Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anpassad sökningTill fotograf Helena Karjalainen

  RSS 2.0

Loveseat

LoveseatLoveseat
Foto: Ruth Lodder

Ruth vet hur man kan göra snygga saker med mosaik. Här har hon konstruerat två stolar för utomhusbruk. Om du har ett korsstygnsmönster och mosaik så kan du, i alla fall teoretiskt,  göra en sådan här bänk.  Ruth kallar skapelsen för love seat.

Jessica Nebel Design

Jessica Nebel Design
Foto: Jessica Nebel Design

Vad tror du om denna jättegästhandduk? Jessica Nebel Design har mycket finurliga saker för det offentliga rummet. Den här tycker jag var så där lite på gränsen till att man skulle kunna tänkas ha på toaletten på biblioteket - likt en jättemopp som man fäster på väggen och torkar labbarna på. Men om man byter färg på den - till smällkaramellrosa?

African Touch en butik i Stockholm med webb shop

African Touch butik i Stockholm
Foto: African Touch

Hos African Touche är leverantörerna är noga utvalda och det mesta importeras helt utan mellanhänder.Personalen åker själva till Afrika 3-4 gångar varje år och köper varor direkt från producenter. Just nu finns det produkter från Zimbabwe, Malawi, Sydafrika, Mocambique, Uganda, Ghana, Zambia, Kongo och Kenya.

Jag tyckte att rottingsoffan för två personer för 3 200 kronor var ett fynd, ursnygg. Sedan gillade jag brevpressen skarpt, "Recycling Railway" sortimentet är handgjorda av återanvända teak järnvägsslipers från Zimbabwe.

Konsthantverkets dag 28 april

Konsthantverkets dag 2007

Glöm inte bort att det är Konsthanverkets dag idag. Om du vill se vilka hantevrkare eg. konstnärer du kan besöka i ditt län klicka här --> Jag plockade ett urval av föremål som du kan hitta i vårt avlånga land. Helt fantastiskt eller hur?

The Owo On line Design Store

The Owo On line Design Store
Foto: Owo

Owo hittar du vackra möbler och tillbehör. Har du gott om pengar och är en finsmakare - passa på att shoppa loss. Är du mer som jag, nyfiken och bara gillar att surfa runt bland vackra föremål så njut. Här finns rumsavdelare, mattor, speglar med vackra ornament och blommor komponerade stilrent.

Min nya favoritbutik på nätet - Bunny Maxwell

Room Service favoritbutik
En sådan där mysig butik jag gärna kikar in i ibland är Bunny Maxwell. Dels för deras sängkläder, dels för deras vackra textilier och mattor i enormt stora mönster. Duschdraperiet är väl ljuvligt - Venedig i svart vitt ger hur mycket atmosfär som helst.

Dessutom gillar jag humorn:
" Bunny Maxwell... is a former BOND girl, martha-stewart-stunt-double who never underestimates the importance of a good (well decorated) party. While always up for entertaining, Bunny also embraces a quiet, sunlit room where she can curl up in a chaise, book in hand (well, actually laptop) and appreciate her 2 children (i mean dogs) and wonderful husband (yes, she's really married)."

Olympiska facklan 2008

Olympiska facklan 2008

Bloggen Crave visar en vacker bild på "The Cloud of Promise" så kallas den olympiska facklan som ska användas i Bejing 2008. Över 300 bidrag kom in och bland dessa valdes denna vackra fackla - visst är den underskön? Facklan kommer att tändas i Olympia som traditionen bjuder på sedan år 1936, sedan kommer den att vandra genom 20 länder, för att slutligen hamna i Bejing.

Mönster på gräsmattan och betong som poesi

M?nster p? gr?smattan
51797-2436

The Style Files, som är en superfin inredningsblogg visar upp något riktigt spännande. Vågar man? Jo, idén är den att man lägger ut schabloner på gräsmattan, sedan får solen göra sitt jobb. Om gräset inte får sol, så bleknar gräset, det vet alla som någon gång försökt bekämpa stora mängder med ogräs. Resultatet blir ett mönster. Är det snyggt? Törs man prova?

