge dig nya idéer om du har funderingar på att bygga eller bara drömma lite


Vackra vardagsrum att smygkika på

image2884

Visst är det roligt att se hur andra har det hemma?
Om du är sugen på att veta hur andra har det hemma så ska du kika in hos Domino Magazine. När de utlyste sin inredningstävling så fick de tusentals bidrag. Här hittar du några hundra av dem.

En egen webb för julstjärnan

image2896

Om du tycker om att arrangera egna blommor så ska du för allt i världen inte missa julstjärnornas topp-webb. Här hittar du allt om denna blomma. I julstjärnans hemland Mexico kallas den för "Flores de Noche Buena" - "den heliga nattens blomma". Detta är ett passande namn då julstjärnans högblad vid tiden för jul ändrar färg och då plantan står i full blom.

Julstjärnor är känsliga mot kalla temperaturer, men reaktionen på en köldchock syns först efter några dagar. Bladen börjar då falla av tills plantan är helt bar. Se därför till att plantan är väl inpackad under transporten hem. Köp aldrig plantor som säljs utomhus!

Vackraste kannan att hälla glöggen ur

image2895

Det är så vackra saker som ramlat in för hemmet hos Minh, jag blir väldigt förtjust i den rödvita keramiken, den höga kannan för 275 kronor skulle jag servera glögg ur.  Missa inte de fina sängöverkasten och tygveporna av siden med handbroderade lotusblommor. De vackra handgjorda vykorten var en fröjd att bläddra bland. Fram till jul så Minh sänkt fraktpriset med 50%, det tackar vi för.

Juldesign från Cult Design

image2878

Cult Designs julprodukter såg jag i Västerås förra veckan i en butik och det var saker jag blev glad av, jag vet, jag är sen med denna nyhet, men herregud, en flicka kan inte hinna med allt.  Du kan kika på nyheterna kan du ladda hem årets julkatalog från Cult Design. Där ser du alla julserier presenterade efter årets teman.

Så trollbinder en blomsterbindare till jul

image2894
Foto: JOHANNA HOPKINS

Hjärtat är gjort av mossa och runtom sitter kanelstänger, torkade bär och en trollhassekvist. Se flera vackra arrangemang hos Expressen som har en jättefin sida för hemmet den heter Leva och Bo.

RSS 2.0