Loveseat

LoveseatLoveseat
Foto: Ruth Lodder

Ruth vet hur man kan göra snygga saker med mosaik. Här har hon konstruerat två stolar för utomhusbruk. Om du har ett korsstygnsmönster och mosaik så kan du, i alla fall teoretiskt,  göra en sådan här bänk.  Ruth kallar skapelsen för love seat.

Jessica Nebel Design

Jessica Nebel Design
Foto: Jessica Nebel Design

Vad tror du om denna jättegästhandduk? Jessica Nebel Design har mycket finurliga saker för det offentliga rummet. Den här tycker jag var så där lite på gränsen till att man skulle kunna tänkas ha på toaletten på biblioteket - likt en jättemopp som man fäster på väggen och torkar labbarna på. Men om man byter färg på den - till smällkaramellrosa?

African Touch en butik i Stockholm med webb shop

African Touch butik i Stockholm
Foto: African Touch

Hos African Touche är leverantörerna är noga utvalda och det mesta importeras helt utan mellanhänder.Personalen åker själva till Afrika 3-4 gångar varje år och köper varor direkt från producenter. Just nu finns det produkter från Zimbabwe, Malawi, Sydafrika, Mocambique, Uganda, Ghana, Zambia, Kongo och Kenya.

Jag tyckte att rottingsoffan för två personer för 3 200 kronor var ett fynd, ursnygg. Sedan gillade jag brevpressen skarpt, "Recycling Railway" sortimentet är handgjorda av återanvända teak järnvägsslipers från Zimbabwe.