Sedan httar du en underbar idé av en konststuderande som uppfunnit betong som avslöjar ett mönster då det regnar på betongen. Kan ju passa i ett land som Sverige :)

So Home - ny webbutik på nätet

So Home

So'Home är en helt ny inredningsbutik som La Redoute introducerar  - en ny sajt på den nordiska marknaden. Letar du efter en annorlunda stil med en exotisk touch till ditt hem så är detta butiken för dig.  Genom att ta fram matchande produkter så får du lätt en bild av vad som kan tänkas passa ihop. Inte billigt - men snyggt.

Oldsjö Hultgren Design

Oldsjo Hultgren Design
Foto: Oldsjö Hultgren Design

Visst är det finurligt? Samma mönster i flera variationer, på tyg, på kakel, på betong eller som en spaljé. Oldsjö Hultgren Design gör det så snyggt, så stylish - det är så här det ska se ut när man lanserar sin produkt: sammanhängande, snygga bilder, fin webb - så klart, en bra produkt är förutsättningen. Jenny Oldsjö har även en egen webb och där kan du hittta de snygga kopparna.

Karin Robling designer på hugget

Boa Constrictor

Jag såg denna lcoola ampa i en tidning och var tvungen att fråga lite närmare om den och vem som är bakom denna boaorm : Karin Robling är 27 år , våren 2006 tog hon examen från Formlinjen på Beckmans Designhögskola. Karin har gjort uppdrag åt bland annat Svensk Tenn och Svensk Form Stockholm, "ett av mina armband ur kollektionen "sport och silverkedjor" är med bland de 30 utvalda bidragen i utställningen Ung Svensk Form 06/07."

Lampan Boa-constrictor
"Boa-constrictor har jag gjort tillsammans med Katarina Häll, vi ställde ut den i greenhouse under
möbelmässan 2007 och för tillfället letar vi med ljus och lykta efter en producent. Med Boaconstrictor
vill jag säga att humor och skönhet också kan vara praktisk.

Karin RoblingKarin Robling
Foto: Karin Robling

"Vinternattens hemligheter var Svenskt Tenns julskyltning 2005.Scenografin kring julskyltningen
handlade om det onda mot goda i sagorna kring julen. Färg och form blev det mörka mot det ljusa,
det lilla mot det stora, det spetsiga mot det runda."

"Jag delade upp det stora Strandvägsgalleri i två rum där det första rummet var den mörka vinternatten och det andra rummet var hemligheten, den surrealistiska drömvärden. När du kom in galleriet var taket täckt av julkulor doppade i samma mörkblå färg som tak ochväggar för att ge känslan av himlen som nästan faller ner över dig. Ut från väggen kommer spetsigagrenar av hönsnät täckta av stearin. Grenarnas långa skuggor leder dig in i galleriet, in mot den andra delen där tunna sidentyg hänger över möblerna, väggarna är tapetserade av bokmärksänglar och ur speldosor kommer julmusik."

Underbart porslin att duka fram

Underbart porslin att duka fram

Neiman Marcus har sådant där porslin som gör en glad och köpsugen. Jag tycker det är härligt när föremålen liksom säljer sig själv. Vissa saker behöver mycket marknadsföring för att de ska gå hem i stugorna. Men inte dessa godsaker  - eller är det jag som är extra på hugget när det är så fint väder?

Mocum Morocco

Mocum Morocco
Foto: Mocum Morocco

Mokum Textiles har en fantastiskt sortiment av tyger. Dessutom gillar jag deras webb för att de har vackra inspirationsbilder. Jag antar att detta är något för Maryam från Marrakesh, som är en jättegullig tjej och vars blogg är nominerad i USA i flera kategorier.

