Bondromantik i Finland

image2933
Fotografier: Avotakka

Jo visst, i Finland är shabby chic och bondromantik lika poppis som här hemma. Visst finns Ikea-inslag i detta finska hem också, precis som hos oss. Man tager en del gammalt och en del nytt och visst blev slutresultatet fint? Men i Sverige har vi överlägset fler inredningsbloggar vill jag lova.

Ellos inreder med vårnyheter

image2938

Nu har Ellos vårkatalog kommit och den är full av vackra ting. Inte nog med att modesidorna har blivit fantastiskt fräscha och moderna, även sortimentet med möbler och inredning har snäppat upp sig. Kika in på Ellos och dröm om våren, torpet och blå himmel. För det kommer!

Ellos grundades 1947 av Olle Blomqvist i en nerlagd mjölkaffär. Namnet Ellos kommer av grundarens namn, Olle baklänges (Ello) samt ett s = Ellos.

Ett egetritad hus med asiatisk känsla

image2911

Jag hittar inspiration på alla möjliga platser, webben är en viktig källa, och då får man inte glömma bort små pärlor som Tara. Tara visar upp Caroline Giertz hem hon 49 år, författare samt producent och programledare för teve-programmet "Det Okända" och "Akademien för Det Okända". Hennes hem vekar ljuvligt! Dessutom hittar du just nu tips på julklappar och annat smått och gott på Taras webb.