Rif Design undebara ting från Marrakech

Rif Design
Foto: Rif Design

Kerstin Eliasson och Ing-Mari Fougstedts affärsidé är att importera och sälja genuina handgjorda produkter inom inredning, skor och textilier från främst Marrakech. "Alla produkter vi köper in är handgjorda och även tillverkade av material som kommer från Marocko ? allt från metaller till skinn. Eftersom vi köper direkt från tillverkarna och inte har några mellanled kan vi själva påverka både designen och leveransen av produkterna. Vi är mycket noga med att kontrollera att våra tillverkare ej anlitar barnarbetare och inte använder miljöfarliga färger vid infärgningen av skinnen som används i våra produkter."

Rif kommer att öppna en egen inredningsbutik i Västra Hamnen, Malmö i juli 2007. Till webbutiken.


Klä om dina pallar med snöre

Kl? om dina pallar med sn?
Foto: Martha Stewart

Med en limpistol visar Marthas kompis hur du klär om dina pallar på ett kul sätt. Stadig på handen? Tycker många pysseltips passar väldigt bra ute vid en sommarstuga, för där använder man föremålen och möblerna bara halva året, då behöver inte det man pysslar vara så slittåligt.
Kika in hos Martha.

Kaminholzwagen från Radius

Kaminholzwagen
Foto: Radius

Radius har en smart vagn tycker jag. Vid den öppna eldstaden, grillen eller öppna spisen vid altanen så behöver man ved, att då snyggt förpacka veden i en funktionell möbel är ingen dum idé alls.

Swarovski Crystal Palace

Swarovski Crystal Palace

19 unga designers anlitades av Swarovski Crystal Palace, de fick utamningen att skapa lampor
Yves Béhar, Missoni, Ronan & Erwan Bouroullec, Pierre Paulin, Diller, Scofidio + Renfro, Arne Quinze, Dr Masaru Emoto Stefano Ricci, Hariri & Hariri, Sheikh Majed Al-Sabah & Stoique, Jaime Hayon, Fredrikson Stallard, Ben Jakober & Yannick Vu, Philip Treacy, DB Kim, Patricia Urquiola, Kengo Kuma, Natasha Zupan, Amanda Levete / Future Systems - lägg ett av namnen på minnet för det var otroligt häftiga kreationer dessa genier skapat.
 Se dem här.

De fyra

51797-3088
Foto: De Fyra

De fyra är en designgrupp från Stockholm. Dessa fina kökshanddukar kan du köpa i deras butik eller på deras webb. Det känns trendigt och riktigt inne. Kul med fyra tjejer som startat företag ihop. Vad roligt att Birgitta från Lyckliga gatans blogg hade skrivit ett reportage om tjejerna när jag skrev mitt lilla inlägg!

Marcel Wanders i Milano

Marcel Wanders i Milano
Foto: Marcel Wanders

Marcel Wanders som gör de där vackra högtalarna som ser ut som snidade små burkar du vet, han presenterade en kollektion på mässan i Milano 2007. Marcel har ju gjort mycket produktion kända designmärken, men nu presenterar han en egen kollektion under hans eget namn.


Zaras vårkollektion

Zaras v?rkollektion
Foto: Zara

Zara - gudomliga Zara, vad skulle jag göra utan mina favoritfärger vitt och korallblå? Jo, befinna mig i det svenska betonggrå, faluröda och asfalts-svarta. Hemma hos mig är det alltid sommar - så tänkte de nog hemma hos Zara oxå. Jag har världens snyggaste skrivbordsbakgrund på min dator just nu - kolla in mina vita Koifiskar! Idéen till artikeln kommer från fantastiska grekiska bloggen - design.i

Kristin Lora

Kristin Lora
Fotografier: Kristin Lora

Metall- och silversmeden Kristin Lora har skapat fina smycken med bland annat hundar och katter. Om man som jag, är oerhört förtjust och kär i mina husdjur så skulle jag inte ha något emot att ha en sådan här ring.

Stylisten Sidsel Zachariassen

51797-288951797-2888
Fotografier: Boligmagasinet

Stylisten Sidsel Zachariassens ombyggnation blev inte inte som det var tänkt.
Som stylist går Sidsel vardag åt att gå i butiker, läsa magasin och finna inspiration på utställningar, mässor och butjker. Hon är stylist för bland annat Boligmagasinet, och hennes hem har använtas som kuliss i flera reportage.
Läs mer om Sidsels hem här.


Heather Frazier mobiler

Heather Frazier mobilerHeather Frazier
Foto: Heather Frazier

Vackra mobiler är tydligen något jag inte kan få nog av. Heather Frazier har suttit och klippt och klistrat. Ja, så många inredninstidningar som jag har och haft så skulle jag också kunna starta en egen produktion av mobiler. Visst är de ljuvliga, barnsliga och somriga Heather Fraziers mobiler?

Ransmeier och Floyd - låter kupan dingla

51797-2405
Foto: Ransmeier och Floyd

En enkel idé tog tag i Ransmeier och Floyd - som blev en sådan där produkt som en vän till mig sa följande om: "fy faaan, det där, det där, är det design det? En halvfärdig lampa Dååå, då kan jag oxå bli designer!" Men det är ju där det genialiska sitter - eller?

Kallholmen tidlösa svenska möbler

Kallholmen
Foto: Kallholmen

Att de vackra möblerna som Carolina Dahlberg skapar är en framgång förvånar nog ingen. Kallholmen som hennes företag heter har återförsäljare i hela Sverige. Tre Sekler i Norrköping, Tant Brun i Säffle och Kila Möbler i Nyköping är tre butiker som säljer Kallholmens möbler.


Studio Bility - vackra hyllor med sköna former

Studio Bility
Foto: Studio Bility

Vika undersköna hyllor Sudio Bility har - i laserskuren metall. Metall som blivit spets och snirkliga former. Kan se den där metallfärgade snirkliga hyllan på en panelvägg i torpet - skön stilbrytning.

Danska Peter Callesen

51797-2406
Foto: Peter Callensen

Har du ingen hobby? Tittar på TV och utvecklas inte? Gör som konstnären Peter Callesen, han sitter och klipper ut konstverk ur vanligt vitt papper - en hobby, så gott som gratis. Otroligt vackra konstverk med sax och kniv.
Kolla in hans webb -->

Maryse Boxer

51797-3076
Foto: Maryse Boxer

Dessa underbara tallrikar med fototryck finns hos Maryse Boxer. De kostar £48 för fyra stycken. Jag såg dessa på en annan webb, men länken där fungerade inte. Blev extra glad när jag hittade dem hos min grekiska kollega Decorate.i. läckra eller hur?

St. Bartholomews kyrka design av Maxim Velcovsky

51797-240451797-2403
Foto: St. Bartholomew's Church by Maxim Velcovsky

Swiss Miss berättar om St. Bartholomews kyrka som Maxim Velcovsky och Jakub Berdych inrett, Verner Pantons klassiska stolar med utstansade kors utgör grunden. Persiska mattor och lätta kristallkronor ger en hemmakänsla. Se mer hos Swiss Miss!

Phocus fotografier

Phocus fotografier

Om jag hade råd så skulle jag hänga upp ett foto av Jonas Lindell, ett sådant där riktigt foto i Kent-anda. Kent är från Eskilstuna, och för mig är de min hemstad . Jag har träffat på Jocke några gånger på Blå, när den blå klubben fanns (och jag var tillsammans med en annan kille i en annan tid). Jocke, artig och städad kille, .... de gånger jag stått brevid och lyssnat, och lett. Harry Mänty har jag druckit vin med på någon konstutställning, eller var det fotoutställning? Där hon som hade utställningen började flirta med min dåvarande sambo. Dekadent - jag skrattade mycket den kvällen åt Harry. Också Harry, så otroligt trevlig. Det slutade senare med en efterfest på en annan utställning en konstutställning- där både vi och paret som hade utställningen blev skitfulla på hemmagjort vitt vin.

Banden i Eskilstuna är en del av min uppväxt, otaliga gånger har man hängt på Balsta och små lokaler där banden uppträdde. SS Dase, WC, Frenschette, Crystal Pride, Torch ... mycket skoj har man haft. Och alla historier om banden! Om hälften vore sanna. Sedan blev man vuxen och jag slutade hänga någon gång i Yvonne-perioden. Länge sedan med andra ord.

På phocus.se rotar de i fotografers byrålådor och pärmar. Ibland hittar de bilder som fallit i glömska, andra har tagits fram för helt andra ändamål, än Phocus, som skivomslag, reklamkampanjer och böcker. Tillsammans med fotografen väljer de ut de motiv de tycker passar för att skapa en sajt som erbjuder estetiska och personliga väggar. Företaget phocus.se ägs och drivs av Natasja Jovic och Niklas Alveskog. Natasja är till vardags yrkesfotograf och Niklas jobbar som grafisk formgivare.

Jessica Rust design - personligt porslin

http://www.rustdesigns.com/index.html
Foto: Jessica Rust

Jessica Rust design gör personligt "graverat" porslin, inte sådant där tråkigt stereotypt porslin, utan modernt och nytänkande design.Riktigt fint blir det med sihluetten av barnet på tallriken, taget från ett fotografi och tryckt på tallriken. Minnesstunder förevigade, Henry 18 år, födelser, dop, studenter och bröllop...

Nana Natural - naglar med trätipp

51797-2398
Foto: Nana Design

Nederländska Nanna har dessa tippar i trä. Om du känner för en naturlig image, hänger med skogsmulle eller är en pigg naturalist så kan detta vara något för dig att smycka dig i? Jag tycker faktiskt att det var riktigt snyggt!

Usona Home - utemöbler

Usona Home - utem?bler
Foto: Usona Home

Om du gillar designade elitistiska utemöbler så är Usona Home stället för dej. Inte bara har de kvinnor med kaninhuvuden i duschen, de har dessutom ett jäkligt snyggt bord i betong som någon kan få gjuta åt mig. Smarta lösningar som soltak som man kan vinscha åt alla håll får mig att önska mig en vinst i Trisslotteriet.

Carin Lundblad - illustratör

carin_lundblad
Foto: Carin Lundblad

Jag tycker Carin Lundblad har en sådan bredd i sina illustrationer, från det där fritt konstnärliga uttrycket till det mer moderna och får jag säga strikta? Det är en konst att kunna behärska många olika stilar. Carin har en blogg där kan du följa Simon och henne.

Lucy Merchant kan element

http://www.lucymerchant.com/
Foto: http://www.lucymerchant.com/

Varför ska element se tråkiga ut? Varför kan de inte få se ut som staket? Lucy Merchants briljanta idé blev en hit. Dessa fina element passar in där man vill undvika stela och trista traditionella element. Jag kan se mig dem på en förskola eller ett lågstadie. Eller en riktigt ball PR-byrå.

Istället för kakel

Ist?llet f?r kakel
Foto: Sicis

Borstat stål i små bitar som används i samma teknik som mosaik blir oerhört snyggt. Att få detta material att se stelt och svalt ut, är inga problem, det hade jag förväntat mig. Men att det också kan se romantiskt och varmt ut - det var en överraskning. Sicis har så mycket fint i sitt sortiment - att du måste ramla in på deras webb.

Laminat - Formica Digiform

Laminat - formica digiform
Fotografier: Formica

Koncernen Formica kan verkligen trolla med laminat- jag hade ingen aning om att man kan ta fram så mycket vackert med laminat. Hade du? Formica har en teknik de kallar för digiform® de kan klä in vad som helst, köksluckor, möbler, hus, offentliga miljöer ... som pissoarer - otroligt snyggt och min fantasi sätter genast igång med nya idéer. Visst var det läckert? Tänk att klä in ett fult hus med nyklippt gräsmatta!

Gandia Blasco - modernt strandliv

Gandia Blasco - modernt strandliv

Foto: Gandia Blasco

Jag vill bli en modern smal ung italienare som bor i en strand-tipi, sitter i designerstolar vid vattenbrynet och sover i en ultradesignad pergola. Gandia Blasco tar lyxhotellet hem till ditt torp.

Solus Femina - ett glatt yrväder

Helt galet, här satt vi i soffan nyvakna och småfisiga. Hade sovit till tio. Kliade oss lite i naveln och tittade på en DVD vi inte orkade kolla klart på igår - vi vann ligan stans ofräschaste par. Det ringer på dörren och Jörgen frågar om han kan öppna dörren i bar överkropp. Han lullar förbi klädhögarna på matsalsbordet, vi håller på att sortera bort vinterkläderna, kickar bort en soffkudde som låg på golvet... lullar förbi golvmoppen och hinken med smutsvattnet. Det är nog din syrra säger han på väg att öppna dörren.

Utanför dörren står en strålande glad Solus Femina. Leende, fräsch, nyparfymerad och fixad. -"Heeej, känner du igen mig från bloggen??!" Jag fick ett påskägg. Hon var i Eskilstuna och häslade på sin syster: "Jag älskar att överraska!" Lika snabbt som hon kom, lika snabbt försvann hon. Hon studsade nedför trappan i vita skor och lockarna i håret vippade. Kvar dröjde hennes goda parfym och en varm känsla i magen....

Tack Solus - I needed it!

Lena Willhammar

51797-309551797-3094

Foto: Tom Willhammar

Lena Willhammar skapar saker i keramik som jag vill klämma på. Espressomuggarna med tumavtryck, och vägg-bollarna som du kan ha som krokar, är sådana ting som handen gärna vill röra vid.

Pedlars

pedlars
Fotografier: Pedlars

Pedlars är en mysig webbshop och är baserad i Storbrittanien. Här kan du botanisrea bland duschmössor med horn, telefoner som fungerar exakt som knapptelefoner och vadderade hjärtan på snöre som blir vackra draperier.

VTG.FAERIE

VTG.FAERIE
Fotografier: VTG.FAERIE

VTG.FAERIE har dessa underbara handgjorda armband med små budskap på. Jag skulle gärna vilja ha den med texten With Wings på min bruna arm just nu :)

The Purl Bee

liberty
Fotografi: The Purl Bee

Denna roliga idé av The Purl Bee är väl värd att lyftas fram. Överblivna slattar med tyger har fästs på ramar för broderier. Tillsammans bildar de ett vackert kollage.

Art (e) fact visar vägen

copyright artefact
Foto: art (e) fact

Har du sett vad snyggt art (e) fact har arrangerat till våren? Så grymt fint, detta skulle matcha vilken inredningstidning som helst - kika in på hennes fina blogg! Uj, uj, uj! Nu blev jag imponerad, inspirerad och glad.

Noga Utvalt

51797-3089
Foto Noga Utvalt

Webbutiken Noga Utvalt har noga utvalda textilier
Panellängderna med de stora grafiska blommorna på bilden längst ned är så fina. Men även kökshandduken med den lockande texten faller mig på läppen.

Jaime Hayon

51797-308251797-308151797-307951797-3078

Den spanska designern Jaime Hayon gör underbara saker, underbara installationer och har kul humor.
Han har arbetat för Benetton och driver idag Hayon Studios.

The Adventures of Elisabeth

51797-3077
Photos: Elizabeth Maxson

The Adventures of Elisabeth är en blogg som drivs av inredaren, fotografen och livskonstnären Elizabeth Maxson. Hennes blogg är så underbar, du får följa med hennes dagliga äventyr, bl.a. hur hon letar efter fynd till hennes fina butik. Ett tips hon ger är bl.a. att INTE polera silvret, det ger en sådan vacker patina att låta bli.

RSS 2.0